Görüş Bildir
Haberler
Doğu Guta'da Hava Saldırıları: 60 Ölü

Doğu Guta'da Hava Saldırıları: 60 Ölü

Onedio Medya
12.08.2015 - 13:48

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin denetimindeki beldelere düzenlediği hava saldırılarında 60 kişi öldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA muhabirinin Doğu Guta bölgesindeki sahra hastanesi yetkililerinden edindiği bilgiye göre, rejime ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin denetimindeki Duma'da bir pazar yeri ve bazı beldelerde yerleşim yerlerine düzenlediği 30 hava saldırısında ölü sayısı 60'a yükseldi, 200 kişi de yaralandı.

Yaralıların durumunun ağır olduğunu ve hastanelerin acil tıbbi malzemeye ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken yetkililer, ölü ve yaralılar arasında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğunu, ölü sayısının yükselmesinden endişe edildiğini kaydetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orduya ait savaş uçaklarının Doğu Guta'daki Sekba, Hamuriye ve Kafr Batna beldelerine vakum bombasıyla düzenlediği saldırılarda 15, Duma'da bir pazar yerini hedef aldığı hava saldırısında ise 27 kişi ölmüş, 100 kişi yaralanmıştı.

Rejim güçleri, abluka altındaki Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki ilçe ve beldelere sık sık vakum bombası, havan topu ve füzelerle saldırılar düzenliyor.

Bölgenin abluka altında olması nedeniyle halk temel gıda malzemelerine ulaşamıyor. Elektrik ve suyun verilmediği bölgede halk, içme suyu ihtiyacını kuyulardan temin etmeye çalışıyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0