Görüş Bildir
Haberler
8 Soruluk Psikolojik Teste Göre Duygusal Körlüğe (Aleksitimi) Sahip misin?

8 Soruluk Psikolojik Teste Göre Duygusal Körlüğe (Aleksitimi) Sahip misin?

Kendi duygularımızı ve etrafımızdaki insanların duygularını anlayamamak duygusal körlük olarak adlandırabilir. Sen duygusal körlüğe sahip misin?

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Genellikle içsel sıkıntı yaşadığında bunun sebebinin neye dayandığını düşünüyorsun?

2. Bir şeye kırıldığını nasıl belli edersin?

2. Bir şeye kırıldığını nasıl belli edersin?

3. Peki karşında birinin ağlaması seni rahatsız eder mi?

4. Hoşlandığın birine açılmak senin için zor mu?

4. Hoşlandığın birine açılmak senin için zor mu?

5. En yakın arkadaşının hangi hareketinden, bir şeyden rahatsız olduğunu anlarsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki senin için hangisi zor?

6. Peki senin için hangisi zor?

7. Çok fazla kararsızlık yaşayan biri misin?

8. Son olarak hangisinden nefret edersin?

Sen kendi duygularını göremiyorsun...

Sen kendi duygularına karşı körsün. Ne hissettiğini bilemediğin zamanlar oluyor.  İçinde bazı eksiklikleri, endişeleri ve boşa giden çabaları görüyorsun. Her ne kadar bunları görsen de, bunlar için harekete geçmen zor oluyor. Çoğu zaman ne istediğini bilmeyen birisin. Yani hangi yöne gideceğini pek bilemiyorsun. Kafanda düşündüğün ve oldurduğun şeyler olsa da bunları ne kadar istiyorsun emin değilsin. Her ilişkin bu şekilde ilerliyor. İçinde çabuk bir şeyler sönüyor ve bitiyor. Bunun sebebi ya hayattan bir beklentinin olmamasından ya da artık ne olursa olsun içindeki eksikliğini dolduramayacağını bilmenden kaynaklanıyor. Yok saydığın belki hissetmekten belki de hissettirmekten korktuğun duyguların zamanla sana ağırlık yapıyor. İçten içe hissettiğin ve çok fazla ortaya çıkmaması için sessizleştirdiğin duygularını göremiyorsun. Görmek istemediğin bu duygular aslında seni oluşturuyor. Sen ne kadar görmek, duymak istemesen de onların varlığı ile hayatında bazı şeyleri olduruyorsun. Kendi duyguların bastırarak bir şeylerin önüne geçmeye çalışıyorsun ama bu duygusal olarak seni fazlaca yıpratıyor.

Sen başkalarının duygularını göremiyorsun...

Sen başkalarının duygularını anlamakta zorlanıyorsun. Kendi duygularını net bir şekilde anlayıp ifade ederken etrafındaki insanların duygularını anlamıyorsun. Onlar ne istiyor, ne onları mutlu ediyor pek bilmiyor ve ilgilenmiyorsun. Sana karşı net olmalarını istiyorsun çünkü birini çözmeye çalışmak senin için çok zor. Empati yeteneğin düşük çünkü karşındaki kişinin ne hissettiğini anlamak da zorlanıyorsun. Kendini onların yerine koyamazken aynı zaman da nasıl yardımcı olacağını da bilemiyorsun. Sen çevrendeki insanları anlamakta zorlanan biriyken kendi duygularını başkalarına karşı net bir şekilde geçirebiliyorsun. Etrafındaki insanlardan da bunu istiyorsun, sana karşı net olmalarını ve isteklerini net bir şekilde sana hissettirebilmelerini... Oyalanmaktan ve vakit kaybetmekten hoşlanmayan biri olarak birde bu tarz şeyler ile zamanını hiçe saymak istemiyorsun. Hayatında sen çok fazla yer kaplıyorsun. Senin duyguların, senin isteklerin, senin hayallerin ön planda... Bu nedenle de biraz daha başka insanları hayatına dahil edemiyorsun. Yani hayatına girmek zorken aynı zamanda kalıcı bir yer edinmek daha da zor.

Sen hem kendinin hem de çevrendeki herkesin duygularını kolaylıkla anlayabiliyorsun...

Sen duygusal körlüğe sahip biri değilsin. Kendi duygularını anlayabiliyor ve bunu da gösterebiliyorsun. Aynı zaman da etrafındaki herkesi de çok iyi anlıyorsun. Senin için ağlamak, hislerini belli etmek zor bir şey değil. Bunlar seni sen yapan şeyler olduğunu düşünüyorsun. Bu nedenle de dilediğin gibi hareket ediyorsun. Empati yeteneğin yüksek olduğu için de insanları anlayabiliyor ve onlara yol gösterebiliyorsun. Çok fazla düşünüyor ve her ihtimali kafanda canlandırıyorsun. 'Bu şey benim başıma gelseydi, ne yapardım?' çok sık düşündüğün bir şey. Senin duygularını güçlendiren şey de tam olarak bu. İnsanların bakışlarından, davranışlarından ne hissettiğini çözebiliyorsun. Sezgilerin oldukça kuvvetli. Rahat bir şekilde duygularından bahsedebilir ve bundan rahatsızlık duymazsın. Hissettiğin şeyler seni rahatsız etmez aksine kendine olan güvenini tamamlar. Konuştukça rahatlayan ve duygularını belli ettikçe hafiflemiş hisseden biri olarak psikolojik açıdan da sağlam birisin. Sen içinde bir şeyleri biriktiremezsin çünkü içinde tuttuğun şeyler sana yük olur. Bu nedenle duygularını rahatlıkla gösterebilen ve çevrendeki kişileri de anlayabilen birisin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
131
35
28
17
16
13
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın