Görüş Bildir
Haberler
Kartal'dan Tarihi Galibiyet | Napoli 2-3 Beşiktaş

Kartal'dan Tarihi Galibiyet | Napoli 2-3 Beşiktaş

Mustafa Boztepe
19.10.2016 - 10:46 Son Güncelleme: 19.10.2016 - 20:44

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. maçında temsilcimiz Beşiktaş, Adriano ve Aboubakar’ın (2) golleriyle deplasmanda Napoli’yi 3-2 mağlup etti. Napoli’nin gollerini ise Mertens ve Gabbiadini kaydetti. Bu skorla Beşiktaş puanını 5 yükseltti. Ancak 6 puanlı Napoli hala grup lideri. Grubun diğer maçında ise Benfica, deplasmanda Dinamo Kiev’i 2-0 yenerek puanını 4’e yükseltti. Gruptaki ilk galibiyetini alan temsilcimiz 3. haftayı 2. sırada tamamladı. Öte yandan daha önce İtalyan takımlarına karşı hiç galibiyet elde edemeyen Beşiktaş bu gece bir ilke imza atmış oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medya;

Şenol Güneş: Kaybetsek üzülürdük, çünkü iyi savaştık

Şenol Güneş: Kaybetsek üzülürdük, çünkü iyi savaştık

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, grupta puanların birbirine yanaştığını ve her maçın final olduğunu söyledi. Maçı kazanmayı hak ettiklerini dile getiren deneyimli çalıştırıcı, “Bu maç bizim için büyük bir testti. Kaybetsek de böyle derdik ama kaybetsek üzülürdük. Çünkü çok savaştık” dedi.

İşte siyah-beyazlılarının hocasının maç sonu açıklamaları:

Futbol sahada oynanıyor. Grubun en iyi takımıyla oynadık. Önde 3 kısa ve teknik oyuncuları oynattılar. Bu bizim için zordu. Defansın arkasından sızmaya çalıştılar. İkinci yarıda oyunu kontrol etmeye başladık ve ettik. Daha fazla pozisyon bulabilirdik. Bu maç bizim için bir test oldu, kaybetsek çok üzülürdük;çünkü iyi savaştık. Kaybettiğimiz 2 puanı telafi etti. Benfica ve Napoli deplasmana uygun takımlar Napoli maçına bakacağız. Puanlar birbirine yanaştı her maç final olacak. Sahamızda 2 maç var. Bu iki maç çok önemli.

Aboubakar’ın ilk yarıda eksikleri de artıları da vardı. Daha sonra onları düzeltti. Colibaly’yi dikine oynatmaması gerekiyordu. Her oyuncumuz değerli. Kenlarda kala Talisca, Rhodolfo, Gökhan hepsi iyi oyuncular. Mühim olan görev alan oyuncunun elinden gelenin en iyisini yapması. Aboubakar geçen hafta gol atmayarak çok eleştirilmişti. Gol atarak bunların önüne geçebilir.

“3 neticeli olan maçta, önce kendi gücümüzü görmek durumundaydık. İlk yarıda aktif olarak devreye geç girdik. 2. penaltının gelmesi bizi etkiledi. Ama buna rağmen disiplinden kopmadan oynadı oyuncularımız. Bütün güçlerini harcadılar”

“Her an her şeyin olabileceği bir maçtı. İyi bir takımla oynadık. Yenmiş olmamız, durumumuzun rahat olduğunu göstermez. Necip çok iyi oynadı, iyi savaştı. Necip de, Atiba da, Tolgay da iyiydi. Bazen adam kaçırdılar. Ama genel olarak iyiydiler. İlk 2 maçta bize verilmeyen penaltılar, burada verilebiliyor. Hakem biraz daha takdir haklarını onlara kullandı.”

Fabri: 2 penaltıya rağmen kazandık

Fabri: 2 penaltıya rağmen kazandık

Beşiktaş’ta kurtarığı penaltı ve başarılı performansı ile dikkat çeken kaleci Fabri, penaltı kararlarının ağır olduğunu söyledi. Takım olarak galibiyet için çok çalıştıklarını söyleyen İspanyol kaleci, zaferi taraftarlara armağan etti.

İşte Fabricio’nun maç sonu sözleri:

“Bütün arkadaşlarım adına çok mutluyum. Çok çalıştılar. Galibiyet için ellerinden geleni yaptılar. Kazanmamız bizim için çok önemliydi. Penaltılar ağırdı. Aleyhimize 2 penaltı olmasına rağmen maçı kazanmamız iyiydi. Arkadaşlarımın bana olan desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. ”

“Tolga çok iyi bir insan”

“Bu galibiyeti taraftarlarımıza armağan etmek istiyorum. Ben Beşiktaş’ın futbolcusu olduğum için kendimi şanslı görüyorum. Hocamız seçiyor kimin oynayıp oynamayacağını. Tolga çok iyi bir kaleci ve iyi bir insan. Ondan çok şeyler öğreniyorum. Her futbolcu kendi mevkisinde forma mücadelesi veriyor.. Ben de onlardan biriyim.'

Aboubakar: Attığım goller öz güvenimi yükseltti

Aboubakar: Attığım goller öz güvenimi yükseltti

Napoli deplasmanında galibiyeti getiren Vincent Aboubakar, karşılaşma sonunda konuştu.

2 gol atan Senegalli forvetin açıklamaları şöyle;

“Gerçekten zor bir maçtı. Burada tebrik edilmesi gereken tek kişi ben değil. Tüm takım tebrik edilmeli. Takım arkadaşlarıma bana çok yardımcı oldu. Onlara teşekkür ediyorum. Bu 3 puan önümüzdeki maçlar için öz güvenimizi çok yükseltecek.

Bu goller benim öz güvenim açısından önemli oldu. Takım büyük mutluluk yaşıyor. En güzel taraftarı, burada bize büyük destek veren taraftarlarımızı mutlu ettik. Çok güzel bir gece oldu.

Maça dair bilgiler

Maça dair bilgiler
İçeriğin Devamı Aşağıda
  • Beşiktaş, 25 Kasım 2009'daki Manchester United maçından bu yana Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk galibiyetini elde etti.

  • Beşiktaş tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde bir deplasman maçında üç gol attı.

  • Beşiktaş kalecisi Fabri, Napoli karşısında ilk yarıda topla en fazla buluşan Beşiktaşlı oyuncu oldu.

  • Aboubakar, Beşiktaş formasıyla resmi maçlardaki ilk gollerini attı.

  • Avrupa kupalarında sahasında 18 maçtır yenilmeyen Napoli, Beşiktaş'a boyun eğdi!

  • Beşiktaş, Napoli'ye evinde Şampiyonlar Ligi ve Şampiyon Kulüpler Kupası’ndaki ilk yenilgisini yaşattı.

  • Ricardo Quaresma Şampiyonlar Ligi'nde son 2 maçta 3 gole katkıda bulundu (1 gol, 2 asist).

  • Beşiktaş'ın Napoli karşısında kaleyi bulan üç şutu da gol oldu.

  • Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde attığı son 11 golün 6'sı maçların 82. dakikalarından sonra geldi.

Grupta puan durumu

Grupta puan durumu

Napoli 6 puanla lider, Beşiktaş 5 puanla 2. sırada. 4 puanlı Benfica 3. haftayı 3. sırada tamamladı. Dinamo Kiev'in ise 1 puanı bulunuyor.

Maç sonucu

Maç sonucu

Napoli 2-3 Beşiktaş

Topla Oynama %63/%37

Toplam Şut 17/9

İsabetli Şut 8/3

Başarılı Pas 482/261

Korner 17/1

Faul 11/16

Ofsayt 2/3

GOOOOLLLL! (86') Aboubakar | Napoli 2-3 Beşiktaş

Qauresma'nın sol taraftan ortasında Aboubakar kale sahasında kafa vuruşunu yaptı. Topu ağlara gönderdi.

76' | Napoli'nin baskısı bu dakikalarda arttı

Callejon'un içeriye ortasında Tosic'in müdahalesi sonrası top direkten döndü. Sonrasında Gabbiadini topu ağlarla buluşturdu. Öncesinde hakemin ofsayt bayrağı kalkmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

71' | Mertens vurdu, Fabri çıkardı

Ceza sahasına yapılan ortada Mertens kafayı vurdu. Fabri son anda topu çıkardı

GOL! (69') Gabbiadini (Penaltı) | Napoli 2-2 Beşiktaş

Caner'in Mertens'e yaptığı hareket için hakem penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Gabbiadini topu ağlarla buluşturdu.

50' | Fabri penaltı kurtardı!

Napoli penaltı kazandı. Callejon topla buluştu. Vuruşunda top Fabri'den döndü. Sonrasında top Mertens'in önünde kaldı. Fabri'nin Mertens'e yaptığı harekete hakem faul kararı verdi. Topun başına Insigne geçti. İnsigne'nin penaltı atışını Fabri kurtardı!

46' | İkinci yarı başladı

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk yarı sona erdi

İlk yarı sona erdi

Napoli 1-2 Beşiktaş

Topla Oynama %67/%33

Toplam Şut 10/5

İsabetli Şut 4/2

Başarılı Pas 236/104

Korner 12/1

Faul 3/7

Ofsayt 1/2

40' | Napoli beraberlik golüne yaklaştı

Piotr Zielinski ceza sahası dışından sert vurdu. Fabri uzandı ve topu çıkardı. Korner

GOOLLL! (38') Aboubakar | Napoli 1-2 Beşiktaş

GOOLLL! (38') Aboubakar | Napoli 1-2 Beşiktaş

Jorginho'nun geri pasında top Aboubakar'da kaldı. Aboubakar ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ve top ağlarla buluştu.

31' | Fabri boşa çıktı, büyük tehlike atlattık

Gelişen Napoli atağında Fabri boşa çıkınca büyük bir tehlike atlattık. Neyse ki top ağlarla buluşmadı ve dışarı çıktı.

GOL! (30') Mertens | Napoli 1-1 Beşiktaş

Jose Callejon ceza sahasının sağ tarafında topla buluştu. İçeriye çevirdiği topta Mertens topu boş kaleye gönderdi ve beraberliği sağladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18' | Fabri gole izin vermedi

Napoli, Lorenzo Insigne ile hızlı çıktı. Savunmanın arkasında Mertens ile topu buluşturdu. Mertens'in sol çaprazdan vuruşunda Fabri topu son anda çıkardı.

GOOLL! (12') Adriano | Napoli 0-1 Beşiktaş

GOOLL! (12') Adriano | Napoli 0-1 Beşiktaş

Quaresma sağ kanattan topu getirdi. Beck'e pasını verdi. Beck'in ortasında top savunmaya çarptı. Tolgay önünde kalan topu Quaresma'ya aktardı. Quaresma sağ çizgiden içeriye çevirdi. Adriano arka direkten vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.

4' | İlk tehlike Napoli'den

Napoli köşe vuruşunu paslaşarak kullandı. Mertens penaltı noktasında topla buluştu. Sert vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

1' | Maç başladı

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk 11'ler

  • Napoli Reina, Ghoulam, Koulibaly, Chiriches, Maggio, Zielinski, Hamsik, Jorginho, Callejon, Mertens, Insigne

  • Beşiktaş Fabricio, Beck, Marcelo, Tosic, Caner, Atiba, Necip, Tolgay, Quaresma, Adriano, Aboubakar.

Beşiktaş'ın İtalyan ekiplerine karşı hiç galibiyeti bulunmuyordu

Beşiktaş'ın İtalyan ekiplerine karşı hiç galibiyeti bulunmuyordu

Avrupa kupalarında İtalyan ekipleriyle daha önce 11 maç yapan Beşiktaş, galibiyet sevinci yaşayamadı. Bu maçlarda 2 beraberliği bulunan siyah-beyazlılar, 9 kez rakiplerine mağlup oldu.

İtalyan temsilcileriyle ilk maçını 1975-1976 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nda Fiorentina ile yapan Beşiktaş, iki karşılaşmayı da 3-0'lık skorlarla yitirdi. Siyah-beyazlı ekip, son olarak 2004-2005 sezonunda UEFA Kupası'nda Parma ile oynadığı karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Beşiktaş, iki beraberliğini ise Inter ve Lazio karşısında yaşadı. 1987-1988 sezonunda sahasında, Inter ile 0-0 berabere kalan siyah-beyazlıların, 2003-2004'te ise Şampiyonlar Ligi'nde Lazio ile deplasmanda yaptığı karşılaşma 1-1 tamamlandı.

Maç öncesi bilgiler

  • Napoli ve Beşiktaş tarihlerinde ilk kez bir resmi maçta karşılaşacak.

  • Napoli daha önce bir kez Türk takımıyla karşılaştı. 2014/15 sezonunda Avrupa Ligi son 32 turunda Trabzonspor ile eşleşen Napoli, eşleşmeyi gol yemeden geçti (4-0, 1-0).

  • Beşiktaş, Avrupa kupalarında İtalyan takımlarını yenemezken (2B 9M), hiçbir İtalya deplasmanında kalesini gole kapatamadı (6 maç).

  • Napoli, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Kupası’nda evinde henüz maç kaybetmedi (8G 3B) ve son altı iç saha maçını en az ikişer gol atarak kazandı.

  • Napoli, bu sezon Atlético Madrid, Barcelona ve Leicester City ile birlikte Şampiyonlar Ligi’nde ilk iki maçında altı puan toplayan dört takımdan birisi.

  • Napoli’inin Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son 13 maçın hiçbiri berabere bitmedi (9G 4M).

  • Napoli, Şampiyonlar Ligi grup aşamasında oynadığı son 10 maçın sekizini kazandı (2M).

  • Napoli, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 16 maçta sadece bir kez gol atmayı başaramadı (Ekim 2013’te Arsenal’e karşı, 2-0).

AA, OptaCan, AMK Spor

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
81
14
4
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Maç sonu burdayım diyip götünden skor uyduran sığırları şöyle ortaya alalım.. Beşiktaş böyle yorum sildirir amk kertenkeleleri.. http://i.hizliresim.com/40JR... Devamını Gör

Zaten çoğu kaçmış.Beşiktaş geri vites attırır işte böyle.

Melih Ugur Oktar

BU ÜLKEDE İYİ Kİ BEŞİKTAŞ VAR

Değerli

O.ç trt. bir maç zevkimiz vardı onunda anasını siktiniz,emeği geçen herkesin anasını sikiyim

Pasif Kullanıcı

+1, Abi azeri kanalında izledim maçı, düzgün konuşamıyorum."Top semti terk etti" dedi spiker