Görüş Bildir
Haberler
Müebbet Hapis Cezası Talep Ediliyordu: Ayşe Karaman'ın Ölümüne İlişkin Davanın Sanığı Özgür Tarhan Tahliye Edildi

Müebbet Hapis Cezası Talep Ediliyordu: Ayşe Karaman'ın Ölümüne İlişkin Davanın Sanığı Özgür Tarhan Tahliye Edildi

Batuhan
04.05.2020 - 12:10

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın şüpheli ölümüne ilişkin davanın sanığı Özgür Tarhan, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman’ın erkek arkadaşı anestezi uzmanı doktor Özgür Tarhan’ın evinde ölü bulunmasına ilişkin davada sanık Tarhan için adli kontrolle tahliye kararı verildi.

'Ölüm nedeni anestezik madde'

'Ölüm nedeni anestezik madde'

Mahkeme dosyaya ilişkin Adli Tıp Kurumundan rapor alınmasına karar vermişti. Beklenen rapor dava dosyasına girdi. Raporda Ayşe Karaman’ın ölümünün anestezik madde (propofol, fentanil) alımına bağlı meydana gelmiş olduğu tespiti yapılarak, “Propofol aneztezide kullanılan bir ilaç olup aynı zamanda kötüye kullanılmasının da mümkün olduğu, Sağlık Bakanlığı uygulamalarına göre bu ilacın eczanelerde satışının yapılmadığı sadece sağlık kuruluşlarına verildiği, kişilerin ve sağlık personelinin bu ilacı satın alamadığı, dolayısıyla bu ilacın verildiği kuruluşun dışına çıkartılmasının uygun olmadığı, ayrıca hekim ifadesinde belirtildiği üzere propofolun enjektör içinde taşınmasının da tıbben uygun olmadığı” belirtildi.

"Anlaşılamadı, takdir mahkemenin"

"Anlaşılamadı, takdir mahkemenin"

Raporda “Propofolun çantadan ölen tarafından alınarak mı kullanıldığı hekim tarafından mı uygulandığının anlaşılmadığı bunun adli tahkikatla aydınlatılması gerektiği” tespiti yapıldı. Raporda ayrıca “Kişinin ölümünün TCK 83. Madde (Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi) veya TCK 85. Maddesi (Taksirle öldürme) kapsamında değerlendirileceği hususunun mahkemenizce değerlendirilmesinin uygun olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur” ifadelerine yer verildi.

"Bugün beni bir kez daha öldürdüler"

"Bugün beni bir kez daha öldürdüler"

Gazete Duvar'da Müzeyyen Yüce'nin haberine göre, Ayşe Karaman’ın annesi Feride Karaman ise, cinayet şüphesi ile yargılanan sanığın serbest bırakılmasına “Bugün beni bir kez daha öldürdüler. Adli kontrol şartı bile verilmedi. Yurt dışına kaçsa hiçbir şey yapamayacaklar. Benim çocuğum trafik kazasında ölmedi; cinayet şüphesi ile yargılanan bir kişi nasıl tahliye edilir. Bu nasıl adalet. Kızımı öldüren adamı özgürlüğüne kavuşturdular. Diyecek bir şey bulamıyorum” ifadelerine yer verdi.

Ne olmuştu?

Soruşturma detayları ortaya çıkmıştı

İfade veren arkadaşı iddialarda bulunmuştu

Özgür Tarhan hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
173
64
24
12
9
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kadir dio

'' Bu tarafta dört şey olmayacaksın; Kadın, çocuk, ağaç, sokak hayvanı. Umarım öbür dünyada Türkiye yoktur. '' - Yaşar Kemal

Vedat Kaplan

hangi haberi açsak adaletsizlik.siz de beyin yerine bok doldurmuşlar.

Muhammed Karaman

Herkes sanki cinayet anını gözüyle görmüş gibi yorum yapmış, ortada cinayet olduğuna dair delil yok, cinayet de olabilir uyuşturucu kullanımı da olabilir int... Devamını Gör