Görüş Bildir
Haberler
Yeni Telefon Almak Hayal Olmuşken 2000'li Yılların Efsane Telefonlarını Beraber Yâd Edelim

Yeni Telefon Almak Hayal Olmuşken 2000'li Yılların Efsane Telefonlarını Beraber Yâd Edelim

abilerinabisi
09.04.2019 - 15:06 Son Güncelleme: 03.01.2022 - 16:37

Telefonlar, 90'lar ve 2000'ler çocukları için çok büyük öneme sahip; çünkü 90'lardan sonra Türkiye'de yeni yeni ortaya çıkan mobil cihazlar büyük bir popülariteye sahip olmaya başladı ve 2000'lerden sonra önü alınamaz bir şekilde büyüdü ve gelişti. Hal böyle olunca o dönemlerde büyüyen biz çocuklar için çok sevilen, konuşulan ve önemsenen bir teknoloji oldu. Belki şu anki çocuklar için de aynı öneme sahiptir ve onlar da bu ellerimizdeki süper akıllı telefonları 20 sene sonra böyle efsane telefonlar olarak anacaktır, bilemiyoruz. Bugün sizlerle gençliğimiz ve çocukluğumuzun en efsane telefonlarını beraber yad edecek ve anılara dalacağız. 

Hadi başlayalım...

Not: İçerikteki telefonlar çıkış tarihlerinin 2000 sonrası olmalarına dikkat edilerek seçilmiştir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Samsung E250

1. Samsung E250

Belki çoğumuzun ilk telefonu, belki de değil, belki de 2000'lilerdenseniz ilk defa görüyorsunuz E250'yi ama biz 90'lar çocuklarındansanız bu telefonun hayatınızdaki önemi unutulmazdır. İlk akıllı (!) telefonlardan olan E250 yeni yeni fotoğraf çekmeye ve telefonlarımızdan mp3 dinlemeye başladığımız dönemlerin telefonuydu. Hiç sahip olamayanlar için büyük bir özenme sebebiydi. Kızakları telefonların da en iyilerindendi o zamanlar.

2. Nokia 3310

2. Nokia 3310

Asıl efsaneye yer vermesek olmazdı. 3310'suz bir 2000'ler olmaz çünkü. Çocukların artık karne hediyesi olarak bisiklet yerine telefon istediği devirler; yılan oyununun, renk renk değişen kapakların, telefondan kendi zil sesini yapmanın, güllü kandil-bayram mesajları göndermenin, SMS paketlerinin, kontürün, deli gibi hızlı mesaj yazmanın (bilirsiniz o tuşlu telefonlarda mesaj yazmak apayrı bir hazdır, şimdiki dokunmatik ekranlarda yazmaya benzemez) zamanlarıydı. Çok ağırdı ama çok dayanıklıydı... Onu unutmak mümkün değil, biliyorsunuz.

Bu arada, ince uçlu şarj aleti olan var mı?

3. İlk iPhone

3. İlk iPhone

İlk iPhone'u Steve Jobs 2007 yılında tanıtmış. Üstünden 12 yıl geçmiş ilk iPhone'un ama o zamandan bu zamana teknoloji de oldukça ilerledi. İlk iPhone oldukça kalın ve ağırdı ama o kadar sevilmişti ki, şimdiki gibi o zamanlar da statü belirleyiciydi.

4. Samsung Galaxy S III

4. Samsung Galaxy S III

Dokunmatik telefonların o günlerde iyice popüler olmaya başlamasıyla S3 uygun fiyatı ve görünüşüyle çok sevilmişti. iPhone almaya bütçesi yetmeyen herkeste ilk akıllı telefonlardan olan S3'ü görebiliyordunuz. Çok eski zamanlar olmasa da baya sevilirdi; 2012 yılında çıkmış ama sanki üstünden 10 yıllar geçmiş gibi...

5. Nokia 6600

5. Nokia 6600

2000'ler çocuklarının anılarında mutlaka yeri vardır 6600'ın çünkü o ağır, takoz gibi havalı telefonu kullanan birileri etrafımızda mutlaka vardı hatta belki de onlardan biriydik. Telefonu kullanmanızı sağlayan o küçük döner yuvarlak ve aşırı kalitesiz kamerası 6600'ı havalı yapan detaylardandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Nokia N95

6. Nokia N95

Hem kızaklı, hem kameralı, hem de mp3 çalabilen bir telefon mu? Dünyanın en mucizevi ve teknolojik aletleriydi bizim için bu telefonlar. N95 ise döneminin en popüler ve havalı telefonlarından biriydi. Kısıtlı hafızasına rağmen hafızasına alabildiği müzik, resim ve videolar bizim için yeterliydi. Tabii yanına ek olarak aldığımız 2-4 GB'lık hafıza kartlarını anlatmıyoruz bile.

