Görüş Bildir
Haberler
Mutasyonlu Virüs Türkiye'yi Sarıyor! İşte Alınması Gereken Üç Yeni Tedbir

etiket Mutasyonlu Virüs Türkiye'yi Sarıyor! İşte Alınması Gereken Üç Yeni Tedbir

Batuhan
03.02.2021 - 08:58

Mutasyonlu virüs vakalarının artmaya başlaması, yeni tedbirleri de gündeme getirdi. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, bu artışın çok ani olmadığını ancak mutant virüsün daha da artmaması için korunma tedbirlerimizi güncellememiz gerektiğini söyledi. Kara’nın altını çizdiği 3 yeni tedbir var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre, Prof. Dr. Ateş Kara, Türkiye’deki mutasyonla ilgili değişikliklerin çok yakından takip edildiğini ifade ederek, “Mutasyonun görüldüğü illerdeki rakamlarımızda çok ani yükseliş yok. Bu da bizim vatandaşlarımızın maske ve mesafeye mümkün olduğu kadar uyduğunu, aynı zamanda filyasyon ekiplerinin çok iyi çalıştığını, Kovid pozitif vakaları çok erken tespit edip temaslılarına hızlı ulaştığımızı gösteriyor” dedi. Ancak İngiltere’den dünyaya yayılan ‘mutasyon suş’un çok daha kısa sürede, çok daha uzak mesafeden bulaşa neden olabildiğine dikkat çekti ve şu tedbirlerin uygulanmasını istedi:

Mesafeyi 1.5 metreye çıkartın

Mesafeyi 1.5 metreye çıkartın

“Eskiden aynı ortam içerisinde bulunan 10 kişi varken bunlardan 3’üne bulaşıyorsa şu an 6-7’sine bulaşabiliyor. Böyle olunca da korunmak için bizim biraz daha dikkatli olmamız lazım. Önceden sosyal mesafemiz 1 metre ise şimdi bunu en az 1.5 metre yapmalıyız.

Süreyi 3 dakikaya düşürün

Süreyi 3 dakikaya düşürün

Önceden karşılıklı durma süremiz diyelim ki 10 dakika ise şimdi bunu mutlaka 2-3 dakikalara indirmemiz lazım.

Çift maske takın

Çift maske takın

Özellikle kapalı bir ortamdayız, havalandırması az olan bir ortamdayız ve süre de biraz uzayacaksa o zaman maske sayısını 2 maske yapabiliriz ya da Almanya’nın önerdiği filtre özelliği daha sıkı olan, havadaki partikülleri bile tutabilen maskeyi tercih etmek öyle bir ortamda gerekebilir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Aşı oldum rahatladım demeyin"

"Aşı oldum rahatladım demeyin"

Kara, aşının ilk dozuyla korunmanın tam başlamayacağını da dikkat çekti: “İkinci dozu olduktan sonra 7 ila 10 gün sonrasında bizim korunmamızın başlayacağını biliyoruz. O bakımdan, bugün ‘aşı oldum rahatız’ diye bir hareket içerisinde veya ‘vaka sayılarımız azalıyor’ diyerek bir rahatlama içerisinde olmamamız lazım. İngiltere’de bunu çok net olarak gördük. Rakamlar düştüğünde maskeye, mesafeye daha az dikkat etmeleri çok ciddi bir 3. dalgaya neden oldu.”

"Kısıtlamalar devam etmeli"

"Kısıtlamalar devam etmeli"

Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz : “Günlük vakalardaki artma eğilimi mutlaka azaltılmalı. Kısıtlamalardan ödün verilmemeli. Mutant virüsün özellikle Portekiz gibi ülkelerde görülen hızlı artışı, ülkemizde görülmemeli çünkü Portekiz’de yoğun bakım üniteleri dolmuş durumda. Dün açıklanan kısıtlılık durumlarının esnetilmeden devam ettirilmesi, aşılama süreci için çok önemli. İnsanlarımız kısıtlılık durumundan sıkıldı, farkındayız, bu nedenle de kısıtlamalara eskisi gibi uymamalarından korkuyorum. Eğer uyma olmazsa gidişattan endişeliyim.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
381
199
97
63
40
33
24
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bluessy

Alınması gereken en önemli tedbir okulların kapalı kalmaya devam etmesidir. Tamam uzun vadede kötü sonuç doğuracağını düşünebilirsiniz ama diğer türlü de vad... Devamını Gör

Psimaxwe

Bu yorumun haklılığı... Bir açılıyor bir kapanıyor alışamıyoruz.

antibağnaz

ulan şu tam kısıtlamayı mart ayında 20 gün yapacaktın adam başı 1,000 tl verecektin sonra çin gibi tamamen bu işten kurtulacaktık. ne oldu şimdi? neymiş o ka... Devamını Gör

Buket Aydın

Kimin parasını kime veriyorsun sen (!).

Sıradan Biri

Saygı değer bilim kurulu tedbirler öneriyor da hükümet bunun için ne yapıyor? Sabahları millet tıka basa toplu taşımalarda işe gidip geliyor. Özel şirketler ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Edilmezsiniz çünkü haklısınız.👍