Görüş Bildir
Haberler
Ne Yazcı Ne de Kışçı Olabilmiş Ortayolcu İnsanların Çok İyi Bildiği 13 Durum

Ne Yazcı Ne de Kışçı Olabilmiş Ortayolcu İnsanların Çok İyi Bildiği 13 Durum

Dale Cooper
22.02.2017 - 13:15 Son Güncelleme: 22.02.2017 - 20:22

Yazın kavuran güneşi mi, kışın donduran ayazı mı? İkisinden birini seçmek kolay değil zira ikisinin de kendine göre çetrefilli yanları oldukça fazla. Bir yerlerde bir türlü seçim yapamayıp arada kalmış ortayolcular var biliyoruz. Biz buradayız, sizin sesinizi duyuyoruz...

İşte, ne yazcı ne kışçı olabilmiş ortayolcuların çok iyi bildiği 13 durum!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle her şey iki mevsimin de kendine göre güzellikleri var diyerek her şeyi bir mantık çerçevesine oturtmaya çalışmakla başlar.

Fakat sonra bir bakmışsınız olayın mantıkla zerre alakası yok. İşler rayından çıkalı çok olmuş.

2. Yazları şöyle denize, havuza girip ferahlanmanın, güneşlenmenin güzelliği kışta var mı hiç dersiniz...

Ki yoktur! Cumbuuuurllooooop diye kendinizi denize atmanın tadı çok fazla şeyde olmaz zira. Olsa da aynı etkiyi yaratmaz.

3. Ancak kışın da karı var, kartopusu vardır, kardan bireyi vardır. Vardır da vardır, kış bir de camdan bakınca içinizi açacak bir estetik güzellik sunar.

Ve siz de kalkar yeniden kışa özgü her şeyi yazla mukayese etmeye başlarsınız.

4. Yazın ve kışın getirdiği duygudurum değişikliği var bir de... Yazın önce bir neşe basar, derinden mutluluk hissedilir akabinde hava sıcaklamaya başladıkça insanı ter ve afakanlar basar, o neşeden eser kalmaz.

5. Kışın da bir oh be çekersin, bu soğukluk bu hava iyi böyle devam etsin neşesi gelir. Ama sonuçta hava bu senin lafını mı dinleyecek? Aniden soğuklar fazlasıyla bastırınca yaşlı dede huysuzluğuyla ortalarda gezersin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ama yine yaza dönünce yazın kendi içinde daha eğlenceli olduğunu görürsün. Hava durumu herhangi bir etkinliğe muhalefet değildir. Konserdi, açık havaydı, şuydu buydu her şey yazda!

7. Bu noktada kış ilk eski puanını almaya başlar. Çünkü kışın çok fazla seçenek yoktur; varolanlar da ekseriyetle kapalı mekân etkinliklerdir.

Sonuçta kar topu oynamak her gün her gün yapılacak bir etkinlik değil. Karakışta en fazla sinemaya gideceksin, evde oturacaksın, ev toplaşmaları ya da kapalı mekânlar nereye kadar? Arabanızdan karları temizlemek hariç tabii, o gayet açıkhava etkinliği.

8. İki mevsimde de ciddi bir giyinme problemi var. İkisi de insanın giyinmeye olan hevesini epey kırıyor. Zira yazları soyundukça ferahlayamazsınız...

Bir de vitrinlerdeki güzel kıyafetler var elbette. Ama kimin için? İnsan o sıcakta o güzelim şeyleri giyebiliyor mu????

9. Kışları da ne kadar giyinseniz ısınamazsınız. Ama epey giyinirsiniz; KAT KAT! Adeta lahana bebekten zerre bir farkınız yoktur lakin yine de üşümeye çare olmaz.

10. Her şeyin yanında yazın biraz daha arkadaş canlısı, kolektif bir mevsim olması var bir de. Arkadaşlarla görüşülenler, birlikte yapılanlar oldukça fazladır.

Yapacak hiçbir şey bulamasanız da bir akşam hadi gidip yürüyelim bir şeyler içelim, dondurma yiyelim derseniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kışsa her anlamda daha yalnızdır. Kimse bu soğukta evinden çıkıp bir şeyler yapmaz istemez. Hele romantik ilişkiler, birtakım erotizmler hak getire; o 345 kat kıyafeti çıkaracaksın da oho...

Bir de beylerin kışın yaşadığı İÇLİK travması var. İÇLİK GİYMEKTEN KORKMAYIN, İÇLİK CANDIR. Nesliniz devam etsin istiyorsanız içlik giymelisiniz.

12. Yazla kışın gözünüzde birbirini eşitlediği diğer bir bölümse FATURALAR. Kışın doğalgazdı dersin ama yazın da kliması, elektriği şuyu buyu vardır...

Giden paraların insanın böğrüne bir hançer sapladığı konulardır bunlar...

13. Yine olmadı! Ne kıştan hayır gördü ortayolcu ne yazdan. Zaten bu yüzden ortayolcu işte... Onun da en favorisi baharlardır!

Bu yüzden yazcı-kışçı konularının açıldığı yerde çekingen arkadaşların üzerine fazla gitmeyelim. Onlar da bu meseleyi uzun uzun düşünüp bir türlü sonuca bağlayamıyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
31
28
21
6
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yaz mevsimini sevmek ağır bir sadistlik ve mazoşistlik belirtisi olmalı. Her tarafınıza gerizekalı, bu Dünya'da hiçbir amacı olmayan karasinekler konarken ve... Devamını Gör

milne

pekiii bende kışı sevenleri anlamamaışımdır o soğuk günlerde tvlerde soğuktan donan evsiz insanları ve açlıktan donarak ölen sokak hayvanlarını görüp ohhh ya... Devamını Gör

ybnc

Kış iyidir iyi.

DUFFY DUCK

Ben yazı daha çok seviyorum. :) şöle kemikler ısınacak ohh miss..