Görüş Bildir
Haberler
Narsistle Birlikteyken Aşk Zannettiğiniz İlişkiniz… Narsist Neden Ayrılmaz?

etiket Narsistle Birlikteyken Aşk Zannettiğiniz İlişkiniz… Narsist Neden Ayrılmaz?

Burak Öge
16.09.2023 - 22:42

Kaynak mısınız, heyecan mı, yoksa egosunun tatmini mi?

Narsistle ilişkideyken yaşadığınız aşk sahnesi tamamen bir rol icabıdır. Öncelikle şunu aklınıza kazımanız gerek; narsist sizi, başkalarını, ailesini, hayvanları sevmez. Narsist için herkes bir amaca hizmet etmelidir yoksa sizi zaten yanınızda tutmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Narsistle ilişkide muhtemelen kaynaksınız… Narsist sizden ayrılmıyor çünkü;

Narsistle ilişkide muhtemelen kaynaksınız… Narsist sizden ayrılmıyor çünkü;

1. Çocukluk yaralarını kapattığı bir kaynaksınız.

Küçükken sevilmedi ya sizin sevmenizle içindeki küçük çocuğu sevgiyle besliyor. Ama konu size gelince ortada yok, tam bir sevgi pintisi.

Küçükken sürekli aşağılandığı için kendisini aşağılık, yetersiz, başarısız hissediyor. Bu acıyı nasıl hafifletecek? İşte sen çok güzel bir kaynaksın. Seni aşağılayacak böylece kendi aşağılığı gölgede kalacak, seni öyle güçsüz, ezik, aşağılık gördükçe rahatlayacak…

Küçükken prenses/prens gibi büyüdüğü için yetişkin olduğunda da bu prens/prensesliğini nasıl karşılayacak, tabi ki senin gibi güzel kaynaktan. Sen onu terk etmedikçe o kendisinin ne kadar önemli olduğunu düşünecek. Sen ona değer verecek şeyler yaptığında o eskisi gibi değerli ve çok önemliymiş gibi hissedecek. Seni neden bıraksın ki, çünkü emek vermeden senden bolca karşılıksız sevgi alıyor.

2. Cinsel olarak sizi istediği gibi sömürebildiği bir kaynaksınız

O istediği zaman sizinle sevişiyor.

Kavga etseniz dahi cinsellik yaşayarak sizi ödüllendiriyor, sizde buna ‘’Seviyor beni.’’ diye düşünüyorsunuz. Hayır, ihtiyacını gideriyor. Zaten senin cinsel mutluluğuna önem vermeden cinselliği yarıda bitiriyor. Hiç sordun mu kendine ‘’Beni,  zevkimi düşünerek cinselliği devam ettiriyor mu, yoksa işi bitince, çekip gidiyor mu?’’ çoğu kişi bu şekilde ama bazen de tam tersi, ‘’Beni çok düşünür.’’ der. Ama bu da bir kaynağın beslenmesidir aslında. Sen aşırı keyif aldıkça, o da kendi erkekliğini kanıtlamış oluyor. Kendisi ile gurur duyuyor…

3.Ekonomik ya da statüsel olarak bir kaynaksınız

3.Ekonomik ya da statüsel olarak bir kaynaksınız

Onun hayatını kolaylaştıracak bir gelire sahipsiniz. Aileniz çok zengindir ya da parası bir miktar vardır. O gözünü oraya diker. Sizi ya da ailenizi sömürür. Neden biliyor musunuz? Parayı çok seviyorlar. Para onlara güç, statü ve rahatlık sunduğu için para onlar için her şey… Paranız var ve narsist daha iyi bir yaşam yaşıyor, sizi neden bıraksın ki, sizin gibi konfor alanını bırakmak onun için aptallık olur. 

Statünüzden nasıl faydalanıyor? 

Ne iş yaptığınız, hangi konumda olduğunuz hiç önemli değil. O bundan bir şekilde faydalanır. Ev hanımıysanız eğer eve bakmanız, yemekler hazırlamanız, çocuklara bakmanız yani kısacası hizmetçilik yapmanızdan şahane şekilde beslenir. Hizmetçi alacağına sizin hizmetinizden yararlanır. Bu konfor alanını bırakmak ister mi sizce?

Sizin güzelliğinize kapıldığını zannediyor olabilirsiniz. Hayır, sizi süs köpeği gibi gezdirmekten aşırı zevk alıyor. Neden biliyor musunuz? Çünkü bütün insanların ilgisini çekmeniz onun gururunu okşuyor.  “Bütün insanlar nasıl bu kadar güzel kızı yanımda gezdirdiğimi düşünüyordur. Ben bu konuda başarılıyım.’’ diye aklından geçirir ve egosunu fazlaca besler. İnsanların size bakmasından zevk alıyor çünkü o göze çarpan birisi olmaya bayılıyor. Etrafa ne kadar güzel ve iyi bir sevgilisi olduğunu anlatıyor ama size asla güzel olduğunuzu söylemiyor. Tam tersi, size ne kadar kötü, iğrenç, çirkin olduğunuzu hatırlatıyor. Hatta ne diyor biliyor musunuz ‘’Ben senin yanında olduğum için sen güzelsin/iyisin’’. Sizi neden bıraksın ki narsist. 

Sizin iyi bir mesleğinizin olması ona büyük bir güç veriyor. Sizin mesleğinizi el âleme ballandıra ballandıra anlatırken, size karşı mesleğinizi küçümser. Mevkinizden faydalanır; polisseniz, ayrıcalıklı olduğunu söyler, hâkimseniz sahip olduğunuz otoriteyi kendisi sahipmiş gibi insanlara yaklaşır, doktorsanız ona ücretsiz sağlık hizmeti sağladığınız için keyif alır. Tüm mesleklerde kendisine pay çıkartacak bir nokta illaki bulur.

4. Güç ve kontrolünü uyguladığı bir kaynak

4. Güç ve kontrolünü uyguladığı bir kaynak

‘’Kalk, otur, şuraya git, onu giyme, şununla görüşme’’ tarzında kısıtlamaları tamamen kendisini daha güçlü hissetmek için uyguladığı istismar biçimidir. Sizi kontrol ederek güçlü hissetmesine yardımcı olduğunuz birer kaynaksınız. Neden sizi bırakıp gitsin ki, yönetme arzusunu sizinle karşılıyor.

5.Narsistin birde heyecana kapıldığı birden fazla ilişkileri vardır. Bunların sayısını bilemeyiz ama onlar herkes tarafından sevilmeye bayılır.

Narsist evli ya da ilişkisi olsun başkasıyla ilişki yaşamaktan asla çekinmez. Neden biliyor musunuz? Çünkü onun için aşırı heyecanlı ve riskli. O tehlikeli şeyleri yapmaktan hoşlanıyor. Heyecan yaşamasını sağlayan adrenalin hormonunu salgılamak istiyor. Mutluluk veren seratonin hormonunu sağlamak istiyor. 

Sen bungee jumping yaparak adrenalin salgılarken, o tehlikeli, gel gitli ilişkiler yaşayarak risk alıyor ve adrenalin hormonu salgılıyor. Birde sizin ilginizle bolca seratonin salgılar. Siz narsist için bedava hormon salgılama kaynağısınız.

Tabi bir yandan da sizi kandırarak, hayal satarak enayi yerine koyduğu için kendisi ile de gurur duyuyor. “Benim için her şeye katlanabilen birisi var.” Aklından ne geçiyor biliyor musunuz: ‘’Benim için kendi zihinsel ve fiziksel sağlığından, özgüveninden, enerjisinden ve zamanından vazgeçiyor. Demek ki ben çok önemli bir insanım’’

Narsistin sizden vazgeçmemesi için aslında bir sürü etken var. Genel olarak sizi nasıl bir kaynak olarak kullandığıdır. Sizinle çıkar ilişkisi yoksa asla yanında tutmaz. Psikolojik, fiziksel, cinsel, ekonomik, manevi olarak bir şekilde sizden faydalanır.  O yüzden narsist sizden asla ayrılmaz. Siz onlardan ayrılmak zorundasınız. 

'İlgilenmeyim soğusun, uzak durayım soğusun.' diye beklerseniz, sürekli kendisini hatırlatır. Giden sizin zamanınıza olur.  Kötülük dahi yapsanız sizden ayrılmaz. O sizi siz olduğunuz için sevmiyor ki, kaynakları sağladığınız için seviyor. Siz bir şey vermeseniz de o sizi sömürüp bir şeyler illaki elde edecektir. O yüzden onlar ayrılmaz. Siz kendinize şunu sormalısınız ‘’Bu ilişki bana daha fazla fayda mı sağlıyor, yoksa zarar mı veriyor?’’ Eğer zararı çoksa kendinizi korumak sadece sizin göreviniz, sizi kimse çıkartıp kurtaramaz.

Beni takip etmeyi unutmayın… Sevgiler… 

Instagram

Youtube

X

Tiktok

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
11
9
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın