Görüş Bildir
Haberler
Necip Hablemitoğlu Kimdir? Necip Hablemitoğlu Ne Zaman, Neden ve Kaç Yaşında Hayatını Kaybetti?

Necip Hablemitoğlu Kimdir? Necip Hablemitoğlu Ne Zaman, Neden ve Kaç Yaşında Hayatını Kaybetti?

CansinA
27.01.2022 - 10:49

Necip Hablemitoğlu, 26 Ocak Çarşamba günü  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamanın ardından araştırmalara konu oldu. Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, basında yer alan haberlerin ardından merak konusu oldu. İşte, Hablemitoğlu'nun kim olduğu, Necip Hablemitoğlu'nun kaç yaşında, neden ve nasıl öldüğü haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Necip Hablemitoğlu, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu son açıklamaların ardından son araştırılan gündemlerde yer alıyor. Hablemitoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile Alman Vakıfları davalarında hazırladığı raporlarla adından söz ettirmişti. İşte, Necip Hablemitoğlu kimdir? Necip Hablemitoğlu neden ve nasıl öldü? Sorularının cevapları...

Necip Hablemitoğlu Kimdir?

Necip Hablemitoğlu Kimdir?

28 Kasım 1954'de Ankara'da dünyaya gelen Hablemitoğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulundan mezun oldu. Uzun yıllar yaptığı basın danışmanlığının ardından, Ankara Üniversitesine öğretim üyesi olarak atandı.  Orta Avrupa ve Balkanlar'da Türk eserleri, Türk azınlıkları ve Türk şehitlikleri konularında eserleri olan Hablemitoğlu, çalışma hayatına ilişkin çok sayıda kitap ve makaleye imza attı.  Dönemin Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından Alman Vakıflarının faaliyetlerinin durdurulması için açılan davada, Hablemitoğlu'nun kaleme aldığı 'Alman Vakıfları ve Bergama Dosyası' çalışması, dosyanın delilleri arasında yer aldı.  Bu araştırmasında Hablemitoğlu, Alman vakıfların Türkiye'de yasal olmayan çalışmalar yaptığını, etnik-mezhepsel ayrılıkları körüklediğini ve İzmir'deki altın madeni karşıtlarını finanse ettiğini yazdı.

Fetullahçı Terör Örgütü Açıklamaları;

Fetullahçı Terör Örgütü Açıklamaları;

Hablemitoğlu'nun FETÖ'nün sözde 'cemaat' olarak bilindiği yıllarda bu yapıya yönelik eleştiri ve tespitleri kendisini öne çıkartan hususlardan biridir. Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in, elebaşı Gülen'in yargılandığı Ankara 2 Nolu DGM'ye sunduğu deliller arasında Gülen'in CIA ile bağlantısını ortaya koyan Hablemitoğlu'nun 'Etki ajanları, nüfuz casusları ve Fethullahçılar' başlıklı raporu da yer alıyordu. Bu raporda, Gülen cemaatinin devlet içine sızarak kritik kadroları tuttuğunu vurgulayan Hablemitoğlu, 24 Haziran 1999'da Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32. Gün programında ise Gülen'in örgüt lideri olduğunun, uzun yıllar önce yetiştirmeye başladığı örgüt mensuplarıyla bu amaç uğrunda çalıştığının altını çizdi. Ölümünün ardından basılan 'Köstebek' isimli kitabında, Gülen cemaatinin silahlı örgüt halini almaya başladığı tespitini yapan Hablemitoğlu'nun kitabı, 15 Temmuz'un ardından hazırlanan iddianamelerin 'FETÖ/PDY'nin yapısı' başlığı altında anlatılan bölümünün referansı oldu.

Nerede, Neden ve Kaç Yaşında Öldürüldü?

Nerede, Neden ve Kaç Yaşında Öldürüldü?

17 yıl önce, 18 Aralık 2002'de evinin önünde başından vurulmuştur. .Üzerinden yıllar geçmesine rağmen faili meçhul kalan Hablemitoğlu dosyası, 15 Temmuz'dan önce yeniden raftan indirildi. Dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen'in yürüttüğü soruşturmada, Hablemitoğlu suikastına ilişkin detaylar yeniden incelendi, ulaşılan bilgiler, cinayetin FETÖ tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini ortaya koydu. Örgüt mensubu bir polisin, 'Necip Hablemitoğlu cinayeti ile alakalı 18 Aralık 2002'den sonrası ve 6 aylık CDR verilerini şirketlerden istemişler. Onlar da ne var ne yok vermiş. İlgili tarihle alakalı' şeklindeki yazışması, zaman aşımına üç yıl kalan dosyaya delil olarak kabul edildi.  Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince 8 Haziran 2018'de karara bağlanan FETÖ çatı davasının iddianamesinde, Hablemitoğlu'nun örgüt tarafından öldürüldüğüne işaret edildi. Hablemitoğlu, öldüğünde 48 yaşındaydı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
8
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın