Görüş Bildir
Haberler
Neden Her gün 3 Ceviz Yemeliyiz?

Neden Her gün 3 Ceviz Yemeliyiz?

Ümran Sanğu
03.06.2023 - 06:47

Güne başlarken ya da gün içindeki rutinimize cevizi dahil etmemizin çeşitli etkileri vardır. Ceviz, omega-3 yağ asitleri, lif, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller barındıran altın niteliğinde bir gıdadır. İçeriği ile zenginleşen cevizin sayısız faydası vardır. İşte her gün 3 ceviz yemek sağlığımızı nasıl iyileştiriyor bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kalp sağlığını destekler.

1. Kalp sağlığını destekler.

Cevizde bulunan omega-3 yağ asitleri, iyi kolesterolü arttırıp kötü kolesterolü ise düşürmeye yardımcı olur. Bu dengeyi sağlamakta çok etkili olan ceviz, kalp hastalığı riskinin azaltılmasına yardımcı olur. Her gün yediğiniz üç adet ceviz ile kalbinizin sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.

2. Beyin fonksiyonunu arttırır.

2. Beyin fonksiyonunu arttırır.

Görünüm olarak da beyine benzeyen cevizler, 'beyin gıdası' olarak adlandırılabilir. İçeriği sayesinde hafızayı, konsantrasyonu ve bilişsel işlevi arttırır. Düzenli olarak günde üç ceviz tüketmeniz bilişsel gerilemeyi azaltmayı etkileyecektir.

3. Kilo kontrolünü destekler.

3. Kilo kontrolünü destekler.

Kalorisi yüksek olan ceviz, buna rağmen diyetinizin bir parçası olabilir. Lif, protein ve yağların birleşimi tokluk hissi yaratır ve böylece aşırı yemeyi engeller. Diyetteyken ve kilonuzu sabit tutmaya çalışıyorsanız günde üç ceviz yemeniz size yardımcı olacaktır.

4. Sindirim sağlığını destekler.

4. Sindirim sağlığını destekler.

Lif içeriği sayesinde düzenli bir sindirim sistemi oluşturur. Bağırsak hareketlerini dengeleyerek kabızlığı engeller ve faydalı bağırsak bakterilerinin büyümesini sağlar. Sağlıklı bir sindirime ve bağırsak sağlığına her gün üç ceviz yiyerek katkıda bulunabilirsiniz.

5. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

5. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Antioksidanlar ve temel besinler, bağışıklık sistemini güçlendirmek için çok önemlidir. E vitamini, çinko ve selenyum, vücudu enfeksiyon ve hastalıklara karşı savaşmasına etkili olur. Mutlaka her gün üç adet ceviz tüketmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kemik sağlığını destekler.

6. Kemik sağlığını destekler.

Çeşitli besinleri sayesinde güçlü ve sağlıklı kemikleri korur. Kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi besinler kemik hastalıklarını önler. Düzenli bir şekilde tüketilirse eğer osteoporoz gibi durumları engeller.

7. Cilt sağlığını destekler.

7. Cilt sağlığını destekler.

Ceviz, çeşitleri besinleri ile sağlıklı ve parlak bir cilt için katkıda bulunur. Antioksidanlar ve omega-3 yağ asitleri , cildi korumaya, iltihaplanmayı azaltmaya ve çevresel hasarı korumaya destek olur. Düzenli bir şekilde her gün ceviz tüketirseniz cilt sağlığınıza faydalı olacaktır.

8. Saç sağlığını destekler.

8. Saç sağlığını destekler.

Genel olarak sağlığımızı destekleyen ceviz sayesinde güçlü ve parlak saçlara sahip olabiliriz. Biotin, E vitamini ve omega-3 yağ asitleri sayesinde saç uzaması ve parlaklığı artar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın