Görüş Bildir
Haberler
Neva İsminin Anlamı Nedir? Neva Bebek: Yuvanıza Zenginlik ve Ahenk Katacak

Neva İsminin Anlamı Nedir? Neva Bebek: Yuvanıza Zenginlik ve Ahenk Katacak

Anne ve baba adaylarının doğum öncesi en çok düşündüğü ve en heyecan verici kararlardan biri de bebeğin ismidir. Her anne baba çocuğunun ömrü boyunca taşıyacağı ismin çok özel olmasını ister. Bu yüzden karar verirken ismin anlamını inceler, analizini yapar ve bebeğinin ismi ile soyadının uyumunu kontrol ederler. Bebeğinize yakışan o en özel ismi bulmak için iyice düşünmekte fayda vardır. Kız bebek isimleri arasında dikkat çeken 'Neva' da anlamı güzel ve eskimeyen isimlerden biridir. Peki, Neva ne demektir? Neva isminin anlamı nedir? Neva isminin analizi, özellikleri ve şanslı sayıları nelerdir? Çocuğa Neva ismini vermek dinen caiz midir? 

İşte, Neva ismi ile ilgili merak edilenler:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neva Anlamı Nedir?

Neva Anlamı Nedir?

Neva isminin anlamı kadar kökeni de önemlidir. Birden fazla anlamı olduğu bilinen Neva ismi, Arapça ve Farsça kökenli bir isimdir. Neva isminin dilimizde iki farklı anlamı vardır. Bu yüzden pek çok anlam taşıyan özel bir isimdir, Neva!

Neva İsminin Anlamı Nedir? Neva Türkçe mi?

Neva İsminin Anlamı Nedir? Neva Türkçe mi?

Neva ismi, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde yer alır. Neva'nın Türkçedeki ilk anlamı: Ses, ahenk, nağmedir. Neva ayrıca, klasik Türk müziğinde bir makam adıdır. 'Yegahtan bir oktav tiz olan 're' perdesi' olarak da bilinir. Arapçada ise 'çekirdek' anlamına gelmektedir. 

Neva isminin bilinen diğer anlamları arasında: Zengilik, mutluluk, güç, kudret ve ferah da vardır.

Neva İsmi Kur'an-ı Kerim'de Geçiyor mu? Neva İsmi Caiz mi?

Neva İsmi Kur'an-ı Kerim'de Geçiyor mu? Neva İsmi Caiz mi?

Arapça kökenli Neva ismi, Kur'an-ı Kerim'de de geçiyor. En'am Suresinin 95. ayetinde bahsi geçen Neva ismi ayette: Çekirdek anlamına gelmektedir. Çocuğa 'Neva' isminin verilmesinde dini açıdan herhangi bir sakınca yoktur. Gelin bir de Neva isminin geçtiği En'am Suresi 95. ayeti inceleyelim: 

En'am Suresi 95. Ayet: 

'İnna(A)llâhe fâliku-lhabbi ve-nnevâ(s) yuḣricu-lhayye mine-lmeyyiti vemuḣricu-lmeyyiti mine-lhayy(i)(c) żâlikumu(A)llâhu feennâ tu/fekûn(e)'

En'am Suresi 95. Ayet Meali:  

'Şüphesiz Allah, tohumu ve çekirdeği çatlatandır, ölüden diriyi çıkaran, diriden de ölüyü çıkarandır. İşte Allah budur. O halde (haktan) nasıl dönersiniz!'

Neva İsminin Harf Analizi

Neva İsminin Harf Analizi

Bir ismin harflerine göre karakter analizi yaparken, o isimde yer alan her harfin anlamı incelenir. Fakat harflerin tınısı, ismin kişilere hissettirdikleri ve kelime anlamı analizde kullanılır. 

  • N: Alfabenin 17 harfi olan 'N' ismin baş harfi olarak sağduyuyu temsil eder. N harfinin cesareti de temsil ettiği bilinmektedir. 

  • E: Alfabenin 6 harfi olan 'E' güçlü hayal gücünü temsil eder. İsminde E harfi geçen kişiler genellikle içe dönük ve sanatsal yeteneği yüksek kişiler olur. 

  • V: Alfabenin 27. harfi olan 'V' detaycılık anlamına gelmektedir. İsminde V harfi geçen kişiler zor beğenen, her detay üzerinde düşünerek ve inceleyerek hareket eden kişilerdir. 

  • A: Alfabenin ilk harfi olan 'A' lider gücün temsilcisidir. İsminde A harfi geçen kişilerin liderlik özelliklerinin yanında hakimiyetlerinin de yüksek olduğu düşünülür.

Neva İsminin Özellikleri Nelerdir?

Neva İsminin Özellikleri Nelerdir?

Harf analizine göre Neva isminin dikkat çeken bazı karakteristik özellikleri vardır. Neva isimli kişilerin en belirgin özellikleri: İçe dönük, yaratıcı, sanatsal yönü güçlü ve hayalperest olmalarıdır. 

Sistemli, düzenli ve planlı bir hayatı tercih ettiği düşünülen bu kişilerin okumayı ve yazmayı sevdiği konusunda da bilgi vardır. Özgürlüklerine engel olunmasından hoşlanmayan, sakin fakat bir o kadar da eğlenmeyi ve sosyalleşmeyi seven kişiler olduklarına inanılır. 

Liderlik özelliklerinin güçlü, mistik yönlerinin fazla ve hislerinin kuvvetli olduğu da varsayımlar arasında yer almaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neva İsminin Numerolojik İncelemesi

Neva İsminin Numerolojik İncelemesi

Neva isminin numerolojik yapısını incelerken N, E, V ve A harflerinin alfabede kaçıncı harf olduğunu bilmek gerekmektedir. 

  • N: Alfabenin 17. harfi

  • E: Alfabenin 6. harfi

  • V: Alfabenin 27. harfi 

  • A: Alfabenin 1. harfidir.

17, 6, 27 ve 1'i toplayarak 51 sayısını elde ederiz. 5 ve 1 rakamlarını topladığımızda ise 6 rakamına ulaşırız. Neva isminin numerolojik incelemesini tamamlamak için 6 rakamının anlamını bilmeliyiz. 

Numerolojide 6 rakamı; içten, sevecen, şefkatli, sıcak ve samimi hisleri temsil eder. Bu yüzden Neva isimli kişilerin de sıcak ve sevecen olduğu düşünülür. Bu kişiler kalbi güzel ve çevresine pozitif enerji veren kişiler olurlar.

Neva İsminin Şanslı Sayıları ve Rengi

Neva İsminin Şanslı Sayıları ve Rengi

Neva isminin şanslı sayıları arasında ismin analizinde de yer alan bazı sayılar vardır. Neva'nın uğurlu sayıları arasında en çok dikkat çekenler: 1, 5, 6, 15, 17 ve 51'dir. 

Neva'nın şanslı rengi mavidir. Mavi renkler arasında bilgeliği, güveni ve sadakati temsil eden özellikleriyle bilinmektedir.

Neva İsmi ile Uyumlu İsimler

Neva İsmi ile Uyumlu İsimler

Neva ismine yakışan isimler genellikle N ve S harfi ile başlayan isimler olabilir. Neva'ya uyumlu bir kız ismi arayanlar ismin son iki harfi '-va' olan isimler tercih edilebilirler.  

  • Neva ismi ile uyumlu kız bebek isimleri: Alya, Erva, Eva, Ela, Lina, Seva, Semra, Seval, Reva, Neval, Nigar, Nevin, Nevale, Nevcan, Nevra, Nevcihan

  • Neva ismi ile uyumlu erkek bebek isimleri ise: Deva, Nevzat, Nevrettin olabilir.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın