Görüş Bildir
Haberler
Müziğe 16 Yaşında Başladı! Son Zamanların Yükselen Yıldızı Sena Şener'in Hayatını ve Kariyerini İnceliyoruz

Müziğe 16 Yaşında Başladı! Son Zamanların Yükselen Yıldızı Sena Şener'in Hayatını ve Kariyerini İnceliyoruz

07.08.2022 - 13:32

Müzik kariyerine 16 yaşında başlayan ve kısa sürede tanınan Sena Şener, şimdilerde hayranlıkla dinlediğimiz müzisyenlerden birisi. Başarılı sahne performansı ve düetleriyle adından söz ettirmeyi başaran güzel şarkıcı, her geçen gün daha iyi işlerle karşımıza çıkıyor. Kendine has ses rengi, kıvırcık kabarık saçları ve günden güne artan başarısıyla son yıllarda dikkatleri üzerine toplayan Sena Şener'in hayatını ve kariyerini yakından inceliyoruz.

Herkes sesine hayran kaldığında henüz 17 yaşındaydı.

Herkes sesine hayran kaldığında henüz 17 yaşındaydı.

Sena Şener, 19 Eylül 1998 tarihinde Gaziantep'te dünyaya gelir. Yeteneğini keşfetmesi ve müzikle tanışması ise 9-10 yaşlarında olur. Gitar çalmayı ve şarkı söylemeyi çok seven Sena Şener, daha sonra ailesiyle beraber İstanbul'a gelir. İlk İngilizce şarkısını ise 11 yaşında yazar. 15 yaşına geldiğinde Soundcloud adlı sitede kendince amatör kayıtlar yapmaya başlar. Şarkı söyleyip aldığı kayıtlarını bu siteye yükler. Bu şekilde keşfedilen ve günden güne dinleyicisi artan rock prensesi, herkesi sesine hayran bırakır. Onu keşfedenlerden biri de Mahmut Orhan olur ve Orhan, Sena Şener'in Self Control adlı kaydını düzenler. Ardından birlikte Feel adlı şarkıyı çıkarırlar. Bu şarkıyı Sena Şener seslendirir. DJ Mahmut Orhan ve Sena Şener'in bu iş birliğinden sonra Feel şarkısı, defalarca görüntülenir. İnsanlar genelde ''Ülkemizi Turizm Bakanlığından daha iyi tanıtan bir klip olmuş.'' şeklinde şarkının klibine övgüler yağdıran yorumlarda bulunur.

Kendine has tarzı, sesinin yanında en çok konuşulan özelliği.

Kendine has tarzı, sesinin yanında en çok konuşulan özelliği.

Sahnelerinde genelde siyah giyinen yetenekli şarkıcı, kolundaki dövmesi ve uzun kabarık saçlarıyla tarzı hakkında da kendinden söz ettirmeyi başarıyor. Son zamanlarda hem ses hem tarz bakımından aynılaşmaya başlayan ünlüler cemiyetinde kendine has tarzından ödün vermeden var olabiliyor Sena Şener. Şu anda 23 yaşında olmasına rağmen sayısız cover yaptı ve şarkılar yazdı. Sürekli kendini geliştirerek ilerleyen başarılı kadın sanatçılardan biri olduğu, onu tanıyan herkesçe kabul ediliyor.

Aynı zamanda o, bir Koç mezunu.

Aynı zamanda o, bir Koç mezunu.

Onu müzik kariyerindeki iyi işleriyle duymaya alışsak da eğitim hayatında da başarılara imza atan yetenekli sanatçı Sena Şener, aynı zaman bir Koç Üniversitesi mezunu. Sahne performansları, yeni şarkılar, coverlar derken onu hep müzikle uğraşıyor sandık. Oysa Sena; bir yandan da okul sınavlarına, projelerine yetişmekle meşguldü. Eğitim hayatını başarıyla bitiren yetenekli şarkıcı, İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyatı okur. Para kazanıp ünlü olunca üniversiteyi bırakan birçok ünlü gibi olmak yerine eğitimine önem verir. Güzel sanatçının mezuniyetini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Usta isimlerle yaptığı düetler, ününe ün katıyor.

Usta isimlerle yaptığı düetler, ününe ün katıyor.

Sena Şener, kendi klipleri ve solo performanslarının yanında usta isimlerle düetler yaparak farklı kitlelerce tanınmaya devam ediyor. Tuna Kiremitçi, Evrencan Gündüz ve Cem Adrian gibi isimlerle olan düetleri, çok konuşulur. Bakışlarından ses tınısına kadar düet yaptığı sanatçıların kitleleri tarafından övgüyle karşılanır. Sena Şener, kusursuz performansıyla ününe ün katmaya devam edecek gibi görünüyor.

Yoksa Şebnem Ferah tahtını Sena Şener'e mi kaptırıyor?

Yoksa Şebnem Ferah tahtını Sena Şener'e mi kaptırıyor?

Sena Şener aslında rock tarzı şarkılarla tanınmadı ama Şener'in şu anda kariyerine bir rock prensesi olarak devam ettiğini söylesek, yanlış olmaz. Özellikle Porselen Kalbim şarkısına yapılan yorumlar, Sena Şener'in Şebnem Ferah'a benzediği yönünde. Ayrıca şarkıcının son zamanlarda neredeyse tüm şarkıcılar arasında kullanılan auto-tone gibi ses değiştiren yöntemlere başvurmadan sesini tüm çıplaklığıyla sunması da dinleyiciler tarafından takdir ediliyor. Güzel şarkıcı, zamanla kendini ve sesini farklı tarzlarda kullanarak çok başarılı olabileceğini ispatlıyor. Böylece eski rock dünyasını yeni dönemde devam ettirecek isimler arasında görülen Sena Şener, sahne kıyafetleri ve yüksek notalara çıkışında gırtlağını ve çığlıklarını ön plana almasıyla dinleyicide âdeta bir Şebnem Ferah hissi uyandırıyor.

Genç yaşına rağmen sayısız esere imza attı.

Genç yaşına rağmen sayısız esere imza attı.

Sena Şener 15 yaşında başladığı müzik kariyerine sekiz senedir hız kesmeden devam ediyor. Bu zamana kadar coverları ve düetleri haricinde birçok şarkıya imza attı ve onları profesyonel bir şekilde seslendirdi. Bunun yanı sıra cover ve düet yaptığı oldukça fazla şarkı da bulunuyor.

Sena Şener'in yıldızı parlamaya devam edecek gibi görünüyor.

Sena Şener'in yıldızı parlamaya devam edecek gibi görünüyor.

Sena Şener, bundan sonra da kariyerine hız kesmeden devam edecek gibi görünüyor. Sosyal medyanın en hızlı platformlarından birisi olan TikTok'ta Sena'nın Porselen Kalbim şarkısı defalarca ses olarak kullanıldı. Bu da güzel şarkıcının ne kadar çok tanındığı ve dinlendiğini gösteriyor. Sena Şener'e bundan sonraki kariyerinde ve hayatında başarılar diliyor, bizler için eşsiz parçalar yazmaya devam etmesini umuyoruz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
23
11
11
8
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın