Görüş Bildir
Haberler
NATO: 'Gerekirse Birlikleri 48 Saatte Türkiye'de Konuşlandırırız'

NATO: 'Gerekirse Birlikleri 48 Saatte Türkiye'de Konuşlandırırız'

ATKN
08.10.2015 - 10:06 Son Güncelleme: 08.10.2015 - 15:41

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Türk hava sahasını ihlal etmesine ilişkin olarak, 'Türkiye'yi her türlü tehlikeye karşı korumaya hazırız' dedi. Stolkenberg, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada ise 'Türkiye kendini koruyacak güçte bir ülke. Ama biz desteğe her zaman hazırız. 48 saat içinde konuşlanma kapasitemiz var' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NATO'ya üye ülkelerin savunma bakanları bugün, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarını görüşmek üzere Brüksel'de bir araya geldi.

Toplantıdan önce konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın geçen hafta sonu Türk hava sahasını ihlal etmesine ilişkin bir diğer değerlendirmede bulundu. Türkiye'nin Suriye konusunda daha çok yardıma ihtiyacı olup olmadığı konusunu değerlendirdiklerini belirten Stoltenberg, şu ifadeleri kullandı:

'NATO, Türkiye dahil tüm müttefiklerini tüm tehlikelere karşı savunma kapasitesine sahiptir ve savunmaya hazırdır. NATO halihazırda kapasitesini ve Türkiye dahil güneye asker konuşlandırmaya hazır olma durumunu artırmıştır.'

Öte yandan Stoltenberg Rusya'nın Suriye'de IŞİD'le mücadeleye odaklanması gerektiğini savunup dün IŞİD hedeflerinin Hazar Denizi'nden kruz füzesiyle vurulmasından endişe duyduklarını söyledi.

Toplantıdan sonra konuşan Stoltenberg'in konuşmasından öne çıkan bölümler ise şöyle:

'NATO, Türkiye'yi korumaya hazırdır'

'NATO, Türkiye'yi korumaya hazırdır'

Fotoğraf: Arşiv

NATO bütün ittifak üyelerini bir tehdit karşısında korumaya hazırdır. NATO, Türkiye’yi korumaya hazırdır. Türkiye NATO içinde güçlü bir müttefik. İkinci en büyük orduya sahip ülke. Türkiye kendini koruyacak güçte bir ülke. Ama biz desteğe her zaman hazırız. 48 saat içinde konuşlanma kapasitemiz var.'

'NATO Suriye'deki operasyonlarda bulunmuyor'

NATO Suriye'deki operasyonlarda bulunmuyor. ABD koalisyonu var, NATO'daki bazı ülkeler destekliyor. Rusya'nın Suriye'deki varlığının arttığını biliyoruz. Türkiye'nin hava sahasının ihlal edildiğini biliyoruz. Rusya sadece karada değil, Akdeniz'in doğusundaki varlığını da arttırdı. Rusya Suriye'de modern silahlarını test ediyor.

'Patriot konusunda zorluklar var'

Türkiye'ye patriot füzelerinin yerleştirilmesiyle ilgili istişareler sürüyor. Patriotlar konusunda bazı zorluklar var.

Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
2
1
1
1
0
0