Görüş Bildir
Haberler
Mutfakların Yeni Gözdeleri: 4 Farklı Pilav

Mutfakların Yeni Gözdeleri: 4 Farklı Pilav

Onedio Yemek
14.05.2018 - 16:30

Her yemeğin mükemmel tamamlayıcısı pilav! Bu sefer 4 farklı haliyle mutfakta!

İçeriğin Devamı Aşağıda

4 Farklı Pilav - Onedio Yemek - Tek Malzeme Çok Tarif

DOMATESLİ PİLAV

2 SB baldo pirinç

2 SB et suyu

3 YK tereyağı

1 YK sıvı yağ

3 domates

Tuz

Pirinçleri akan suyun altında yıkayın. Bir kap içerisinde pirinçlerin üzerine tuz ve sıcak su ekleyin, su soğuyana kadar bekleyin. Bu sırada domatesleri soyun ve mutfak robotundan geçirin. Pilav tenceresinin içerisinde yağları eritin ve domates püresinin suyunu çektirin. Üzerine suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyip, kavurun. Sıcak et suyunu dökün ve tuzunu ayarlayın. Kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişirip demlenmeye bırakın.

YEŞİL MERCİMEKLİ ERİŞTE PİLAVI

½ SB yeşil mercimek

1 SB erişte

1 kuru soğan

2 YK tereyağı

2 YK sıvı yağ

2 SB et suyu

Tuz

Karabiber

Yeşil mercimeği haşlayın ve süzün. Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve yağın içerisinde kavurun. Üzerine yeşil mercimeği ve erişteyi ilave edip kavurmaya devam edin. Erişte tanelerinin rengi yavaş yavaş kahverengileşmeye başlayınca sıcak et suyunu, tuzunu ve karabiberini döküp, kapağı kapalı bir şekilde pişirin.

ZERDEÇALLI KUSKUS PİLAVI

1 SB kuskus

10-15 arpacık soğan

5 YK tereyağı

2 SB et suyu

1 YK zerdeçal

Tuz

Karabiber

Arpacık soğanlarının kabuklarını soyun. Tereyağını eritip arpacık soğanları 7-8 dakika kavurun. Aynı tencere içinde kuskusu kavurun. Üzerine sıcak suyu ve baharatları ekleyin. Su kaynadıktan sonra altını kısın ve suyu çekene kadar pişirin.

MEYHANE PİLAVI

2 YK tereyağı

1 YK zeytinyağı

1 kuru soğan

2 diş sarımsak

1 YK domates salçası

½ YK biber salçası

2 domates

1 kırmızı biber

1 yeşil biber

1 SB bulgur

2 SB sıcak tavuk suyu

1/2 TK tuz

¼ TK karabiber

1/2 TK kuru nane

Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Biberlerin tohumunu çıkartıp yemeklik doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Bulguru yıkayıp süzün. Zeytinyağını ve tereyağını pilav tenceresinde eritip soğan ve sarımsağı kavurun. Daha sonra salçaları ekleyin ve kokusu çıkana kadar pişirin. Biberleri de ilave edip karıştırmaya devam edin. Süzdüğünüz bulguru da ekledikten sonra biraz kavurun. Tavuk suyu, domates, tuz ve karabiberi ekleyip, kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Ocaktan alırken kuru naneyi ilave edin ve pilavı 10 dakika dinlendirin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın