Görüş Bildir
Haberler
Muharrem İnce'den Tepki Çeken "Hoş Geldiniz, Güle Güle" Sözleri İçin Açıklama

etiket Muharrem İnce'den Tepki Çeken "Hoş Geldiniz, Güle Güle" Sözleri İçin Açıklama

Emre Ordu
29.03.2023 - 22:43 Son Güncelleme: 08.04.2023 - 18:50

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğu ile görüşmesinin ardından kullandığı 'hoş geldiniz, güle güle' ifadeleri hakkında 'İntikam almak gibi bir derdim olmadı. Hoşgeldiniz ve güle güle Türkçe'de en fazla kullanılan sözcüklerden birisidir. Büyük anlamlar çıkarmaya gerek yok, ben niyetimi biliyorum. Niyetim salihtir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, TV100'de Ece Üner ile Ana Haber'in konuğu oldu. İnce, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi hakkında değerlendirmede bulundu. İnce'nin görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Kılıçdaroğlu'na yönelik 'hoş geldiniz, güle güle' ifadeleri tepki çekmişti. İnce bu ifadeleriyle ilgili şunları söyledi: 

'Asla bir art niyetle yapılmış bir şey değildir. Bir saat sohbet ettik, eski günlerden bahsettim. Seçim güvenliği, depremden konuştuk. Hoşgeldiniz, güle gülenin neresinde art niyet olabilir.Hayır, böyle bir intikam almak gibi bir derdim olmadı. Hoşgeldiniz ve güle güle Türkçe'de en fazla kullanılan sözcüklerden birisidir. Büyük anlamlar çıkarmaya gerek yok, ben niyetimi biliyorum. Niyetim salihtir.'

"Bana namuslu insanların oyu lazım"

"Bana namuslu insanların oyu lazım"

Kendilerine bir ittifak teklifi yapılmadığını aktaran İnce, 'Siyasette ittifak kurmak vardır ama ittifaklar 2 türlü kurulur. Birisi menfaat, diğeri de ilke ittifakları. Ben ilkelerimizi söylüyorum. Çıkıştı bir kısmını söyledim. Asla ve asla Atatürk'ü tartıştırmayacağız, bizim kırmızı çizgimizdir. Kimse Atatürk'e 'Dersim katliamcısı', '2 ayyaş' diyemez. Bana namuslu insanların oyu lazım. Bu kadar basit. Oy alacağız diye tarikatlara göz kırpamam. Laik ve bilimsel eğitim vazgeçilmezdir' ifadelerini kullandı.  

Millet İttifakı'na yönelik eleştirilerde bulunan İnce, 'İlkeli siyaset yapalım, 10 benzemezi bir masaya oturtmayalım sonra yürümez işler. Deneyimli bir siyaset insanı olarak uyarmaya çalışıyorum. Ben millet ile ittifaktan yanayım, derdim bu, bunların hepsini söyledim' dedi.

"En fazla oyu AK Parti’den alıyorum"

"En fazla oyu AK Parti’den alıyorum"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ece Üner, seçim matematiğini hatırlatarak, Erdoğan’a kazandırması durumunda zorlanacağını hatırlatarak, 'Sokağa çıkamayacak bir riski size aldıran nedir?' diye sordu. İnce şu yanıtı verdi:

'Yüzde 25 alırsam kim sokağa çıkamaz? Onlar 30 alsa, biz 25 alırsak kim çıkamaz? Partimizin oyu 10-11 bandında, Benim oyum 16-17 arasında. ‘Oylar bölünmesin diyen matematik bilmiyor.’ 2018’de CHP’nin oyu 18’di benim 20’ydi. Kampanya bittiğinde CHP 22, İnce 30 oldu. Ben kampanya adamıyım. Aceleye gerek yok. Seçime var 45-50 gün. Türkiye’deki sosyal demokratların travmasıdır, oylar bölünmesin. Bir çok iyi niyetli insanların söylemidir, iki matematik bilmeyen insanların söylemidir. Oy bölünmesi bu sistemde olmaz.'

En az CHP’den en fazla AK Parti’den oy aldığını ileri süren İnce, 'Ne yaptığımı biliyorum, egomun peşinde değilim; zaman Muharrem İnce’yi haklı çıkaracak' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
217
126
34
19
12
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

egosunu tatmin etmek için geri çekilmedi, kimler şişiriyor bı bilse daha doğrusu farkına varsa... sayın İnce pişman olacaksınız özellikle bu kadar üstten kon... Devamını Gör

mamamia

açıkçası fazla bişey söylemek istemiyorum, yemiyor :/

nzylmz

Bu adam oy falan alamayacak bakın görün

Serhan Alltay

bu seçimde kılıçdaroğlu dışındaki tüm aktörler hep parti seçimiymiş gibi davranıyor. bir tek kılıçdaroğlu parlamenter sisteme geçişi önemsiyor. mansur ya da ... Devamını Gör

Abc Xyz

Mecliste akp'nin o kadar sandalyesine rağmen parlamentere geçeceğini düşünüyorsunuz ya komiksiniz