7. Sony K700i

7. Sony K700i

2004 sonlarına doğru çıkan K700i'nin özelliklerinden bazılarını söyleyelim; 65 bin renk, dahili kamera, 32 mb dahili hafıza, fm radio, video oynatabilme, mp3 çalabilme... 

Şu an yüzünüzdeki o tebessüme rağmen bu telefon o zamanlar Sony'nin yeni mucizesi olarak görülüyordu arkadaşlar. Evet elinizdeki son model akıllı telefonlarınızdan okuyorsunuz bunu, ama mucizeydi işte o zaman için. 😄

8. Motorola Razr v3

8. Motorola Razr v3

Motorola'nın Motorola olduğu zamanlar... Şu kapaklı küçük telefon çıktığında küçük çaplı bir patlamaya sebep olmuştu çünkü o kadar şık ve kibar bir telefondu ki. Nokia'nın takoz telefonlarının yanında çok daha hafifti; kocaman bir ekranı vardı ve iki kredi kartı kadardı inceliği... 

Bunun yanında kızaklı telefonlardan önce kapaklı telefonlar da çok modaydı, bunun da etkisi var tabii efsanelerden biri olmasında. (Editörün içinde ukde kalmış bir başka telefon...)

9. Nokia 5300

9. Nokia 5300

Editörün zamanında uzaktan özenerek baktığı o muhteşem telefonlardan biri daha (Editör uzun bir dönem 3310 kullanmıştır). Nokia'nın kesinlikle en popüler olduğu o dönemler 5300 en sevilen telefonlarındandı çünkü bi kere küçük bir telefondu ve aşırı sempatikti, harika müzik çalabilme kapasitesine sahipti ve müzik değiştirebilmek için telefonun kenarlarında tuşları vardı. Güzel zamanlardı...

10. Nokia N-Gage

10. Nokia N-Gage

2000'ler çocuklarının isteyip de alamadığı, bir zamanların efsanesi telefon, N-Gage. Mobil oyun pazarı için tasarlanmış ve baya da sempati toplamış, ancak o zamanlara göre eksiği kamerasız oluşuymuş. Zaten satışı da çok olmamış. Kendi zamanı için fiyatı bir tık yüksekmiş aynı zamanda, bu sebeple her isteyen çocuğun ulaşabilmesi de mümkün değildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Nokia n97

11. Nokia n97

2 Aralık 2008'de piyasaya çıkmış Nokia n97 ama o seneler bu modellerden o kadar çok vardı ve o kadar çok birbirlerine benziyorlardı ki... Nokia bundan bir sene sonra daha geliştirilmiş olan n900'ü çıkarmış fakat görünüş olarak çok bir farkları da yok.

O zamanlar ise klavyeleri telefonlar oldukça moda olmaya başlamış ve herkesin elinde bu telefonlardan görmeye başlamıştık. Dokunmatik desek ayrı basmatik desek ayrı bir dertti. Fakat güzel günlerdi...

12. Blackberry 9270

12. Blackberry 9270

Blackberry'e sahip olmanın o zamanlar başka bir havası vardı sanırım. Kendi içerisinde bir mesajlaşma uygulaması vardı ve bu telefona sahip olmayanlar o uygulamayı kullanamazdı (Ama nasıl havalı o zamanlar için bilemezsiniz!). Bu şekildeki tuşlu-klavyeli telefonlar arasında da en popüler olanlardandı. Bizce kesinlikle efsaneler arasına girmesi gereken bir telefon.

13. Samsung U600

13. Samsung U600

Bu listede o kadar çok kızaklı telefon var ki... Çünkü 2000'li yılların en popüler ve gözde telefonları onlardı. Çok havalılardı ve telefon çalarken o ekranı kaydırıp aramayı cevaplamak bile çok keyifliydi. Hatıralarımız arasında U600 kesinlikle var.

14. Samsung D500

14. Samsung D500
14. Samsung D500

D500, E250'den 2 sene önce piyasaya çıkmış, yani E250'nin bir alt versiyonu ama onun bu listede olmasının sebebi Samsung D500'un o zamanlar erkeklerin daha çok gözdesi olmasıydı. Sanki daha maskülen bir havası vardı ve ağır abiler daha çok kullanırdı. 

Nokia kadar dayanıklı olmadığı ve daha çabuk bozulduğu da editörünüzün hatıraları arasında bulunuyor...

15. Nokia 3250

15. Nokia 3250

Nokia'nın Xpressmusic serisiyle çıkardığı telefonlardan biri 3250. Alt tuş takımının dönmesi o dönemin çocukları için acayip havalı bir şeydi. Çoğumuz sahip oldu, çoğumuz olamadı ama gördüğümüz anki şaşkınlığımız unutulmuyor.

Bunları da okumak isteyebilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
121
71
30
10
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın