Görüş Bildir
Haberler
Mutlaka Keşfedilmesi Gereken 5 Rota

Mutlaka Keşfedilmesi Gereken 5 Rota

Tek Araba Gidelim
03.09.2014 - 21:44 Son Güncelleme: 04.09.2014 - 01:09

Yurt dışından bir misafiriniz gelse ve Türkiye’yi gezmek istese nasıl bir yol çizerdiniz? Sizin için en keyifli 5 rotayı çıkardık... Bu liste kimseyi yarı yolda bırakmaz. Misafiriniz en uygun fiyata bu yerleri gezmek istiyorsa da, TAG’ı önermeyi unutmayın. Yurtdışından araba paylaşma platformlarına zaten alışıklardır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ayvalık - Cunda

1. Ayvalık - Cunda

Kuzey Ege’de keyif dolu bir yolculuk yaşamak istiyorsanız Ayvalık’tan başlayıp Türkiye’nin ilk boğaz köprüsünün yapıldığı Cunda adasına doğru yol almalısınız. Bu eşsiz manzarayı sahilde bulunan balık restoranlarında yemek yiyerek taçlandırabilirsiniz. Günü batırmak için de Şeytan Sofrası’na çıkmanız önerilir.

2. Bozburun - Selimiye - Datça

2. Bozburun - Selimiye - Datça

Seyahat edeceğiniz rotada yeşil ve mavinin farklı tonlarını yaşamak istiyorsanız, bu rota tam öyle bir rota. Türkiye’nin en sakin ama en güzel koylarını ardarda gezince, ülkemize cennet diyenlere hak vereceksiniz. Datça’ya kadar gitmişken de zeytin almayı unutmayın.

Görsel Kaynak: caseforenia.com

3. Faralya - Kabak - Kelebek Vadisi - Ölüdeniz

3. Faralya - Kabak - Kelebek Vadisi - Ölüdeniz

Yemyeşil tepelerden masmavi denize bakıp, bol oksijen dolu bir seyahat yapmak istiyorsanız bu rota mutlaka keşfedilmeli. Likya Yolunu da içinde barındıran rotanın bir kısmını yürüyerek ve kamp yaparak da geçirebilirsiniz. Enfes manzaralarla karşılacağınızdan fotoğraf makinenizi unutmamanızı öneririz.

Görsel Kaynak: gezilmesigerekenyerler.com

4. Mardin - Adıyaman - Hasankeyf - Urfa - Halfeti

4. Mardin - Adıyaman - Hasankeyf - Urfa - Halfeti

Medeniyetlerin beşiği olan ülkemizin tarihi en zengin toprakları hakkında bilgi sahibi olmak için mutlaka gidilmesi gereken bir rota. Tarihi evlerden, damak lezzetine, maalesef batmakta olan şehirden, Balıklı Göl’e kadar herşeyi barındıran bu rotadan ülkemizin farklı özelliklerini çıkaracaksınız.

Görsel Kaynak: goturkey.com

5. Trabzon - Rize

5. Trabzon - Rize

Karadeniz hakkında bilgiye sahip olmak istiyorsanız mutlaka ziyaret etmeniz gereken iki il. Bu rotada Sümela Manastırı’nı, bir doğa harikası Çamlıhemşin’i, Ayder Yaylası’nı, Fırtına Vadisi’ni, Palovit Şelalesi’ni ve Pokut Yaylası’nı mutlaka gezilecekler listenize eklemelisiniz.

Görsel Kaynak: camlihemsin.gov.tr

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın