Görüş Bildir
Haberler
Ne Kadar Çaresiz Hissediyorsun?

Ne Kadar Çaresiz Hissediyorsun?

Elimizden bir şeylerin gelmediği veya bir şeyler için mücadele edecek gücü kendimizde göremediğimiz zamanlarda kendimizi çaresiz hissederiz. Sen kendini ne kadar çaresiz hissediyorsun?

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Şu an nasıl hissediyorsun?

3. Şu an nasıl hissediyorsun?

4. Yaşadığın kötü şeyler karşısında nasıl tepki veriyorsun?

4. Yaşadığın kötü şeyler karşısında nasıl tepki veriyorsun?

5. İhtiyacın olan şey ne?

5. İhtiyacın olan şey ne?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir şeyleri yoluna koymak için birine ihtiyacın mı var?

7. Eskiden daha mutlu biri miydin?

8. Bir şeyin çözümsüz olduğunu bilsen de elinden gelen her şeyi yapar mısın?

9. Kendini en son ne zaman huzurlu ve problemsiz hissettin?

10. Son olarak sen, bundan sonra bir şeylerin yoluna gireceğine inanıyor musun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen umudunu kaybedecek kadar çaresiz hissediyorsun!

Sen umudunu kaybedecek kadar çaresiz hissediyorsun. Hayatının belki de en çaresiz dönemindesin. Sürekli bir şeyler için çabalıyorsun ama sonuçsuz kalıyorsun. Şimdiye kadar bir şeyleri oldurmaya çalışmış, çok fazla çabalamış ve çok fazla kendini bir şeylere zorlamışsın. Pes etmemiş ve sürekli kendini motive etmişsin. Bütün bu zor yollardan geçerken şimdi istediğin şeyleri elde edememek veya elde etmek için daha çok yolunun olduğunu görmek seni yıpratıyor. Senin çaresiz kalmana neden olan şey, hayattan en ufak bir karşılık alamamak. Bazen küçük başarılar veya küçük elde ettiğimiz şeyler bizi bir sonraki şeye daha iyi hazırlar. Sen buna sahip değilken, her zaman bir başka probleme kendine hazırlıyorsun. Artık umudun tükenmiş ve bir şeyler için kendinde bir güç göremiyorsun. Kendine söylediğin veya etrafının sana söylediği yalanlara doymuşsun. Bundan sonra hayatı gelişine bırakmak istiyor ve biraz da hayatın senin için çabalamasını istiyorsun. Yaşadığın şeyler kolay değil ama umutsuzluğa kapılmak senin önünde daha büyük bir engel oluşturacak. Giderek büyüyen umutsuzluğun için ise artık elinden bir şey gelmeyecek. Hissettiğin bu çaresizlik geçici ama sen umut ettiğin sürece...

Sen kendini değiştirecek kadar çaresiz hissediyorsun!

Sen kendini değiştirmek isteyecek kadar çaresizsin. Bir şeyler için çok fazla çabalamışsın ama artık olmayacağını net bir şekilde görüyorsun. Bu şekilde mutlu olmadığını fark ettiğinde ise değişimi kendinde bulacağına inanıyorsun. Sen kendini değiştirerek bir şeylerin de değişeceğine inanıyorsun. Bunu denemek sana bir şey kaybettirmez ama kazandırabilir. Yaşadığın zor şeyler seni çaresizliğe ve umutsuzluğa itmiş olsa da sen hala çabalayan birisin. Düşüyorsun ama aynı zamanda kalkmasını da biliyorsun. Çok fazla düşüncelere kapılan ve takılan birisin. İnsanların dedikleri her zaman aklının bir köşesinde, ne unutabiliyor ne de unutmak istiyorsun. Aklında kalan her cümle de sana zarar veriyor. Çünkü sen bu söylenenlere kırılıyorsun. Duymaktan, kendine tekrar etmekten nefret etsen de en olmadık zamanlarda canını sıkıyor bu durum. Düşüncelerine bazen kendini çok fazla hapsediyor ve önünü göremiyorsun. Bunu kendine yaptıkça da çaresizliğini daha büyük hissediyorsun. Sen hayatında bir değişiklik arıyorsun ve bu değişikliğin de senden geçtiğini biliyorsun. Daha az düşündüğün daha az kendine acı çektirdiğin bir değişikliğe ihtiyacın var.

Sen başkalarından bir şeyler umut edecek kadar çaresiz hissediyorsun!

Sen başkalarından bir şeyler bekleyecek kadar çaresiz hissediyorsun. Kendine yapacağın her şey bitmiş gibi artık başkalarından bir şeyler umuyorsun. Yaşadığın günler aklına geldikçe canın yanıyor ve çok daha fazla çaresiz hissediyorsun. Kendini uzun zamandır bu durumda hissediyorsun ve iyileştiremiyorsun. Bu durumdan kurtulmak istiyorsun ama fark ettiğin şey tek başına bunu yapamayacağın. Birine ihtiyaç duyuyor ve sana yardım etmesini umuyorsun. Tek başına mücadele etmekten yorulmuşsun. Yanında seni her haliyle kabul edecek, doğrunu destekleyecek yanlışına dur diyecek birini arıyorsun. Artık bir şeyler için tek başına düşünmek istemiyorsun. Çünkü birinin varlığı, özellikle seni anlayan birinin varlığı, senin yükünü hafifleteceğini düşünüyorsun. Artık giderek altında ezildiğin sorunların problemlerin ve bir türlü çıkış yolu bulamadığın hayatında birinin desteğini arıyorsun. Sen yalnız başına devam etmekten yorulmuşsun ve seni bu durum çaresiz bırakmış. Eğer çaren bir başkasıysa onu arıyor ve onu bulmak için çabalıyorsun. Bir şeyler yoluna girecek ama sen tek başına bunu yapmak istemiyorsun, çünkü fazlasıyla yorgun hissediyorsun.

Sen çaresizlik değil tükenmişlik hissediyorsun!

Sen çaresizlikten daha çok tükenmişlik hissediyorsun. Hayatında her şeye mücadele edebilirsin, şimdiye kadar ettiğin gibi... Ama şu an bir dur noktasındasın. Durup, düşünmek, ne için çabaladığını bulmak, neler kazandığını ve neler kaybettiğini görmek istiyorsun. Çaresiz olmadığını biliyorsun. İstediğin yolu seçebilir ve sana destek olmasını istediğin kişilerin de yanında olacağını bilirsin. Sadece biraz yorgun biraz da bitik hissediyorsun. Sürekli koşuşturmaca içinde nereye savrulduğunu bilmiyorsun. Her gün aynı şeyi yaşarken kendini unuttuğunu fark ediyorsun. Uzun süre hiçbir şey yapmadan durmak ve düşünmek istiyorsun. Tükendiğini hissettiğin ve yine de yoluna devam ettiğin hayatında bazı anlamsız şeyler yaşadığını düşünüyorsun. Kendini buradan çıkarman için de biraz zamana ihtiyacın olduğunu düşünüyorsun. Kendi yoluna karar verdiğin ve artık karmaşık olan hayatını düzene soktuğun bazı şeylere ihtiyacın var. Bu karmaşıklığın içinde kaybolmuşsun. Kendini arıyorsun ama bulunca da başka sorumlulukların karşına çıkmasından korkuyorsun.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
20
19
11
9
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Sen kendini değiştirecek kadar çaresiz hissediyorsun!

Diğdem Çakır

Sen umudunu kaybedecek kadar çaresiz hissediyorsun!

Elif Nazlı Güleç

Sen kendini değiştirecek kadar çaresiz hissediyorsun! Elimden geldiğince pozitif olmaya çalıştım ama