Görüş Bildir
Haberler
Ne Olduğunu Anlamak İçin Beyin Yakarken Ayrıntıları Kaçırıp Tekrar Tekrar İzlemek Zorunda Kalacağınız Efsanevi Filmler

Ne Olduğunu Anlamak İçin Beyin Yakarken Ayrıntıları Kaçırıp Tekrar Tekrar İzlemek Zorunda Kalacağınız Efsanevi Filmler

Sheida
20.01.2020 - 21:35

Bitirdikten sonra ufak çaplı bir şok yaşayıp baştan izleyeceğiniz efsane filmleri sizin için bir araya getirdik!

Kaynak: https://www.reddit.com/r/AskReddit/co...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Usual Suspects/ Olağan Şüpheliler (1995)

1. The Usual Suspects/ Olağan Şüpheliler (1995)

IMDb: 8,5

Olağan Şüpheliler'de, San Pedro’da patlayan bir tekneyi araştıran polis, teknede 27 ceset ve 91 milyon dolarlık uyuşturucu parası bulur. Olaydan kurtulan iki kişiden biri yanıklarla dolu vücuduyla korkmuş bir Macar terörist ve diğeri de Verbal Kint adında bir tetikçidir. Polisteki sorgusunda Kint, 6 hafta öncesinden başlayarak tüm olayları anlatır. Beş suçlunun nasıl bir araya geldiğinden, kaçırılan bir kamyondan ve bir suç lordundan polislere bahseder.

2. American Psycho/ Amerikan Sapığı (2000)

2. American Psycho/ Amerikan Sapığı (2000)

IMDb: 7,6

Patrick Bateman, aileden zengin bir adamdır. Gençliği ve yakışıklı olması, kendisine hem işinde hem de sosyal hayatında avantajlar sağlamaktadır. Oldukça sıradan bir hayata kapılıp gidiyormuş gibi görünen Bateman'ın hayatının karanlık tarafın ise oldukça derinliklidir. Bateman, insanları sebepsiz yere öldürmekten hoşlanan ve öldürdüğü insanların vücutlarından hatıra olarak aldığı parçaları evinde saklayan bir akıl hastasıdır. Bunu kendisi dışında kimse bilmemektedir.

3. Twelve Monkeys/ 12 Maymun (1995)

3. Twelve Monkeys/ 12 Maymun (1995)

IMDb: 8,0

Dünyada insanlığın yok olmasına yetecek derecede tehlikeli olan bir virüs yaklaşık beş milyar kişinin ölümüne yol açmıştır. Geriye kalan az sayıdaki insan yer altlarına kurdukları barınaklarda yaşamlarını sürdürebilmektedirler. Bu esnada virüsün yok olması için bir çözüm yolu bulan insanlar, zamanda geriye gidebilecekleri bir zaman makinesi yaparlar. İlk test sürüşü içinse eski bir mahkum olan James Cole gönüllü olur. James kendisini yedi yıl geride, bir akıl hastanesinde bulur. Akıl hastanesi gibi bir ortamda gelecekten geldiğini ve misyonunu anlattığında ise gerçek anlamda akıl hastası etiketi yemesine neden olur.

4. Tucker and Dale vs Evil (2010)

4. Tucker and Dale vs Evil (2010)

IMDb: 7,5

Hem tüyler ürperten korku unsurlarını, hem de kahkaha fırtınalarını içeren komedi filmlerini bir arada harmanlamak büyük külfet isteyen bir iştir. Bu türdeki filmlerden biri olan, 2010 yapımı 'Tucker & Dale vs. Evil' da bir korku-komedi olarak türünün hayranlarına seslenmeye çalışıyor. Eli Craig'in yazıp yönettiği bu yapımda, Tucker ve Dale'in çıktıkları serüvende başlarına gelen ürkütücü-komik olaylar sinemaya aktarılıyor. Bir grup üniversiteye hazırlık öğrencisi, kahramanlarımızın başına bela olacak ve Tucker ve Dale'in kötülüğe karşı 'ölümcül' mücadelesi start alacaktır.

5. Fallen (1998)

5. Fallen (1998)

IMDb: 7,0

Dedektif John Hobbes, önceden bildiği suçluyu arıyordu... Ama çoktan yakalanmış ve ölmüştü...Cinayet dedektifi John Hobbes (Denzel Washington) kalabalık kaldırımda katilin peşine düşer. Orada: küçük, orta yaşlı bir kadın. Hayır, bekle: katil kadının yanındaki ürkek adam. Şimdi de bir başkası. Hepsi veya hiçbiri olabilir. Çünkü Hobbes'in aradığı katil bir insandan diğer insana bir dokunuşta geçen kötü bir ruhtur. Hobbes Fallen'da görünüşte ölümsüz düşmanı sinsice takip eder. Bu yaşlı kötü adam, akıllı ve inatçı adamla tüm kozlarını oynamak için yüzyüze gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Primer/ Kapsül (2004)

6. Primer/ Kapsül (2004)

IMDb: 6,9

Sundance Film Festivali'nde büyük başarı kazanan film her şeyiyle senarist, oyuncu ve yönetmen Shane Carruth'un eseri. Carruth'un toplam 7.000 dolara mal ettiği film, kaza eseri zaman makinesini icat eden iki mühendisin başından geçenleri anlatıyor. Kendisi de eski bir mühendis olan ve filmin senaryosunu yazarken teorik fiziğin içinde bir hayli zaman harcayan Carruth, özgün görsel dili ve karmaşık senaryosuyla son derece zor ama bir o kadar da heyecan verici bir işe imza atmış.

7. Predestination/ Zamanın Ötesinde (2014)

7. Predestination/ Zamanın Ötesinde (2014)

IMDb: 7,5

Sıkı bir bilimkurgu filmi olan Predestination, zamanda seyahat edip olmuş ya da olası olayların önüne geçmeye veya suçluları yakalamaya çalışan bir zamansal ajanın hikayesini konu eder. Gizli bir serivise bağlı çalışan ajanın son görevi ise; 1975 yılında New York'ta yaptığı bir patlamada 11.000 insanın ölümünden sorumlu olan Fiyasko Bombacısı adlı kişiyi bulup bu patlamanın hiç yaşanmamış olmasını sağlamaktır... Görevi için 1970 yılına New York'ta bir barda, barmen olarak çalışmaya başlayan ajan orada “Evlenmemiş Anne” rumuzlu John isimli bir köşe yazarıyla tanışır. Küçük bir bar sohbetiyle başlayan ikilinin sohbeti, gecenin ilerleyen saatlerinde daha da derinleşir...

8. Shutter Island/ Zindan Adası (2010)

8. Shutter Island/ Zindan Adası (2010)

IMDb: 8,1

Zindan Adası, Martin Scorsese'nin bir çok filmi gibi yine bir başyapıt statüsünde. Filmde, Teddy Daniels ve Chuck Aule isimli iki polis memurunun, Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede konuşlanan Ashecliffe Hastanesi'ne soruşturma yapmak için gitmesi ve sonradan gelişen esrarengiz olaylar aktarılıyor. Burada karşılaştıkları isyan tablosu ve çığrından çıkan işler bu davayı gittikçe zora sokacak, zamanla rüya ve gerçek arasındaki sınırlar zorlanacaktır.

9. Memento/ Akıl Defteri (2000)

9. Memento/ Akıl Defteri (2000)

IMDb: 8,4

Akıl Defteri, kısa süreli hafıza kaybı olan bir adamın karısını öldürenleri bulma çabasını konu ediyor. Leonard Shelby, ucuz otel odalarında konaklayan ve sadece nakit para kullanan biridir. Şık giysiler giyip, Jaguar marka araba kullanan Leonard, dışarıdan işadamı gibi görünmektedir. Fakat aslında hayatını karısına tecavüz edip öldüren kişiyi bulmak için adayan biridir.

Ne yazık ki Leonard’ın bu yolda ciddi bir engeli vardır, yaşadığı, çok ender rastlanan ve tedavi edilemeyen bir tür hafıza kaybı. Her ne kadar hayatının 'kaza'’dan önceki dönemlerini hatırlayabiliyorsa da, bazen 15 dakika öncesinde nereye gittiğini ve nerede olduğunu bile unutabilmektedir.

10. Cabin in the Woods/ Dehşet Kapanı (2011)

10. Cabin in the Woods/ Dehşet Kapanı (2011)

IMDb: 7,0

5 kafadar arkadaş tatile çıkar ve ormanın derinliklerinde terk edilmiş kulübe bulur. Başta her şey normal gibi görünür, göle girer, parti yapar ve eğlenirler. Fakat bu kulübede ters giden bir şeyler olduğunu fark etmeleri uzun sürmeyecektir... 

The Cabin in the Woods, daha önce Canavar (Cloverfield) filminin senaryosuna imza atan, Buffy the Vampire Slayer ve Lost gibi büyük televizyon yapımlarının yazarlığını ve ortak yapımcılığını yürüten Drew Goddard'ın sinemadaki ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi. Başta klasik bir korku-gerilim hikayesi gibi görünen filmin yurt dışı seyirci ve eleştirmen notunun oldukça yüksek olduğunu belirtelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Departed/ Köstebek (2006)

11. The Departed/ Köstebek (2006)

IMDb: 8,5

Köstebek, mafya ve polis teşkilatı arasında geçen savaşı anlatıyor. Uzun yıllardan beri mafya tarafından, polis teşkilatına sızmak üzere yetiştirilen adamlar son derece iyi pozisyonlardadırlar teşkilat bünyesinde. Aynı şekilde polisin aynı amaçla yetiştirdiği adamları da mafya içinde cirit atmaktadırlar. Ancak vakit her şeyin açığa çıkma vaktidir. Her iki cephede de köstebeklerin var olduğu anlaşıldığında söz konusu köstebeklerin ölümle burun buruna gelecekleri koşturmaca ve macera başlayacaktır. Film dört dalda Oscar sahibidir...

12. Arrival/ Geliş (2016)

12. Arrival/ Geliş (2016)

IMDb: 7,9

Film, ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks'in hikayesini anlatıyor. Birden çok uzay gemisi dünyaya iniş yapınca dünya adeta sarsılır. Amaçlarının ne olduğu bilinmeyen uzaylılarla iletişim kurmanın yolları aranmaya başlar. Uzaylılarla iletişim kurması için ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks çağrılır. Doktora yardımcı olması için de fizikçi Ian Donnelly seçilir. İkilinin artık en önemli görevi uzaylıların barışçıl mı yoksa istilacı mı olduğunu belirleyebilmektir. Bu süreçte bir diğer zorluk da ordunun ısrarcı bir şekilde saldırı yanlısı olması olacaktır...

13. Lucky Number Slevin/ Şanslı Slevin (2006)

13. Lucky Number Slevin/ Şanslı Slevin (2006)

IMDb: 7,7

Slevin, kelimenin sözlük anlamında bir kaybedendir. Neden? Çünkü sevgilisi kendisini çok kötü boynuzlamıştır. Bu yetmez, zira evinden atılır. Tüm bunlar yeterli olmamıştır ki bu defa da kimliğini bir hırsıza kaptırır. İşte; suç dünyasında da aslında hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değildir. Slevin bu gerçeği pahalıya ödeyecektir. Pişmiş tavuğun başına gelenlerinden daha berbat musibetler başına peydah olunca Slevin, Los Angeles'ın bunalımlarından bir süre de olsa uzak durabilmek için New Yorklu arkadaşı Nick Fisher'dan dairesinin anahtarını ödünç alır. Oysa ki New York terk ettiğinden çok daha belalı bir şehirdir. Bir dönem ortak ancak nihayet düşman olan iki mafya babası, Patron ve Haham, Büyük Elma'yı ikiye bölmüş ve suç dünyasını parsellemişlerdir. Ancak oğlunun intikamını almaya niyetli olan Patron, Haham'ın oğlunu öldürtmek için bir kiralık katil tutar. Katilin planı daha da basittir. Patron'a borçlu birini bul, adamı öldürt. En kolay yem Nick Fisher'dan başkası değildir. Zavallı Slevin'ın başı bir kez daha derde girecektir.

14. Parasite/ Parazit (2019)

14. Parasite/ Parazit (2019)

IMDb: 8,6

Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir...

15. Inception/ Başlangıç (2010)

15. Inception/ Başlangıç (2010)

IMDb: 8,8

 Leonardo DiCaprio'nun üst düzey performans sergilediği değişik bir film. Bu yapımda sanatçı, çok yetenekli bir hırsız olan 'Dom Cobb ' ile karşımızda. Uzmanlık alanı, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb'un bu nadir insanlarda görülebilecek yeteneği, bu ender rastgelinebilecek mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği herşeye malolmuştur. Cobb'a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkansız 'başlangıç'ı tamamlayabilirse. Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
13
9
8
7
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bazılarında anlamayacak bir şey yok ki

Gizem Yenikler

2,8,11,12,15 güzeldi.

Pasif Kullanıcı

4 numarayı çok severim ama beyin yakan bir tarafı yok ne alaka :(