Görüş Bildir
Haberler
Nâzım Hikmet Vakfı'nın Tarihi Binası AVM Olacak

Nâzım Hikmet Vakfı'nın Tarihi Binası AVM Olacak

Ulaş
02.06.2015 - 22:04 Son Güncelleme: 03.06.2015 - 15:59
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Büyük şair Nâzım Hikmet ölümünün 52'nci yıldönümünde memleketinde ve dünyada sevenleri tarafından anılırken diğer taraftan üzücü bir gelişme yaşanıyor. Taksim'de Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'nın olduğu 116 yıllık binanın boşaltılması isteniyor. Gerekçesi ise binanın AVM yapımı için 49 yıllığına kiralanması. 

Hürriyet'ten Elvan Yarma'nın haberine göre, 20 yıldır Taksim'deki Hrisovergi Apartmanı'nda faaliyetlerini sürdüren Nazım Hikmet Vakfı'na binayı boşaltmaları için ihtar gönderildi. Boşaltmamaları halinde Beyoğlu Belediyesi tarafından tahliye ve faaliyetlerine son verme işlemi yapılacak.

Balıklı Rum Hastanesi Vakfı'na ait olan binanın, kiralayan Azade Nisa Turizm İnşaat Gayrimenkul Yatırım Ltd.  firmasının isteği üzerine içindeki diğer kiracılarla birlikte, boş ve eksiksiz olarak teslim edilmesi talep ediliyor.

Fotoğraf: @beratsaymadi

Nazım Hikmet Vakfı  açıklamalarında, kiracıların kira sözleşmelerinin devam etmesine rağmen, binanın tadilat amaçlı boşaltılması istendiğini ama aslında otel ve AVM yapılmak üzere bu inşaat şirketine 49 yıllığına kiralandığını iddia ediyor.

Vakfın bir başka iddiası ise şu; “ 116 yıllık tarihi bina yığma tarzda inşa edilmiş ve  korunması gerekli tescilli eski bir eser. Binada risk olduğuna ilişkin herhangi bir yetkili Koruma Kurulu kararı ya da onaylanmış bir proje yok”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beyoğlu Kent Savunması’nın avukatı Eren Can ise Hrisovergi için yapılan sözleşmede inşaat şirketine vakıftan çok daha fazla söz hakkı verildiğinin altını çiziyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0