Görüş Bildir
Haberler
Sırlar Dünyası ve Zeynep Bastık'ın Kliplerinde Rol Almış! Seversin'in Yıldızı Burak Yörük'ün Kariyer Yolculuğu

Sırlar Dünyası ve Zeynep Bastık'ın Kliplerinde Rol Almış! Seversin'in Yıldızı Burak Yörük'ün Kariyer Yolculuğu

02.08.2022 - 08:56

Yakın zaman önce yıldızı parlayan genç isimlerden biri olan Burak Yörük, şu an Kanal D ekranlarında yer alan Seversin adlı dizide rol alıyor. Kanal D iç yapımlar tarafından yapılanan dizinin senaryosunu Barış Erdoğan ve İlker Arslan kaleme alırken başarılı oyuncu Burak Yörük, İlayda Alişan ile başrolü paylaşıyor. Yörük'ün, her oyuncu gibi kariyerini bu noktaya taşıyana kadar farklı aşamalardan geçerek birbirinden farklı yapımlarda yer aldığı bilinen bir gerçek. Bu yapımlardan biri, absürtlüğü ve sıra dışı fantastik evreniyle bir dönemin televizyon dünyasında iz bırakan Sırlar Dünyası. Gelin, Burak Yörük'ün oyunculuk kariyerini birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk oyunculuk deneyimi Sırlar Dünyası.

İlk oyunculuk deneyimi Sırlar Dünyası.

Sırlar Dünyası, aslında birçok ünlü ismin yolunun geçtiği bir yapım. Bu konuda uzun ömürlü bir yapım olmanın etkisi ile bazen oyuncuların rol seçme lüksünü elinden alan sistemin de payı var. Henüz 9 yaşındayken Sırlar Dünyası için kameralar karşısına geçen Burak Yörük de bu oyuncular arasına adını yazdırmış. Yörük'ün daha çocuk yaşlardayken bu deneyimi yaşamış olması olması, çoğunluğun gözünden kaçmış. Burak Yörük'ün Samanyolu TV ekranlarındaki bu performansı, aynı zamanda ilk oyunculuk deneyimiymiş.

Kanal 7'nin televizyon filminde de yer almış.

Kanal 7'nin televizyon filminde de yer almış.

Başarılı oyuncunun yolu, Sırlar Dünyası dışında Kanal 7'yle de kesişmiş. Yine çok erken tanıştığı Kanal 7'nin 2005 yılındaki Perde isimli televizyon filminde rol almış. Burak Yörük'ün bu yapımda dilenci çocuk karakterine hayat verdiği görülüyor. Yörük bu performansını unutmak ister mi? İşte, bu soru merak konusu...

Gözden kaçan bir performans daha.

Gözden kaçan bir performans daha.

Burak Yörük, daha genç yaşlardayken Ay Yapım imzası taşıyan 20 Dakika dizisinde de rol almayı başardı. Kerem Deren ve Pınar Bulut'un senaryosunu yazdığı dizinin başrollerinde İlker Aksum ve Tuba Büyüküstün paylaştı. İkiliye Bülent Emin Yarar, İpek Bilgin, Cihat Tamer, Ayten Uncuoğlu ve Metin Çekmez gibi usta isimler eşlik ederken Burak Yörük; Tayfur Solmaz karakterine can verdi.

4N1K ile adını duyurmaya başladı.

4N1K ile adını duyurmaya başladı.

20 Dakika'dan sonra Ben Onu Çok Sevdim ve Dayan Yüreğim dizilerinin castında kendisine yer bulmayı başaran Burak Yörük, 2018 yılında Fox'ta yayınlanan 4N1K İlk Aşk ve 2019 yılında Fox Play'de izleyici ile buluşan 4N1K Yeni Başlangıçlar ile adını daha geniş bir kitleye duyurmayı başardı. Peşi sıra hayata geçen bu iki yapım, Burak Yörük'ün kariyerinde dönüş noktası oldu.

Kariyeri başrol olarak devam etti.

Kariyeri başrol olarak devam etti.

Burak Yörük, 4N1K'da yakaladığı ivmeyle kariyerine başrol olarak devam etti. Yine Fox TV ekranlarında yayınlanan Baraj dizisinde Feyyaz Duman ve Biran Damla Yılmaz ile başrolü paylaştı. 39 bölüm devam eden dizide başarılı bir performans sergileyen Burak Yörük, izleyicinin de beğenisini kazanmayı başardı. Baraj dizisinin ekranlara veda etmesinin ardından Aşk Mantık İntikam dizisiyle bir kez daha başrol koltuğuna oturdu. Burak Yörük'ün bu seferki partnerleri ise Burcu Özberk, İlhan Şen ve Melisa Döngel oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kliplerde de boy göstermiş.

Kliplerde de boy göstermiş.

Genç oyuncu Burak Yörük'ün kariyerine yakından bakıldığında başarılı isim, dizi ve filmler dışında kliplerde de boy göstermiş. İlk olarak 2019 yılında Baran Bayraktar'ın Yine adlı parçasına video klipte kamera karşısına geçmiş. Kliplerde boy göstermeyi seven Burak Yörük, Zeynep Bastık'ın Bırakman Doğru mu? ve Her Mevsim Yazım kliplerinde de performans sergilemiş. Ayrıca Reynmen'in Ela isimli parçasının klibinde de Burak Yörük kendisine yer bulmuş.

İETT şoförüyle yaşadığı tartışmayla gündeme gelmişti.

İETT şoförüyle yaşadığı tartışmayla gündeme gelmişti.

Oyunculuk performansının dışında Burak Yörük, tatsız bir olayla gündeme gelmişti. Otomobiliyle seyir hâlindeyken bir İETT şoförüyle tartışma yaşayan Yörük, öfkesine hâkim olamamış ve direksiyon başındaki otobüs şoförüne yumrukla saldırmıştı. Sosyal medyaya yansıyan olay, polislerin araya girmesi ile yatışmıştı. Yaşanan olayın ardından bir süre sessiz kalan Burak Yörük, yaptığı açıklamayla sevenlerinden özür dilemişti. İşi dışında böylesi tatsız bir olayla gündeme geldiği için yaşadığı pişmanlığı ifade eden genç oyuncu, şiddetin her türlüsüne karşı olduğuna da açıklamasında yer vermişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
6
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın