Görüş Bildir
Haberler
TV
Mutlaka Okunması Gereken 10 Shoujo Manga Önerisi

Mutlaka Okunması Gereken 10 Shoujo Manga Önerisi

Bigheartgirl
24.06.2016 - 11:56

Shoujo manga genç kızlar için yapılmış romantik mangalardır. Mangalara karşı ön yargılı olmayalım. Çoğu manga animesinden daha fazla etki bırakıyor. Bu listedeki sıralama karmadır (İlk 3 hariç). Umarım kendinize uygun güzel bir manga bulup ön yargılarınızı yıkarsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. L-DK

1. L-DK

Shuuesi Kugayama okulun prensidir, Aoi Nishimori ise prensin reddettiği kızlardan birisinin arkadaşıdır. Bir gün kazayla Aoi Shuusei'nin evini kullanılmaz hale getirir ve yan komşusu Shuusei Aoi'nin evinde kalmaya başlar.

Bölüm Sayısı: 50

Animesi Var Mı: Yok

Devam Ediyor Mu: Evet

Not: Okurken her sayfada gülünecek ya da sinirlenecek hatta odanın içinde dakikalarca ''Neden?'' denecek yerler var.

2. Kaichou Wa Maid Sama

2. Kaichou Wa Maid Sama

Misaki Ayuzawa bir kaç yıl öncesine kadar erkek okulu olan bir okulun okul başkanıdır ve okulun %80'i erkektir. Ayuzawa oldukça feminist, ekonomik koşullardan ötürü konusu hizmetçi-efendi olan bir kafede çalışmaktadır. Bunu bir sır olarak saklamaktadır çünkü okulda öğrenilirse itibarının düşeceğinden korkmaktadır.Ancak okulun cool ve ağlatan erkeği Usui Takumi kendisini azarlayan bu kızın sırrını keşfeder.Her gün Misaki'nin çalıştığı kafeye gelir ve takipçisi olur.

Bölüm Sayısı: 100(Su Gibi Akıp Geçiyor)

Animesi Var Mı: Var

Anime Mi Manga Mı: Bence hem çizimleri hem de bölüm sayısı ve ayrıntı açısından manga.

Devam Ediyor Mu: Hayır

3. Dengeki Daisy

3. Dengeki Daisy

Ailesinden kalan son kişi abisi olan ve onu da kaybetmiş olan Teru Kurebayashi'ye abisinden kalan tek şey ne zaman başı sıkışsa, üzülse yazabileceği Daisy'nin e-mailinin bulunduğu bir cep telefonudur. Teru'nun yıllar içinde Daisy ile arasında güçlü bir bağ oluşur. Ancak Teru Daisy'nin ne gerçek ismini, ne sesini , ne de dış görünüşünü bilmektedir, Daisy sadece bir kod addır.

Teru bir gün yanlışlıkla okulun camını kırar ve ödeyecek parası olmadığı için oradan sıvışmaya kalkışır, ancak okul hademesi Kurosaki onu görmüş ve parasının olmadığını öğrenince onu kendi kölesi yapmıştır. 

Bölüm Sayısı: 83

Animesi Var Mı: Yok (Umarım Çıkartırlar)

Devam Ediyor Mu: Hayır

4. Kyou, Koi Wo Hajimemasu

4. Kyou, Koi Wo Hajimemasu

Tsubaki Hibino her okulda birincilik konuşması yapan saçlarını ören bir kız iken liseye başlarken çağrılmaz ve onun yerine birinci Kyouta Tsubaki adında serseri görünümlü uzun saçlı bir oğlandır ve bu oğlan çağrılır.Kyouta Tsubaki kızın yanında oturur ve kızı kışkırtır, Tsubaki Hibino ise zaten oğlana sinir olmuştur ve oğlanın saçını keser. Sonrasında saç yapmak konusundaki becerilerini kullanarak yaptığı hatayı düzeltmeye çalışır.Kyouta Tsubaki onun bütün ilklerini alacağını söyler ve onu öper.

Bölüm Sayısı: 102 (merak etmeyin öyle kısa geliyor ki...)

Animesi Var Mı: Var

Peki Anime Mi Manga Mı: Manga

Devam Ediyor Mu: Hayır

5. Hirunaka No Ryuusei

5. Hirunaka No Ryuusei

Suzume Yosano ailevi durumlardan ötürü amcasının yanına Tokyo'ya taşınmak durumunda kalır.Tren istasyonunda düşerken Satsuki Shishio onu tutar, ilk tanışmaları böyle olur. Suzume amcasının evini bulmaya çalışırken bir parkta uyuyakalır. Satsuki Shishio onu amcasının evine götürür.Suzume uyandığında Satsuki Shishio ile amcasının arkadaş olduğunu öğrenir.Ertesi gün okula gittiğinde aynı kişinin sınıf öğretmeni olduğunu öğrenir ve birbirlerine yavaş yavaş aşık olmaya başlarlar.

Bölüm Sayısı: 91

Animesi Var Mı: Yok

Devam Ediyor Mu: Hayır

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Black Bird

6. Black Bird

Misao Harada bir lise öğrencisidir, ancak küçüklüğünden beri insanların göremediği varlıklar görmektedir. 16 Yaşı yaklaştığında bilmediği bir varlık tarafından salıdırıya uğrar. Kyou Usui adlı adam gelip Misao'yu kurtarır. Misao bu adamının küçükken kendisi gibi diğer insanların göremediği varlıkları görebilen arkadaşı olduğunu hayal meyal hatırlar. Kyou küçükken onun için geleceğini söylemiştir. Misao bir anda sıradışı bir varlık olduğu için herkes tarafından ele geçirilmek istenir, Kyou ise kendisiyle evlenmesi gerektiğini, onu hep koruyacağını söyler. Ancak Misao öğreneceği gerçeklerle neye güveneceğini şaşırır.

Bölüm Sayısı: 88

Animesi Var Mı: Yok 

Devam Ediyor Mu: Hayır

Not: Bence bu manga birazcık +15 olabilir, uyarmadı demeyin!

7. Kamisama Hajimemashta

7. Kamisama Hajimemashta

Momozono Nanami babası tarafından büyük bir borçla birlikte terk edilmiştir, Aynı gün Nanami icra memurlarının gelmesiyle kendini bir avuç eşya ile sokakta kalacak yeri olmayan bir evsiz olarak bulur. Nanami sokakta bir adama yardım eder ve durumunu anlatır, adam da onun alnından öper ve bir adrese gitmesini söyler, orada kalabileceğini belirtir. nanami kendisini bir tapınakta bulur. Ev hizmetkarı Tomoe onu pek de hoş karşılamaz, Nanami Tomoe'nin onu kabul etmesinin tek bir yolu olduğunu öğrenir, onu öpmesi gereklidir.

Bölüm sayısı: 132

Animesi Var Mı: Var

Anime Mi Manga Mı: Animesine bakmadım...

Mangası Devam Ediyor Mu: Evet

8. Ao Haru Ride

8. Ao Haru Ride

Futaba Yoshioka güzel olduğu için ortaokulda kızlar tarafından dışlanmıştır ve liseye yeni bir başlangıç yaparak girmek ister, artık çok yiyen erkeğe benzeyen bir kızdır. okulda ortaokulda hoşlandığı ve bir durum yüzünden kavuşamadıkları Tanaka'yı görür, ama artık adı mabuchi Kou'dur, davranışları da değişmiştir. Kou o zamanlar onun da ondan hoşlandığını ancak şimdi olayların değiştiğini söyler.Yoshioka her ne kadar Kou'nun kalbine ulaşmak istese de bu yolda çok zorlanacaktır.

Bölüm Sayısı: 57

Animesi Var Mı: Var (tamamlanmamış)

Manga Devam Ediyor Mu: Hayır

Peki Anime Mi Manga Mı: Manga tamamlandığı için Manga

9. Sukitte İi Na Yo

9. Sukitte İi Na Yo

Mei Tachibana küçüklüğünde arkadaşları tarafından ihanete uğrayan ve bu travmayı hala taşıyan bir kızdır. Hayatta arkadaş kavramının bir yalandan ibaret olduğunu düşünür.Bir gün Kenji Nakanishi ve Yamato Kurosawa merdivenden çıkarken Nakanishi Tachibana'nın eteğini kaldırır, Tachibana gidip Yamato'ya tekme atar, ilk tanışmaları burada olur. Yamato Tachibana'nın farklı olduğunu düşünür ve onunla ilgilenmeye başlar, ona telefon numarasını verir.Bir gün Tachibana takip edildiğini fark eder ve arayabileceği tek kişinin Yamato olduğunuhatırlar. Yamato takipçiyi savmak için Tachibana'yı öper ve her şey burada başlar.

Bölüm Sayısı: 48

Animesi var mı: Var

Mangası Devam Ediyor Mu: En son güncelleme 13 Şubat 2015 olarak gözüküyor :(

Anime mi Manga Mı: Yorum yapamayacağım,.

10. Kyou No Kira-Kun

10. Kyou No Kira-Kun

Nino Okamura utangaç ve kuş sevdalısı bir genç kızdır, bir gün ailesinden bir sır öğrenir, okullarında bulunan bir erkek öğrenci olan Yuiji Kira ömrünün son yılını yaşamaktadır ve 1 yıl sonra ölecektir, ailesi Nino'dan ona iyi davranmasını ister. Nino Yuiji ile vakit geçire geçire ona aşık olmaya başlar ve onun hakkında çok şey öğrenir.

Bölüm Sayısı: 23

Animesi Var Mı: Yok

Devam Ediyor Mu: Evet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
195
94
45
30
23
12
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın