Görüş Bildir
Haberler
Mükemmel Gülüşler İçin Burası Çokomelli: Dişler Doğru Bir Şekilde Nasıl Fırçalanır?

Mükemmel Gülüşler İçin Burası Çokomelli: Dişler Doğru Bir Şekilde Nasıl Fırçalanır?

Mia Zona
11.01.2021 - 08:15

Artık tamamen vitrinde bir hayat yaşadığımız için selfie'lerde dişlerin güzel görünmesi hiç olmadığı kadar önem kazandı. Güzel dişlerin yolu elbette diş fırçalamaktan geçiyor. Yalnızca görünüş açısından değil, sağlık açısından da diş fırçalamak oldukça önemli. Peki doğru diş fırçalama tekniği ne?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk adım doğru diş fırçasını seçmekten geçiyor...

İlk adım doğru diş fırçasını seçmekten geçiyor...

Yumuşak kıllı bir diş fırçası seçmeniz diş etlerinizin tahriş olmasını önler. Yumuşak kıllı olanların dişleri sert kıllı fırçalar kadar temizleyemediği doğru değil. Ayrıca diş fırçasının ağzınızın boyutuna da uygun olması gerekiyor. Diş fırçasının başı en arkadaki dişlerinize bile rahatlıkla ulaşabilecek büyüklükte olmalı.

Tembel biriyseniz elektrikli diş fırçaları sizin için en doğru seçim olabilir.

Ancak belirtmekte fayda var, manuel bir diş fırçasıyla da doğru diş fırçalama tekniğini kullanarak elektrikli diş fırçasıyla aynı verimi alabilirsiniz. İki diş fırçasında da dikkat etmeniz gereken önemli kısım, 3-4 ay arasında diş fırçasının başlığının değişmesi.

Zamanla diş fırçasının kılları esnekliğini ve etkisini kaybediyor...

Diş fırçasını değiştirmek için görünüşünün kötüleşmesini beklemeyin. Dıştan sorun yokmuş gibi görünebilir ancak kılların eski etkisini kaybetmesinin yanı sıra mikrop yuvası haline de gelir. Bakteri üremesini engellemek için dişinizi fırçaladıktan sonra diş fırçasını durulayın, dik ve fırça kısmı açıkta kalacak şekilde saklayın.

Fazla diş macunu kullanmak daha temiz dişler anlamına gelmez.

Aksine, diş macunu ağzınızda daha fazla köpüreceği için tükürmeniz gerekir ve bu da diş fırçalama işleminin gerekenden kısa sürmesine sebep olabilir. Ayrıca diş macunlarının kimyasallardan üretildiğini de unutmamak lazım. Fazla kullandığınızda diş macunu yeme riskiniz de artacaktır.

Diş fırçasını 45 derecelik açıyla dişlerinize yerleştirin.

Diş fırçasını 45 derecelik açıyla dişlerinize yerleştirin.

Yerleştirdikten sonra dairesel hareketlerle dişlerinizi hafifçe fırçalayın. Yaklaşık iki ila üç dakika arasında dairesel hareketlere devam ederek tüm dişlerinizi temizleyin. Her noktada yaklaşık 12-15 saniye fırçalama yapın. Dişlerinizin genelinde diş fırçasını çapraz bir şekilde ilerletmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki dişleri fırçalarken nasıl bir sıra izlenmeli?

Peki dişleri fırçalarken nasıl bir sıra izlenmeli?

Başlangıç olarak dıştaki sağ alt dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra sırasıyla dışarıdan sağ üste geçin, ardından sol üste doğru dıştaki sol alt dişlerinizden başlayarak fırçalayın. Dış kısımlar bittikten sonra yeniden sağ tarafa geçin ve bu sefer de ilk önce üst olacak şekilde ağzınızın sağındaki dişlerinizi fırçalayın. Son olarak da sol taraftaki dişlerinizin iç kısımlarını fırçalayın.

Azı dişlerinizi fırçalarken diş fırçasını dudağınıza dik olacak şekilde tutun.

Azı dişlerinizi fırçalarken diş fırçasını dudağınıza dik olacak şekilde tutun.

Ağzınızın arkasından önüne doğru fırçalayacağınız azı dişler için diş fırçasını içe ve dışa doğru hareket ettirin. Dişlerin iç yüzeyleri de oldukça önemli. Diş hekimlerine göre en çok fırçalanmadan atlanan kısımlar alt ön dişler. Ağzınızı geniş bir şekilde açın, diş fırçasını diş eti çizginize bakacak şekilde eğin ve her dişin iç kısmını bu şekilde fırçalayın.

Dişlerinizi tamamladıktan sonra dilinize geçin...

Dişlerinizi tamamladıktan sonra dilinize geçin...

Dilinizin temizlenmesi için de diş fırçanızı kullanabilirsiniz. Dilinizin dokusuna zarar vermemek için çok fazla bastırmadan dilinizi fırçalayın. Dil temizliği ağız kokusunun önüne geçer ve dildeki bakterileri de temizler.

Fırçalama işlemi bittikten sonra ağzınızda diş macunu kalmaması için iyice çalkalayın ve tükürün.

Fırçayı bakterilerden ve diş macunundan iyice temizlemek için birkaç saniye boyunca akan suyun altında tutun. Eğer iyi bir şekilde temizlenmezse bir sonraki diş fırçalama işlemi pek de hijyenik olmayacaktır. Durulama işlemi bittikten sonra diş fırçasının hızlıca kuruyacağı bir yere koyun.

Sağlıklı dişler için günde en az iki kez dişlerinizi fırçalayın.

Bunlardan biri sabah, diğeri de yatmadan önce. Eğer gün içinde üçüncü kez fırçalama imkanınız varsa çok daha iyi olacaktır. Dişlerinizi 45 derecelik açıyla, yumuşak ve dairesel hareketlerle fırçalamayı unutmayın. Tüm bunlara dikkat ettikten sonra bol bol gülümseyin! 😁

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
7
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın