Görüş Bildir
Haberler
Müjdat Gezen ve Metin Akpınar Davasında Karar Belli Oldu! Metin Akpınar ve Müjdat Gezen Beraat Kararı...

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar Davasında Karar Belli Oldu! Metin Akpınar ve Müjdat Gezen Beraat Kararı...

Müge Kakşi
01.03.2021 - 17:15

Usta oyuncular Metin Akpınar ve Müjdat Gezen katıldıkları bir programda söyledikleri sözlere ilişkin  'Cumhurbaşkanı'na Hakaret' suçundan 4'er yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanıyorlardı. Usta oyuncuların Cumhurbaşkanına hakaret suçundan yargılandıkları dava bugün beraat kararıyla sonuçlandı. İşte Müjdat Gezen ve Metin Akpınar yargılandıkları dava ve detayları haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Müjdat Gezen Metin Akpınar "Cumhurbaşkanına Hakaret" Davası Neler Olmuştu?

Müjdat Gezen Metin Akpınar "Cumhurbaşkanına Hakaret" Davası Neler Olmuştu?

Ünlü oyuncular Müjdat Gezen ve Metin Akpınar, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla yargılandıkları davada beraat etti.

Soruşturma iki sanatçının Halk TV'de Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programında söyledikleri sözlerle başlamıştı.

Metin Akpınar, 'Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız' demişti.

Akpınar bu değerlendirmesini, 'Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler' sözleriyle sürdürmüştü.

Aynı programın diğer konuğu Müjdat Gezen ise 'Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil' demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, 'Beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyor. Senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Biz bu yola farklı çıktık. Senin haddine mi? Biz şehadete inanmış insanlarız. Biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazır insanlarız' diye konuşmuştu.

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar Davasında Beraat Kararı

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar Davasında Beraat Kararı

Müjdat Gezenve Metin Akpınar’ın bir televizyon kanalındaki sözlerine ilişkin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan haklarında açılan davada karar çıktı. Mahkeme tutuksuz sanıklar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın “Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret” suçundan ayrı ayrı beraatlerine karar verildi.

Geçtiğimiz duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, Gezen ve Akpınar'ın söyledikleri sözler nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu işlediklerini belirtilerek 4’er yıl 8’er aya kadar hapis ile cezalandırılmalarına karar verilmesini istemişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın