Görüş Bildir
Haberler
Monet'nin Eseri Rekor Fiyata Satıldı

Monet'nin Eseri Rekor Fiyata Satıldı

Batuhan
17.11.2016 - 11:06

Fransız izlenimci ressam Claude Monet'nin 'Meule (Tahıl Yığını)' adlı tablosu, New York'ta yapılan açık artırmada 81,4 milyon dolara alıcı buldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Christie's Müzayede Evi, Monet'nin 25 eserden oluşan 'Grainstack' serisinin bir parçası olarak 1891 yılında tamamladığı tablonun 81,4 milyon dolara satıldığını açıkladı.

"Le Bassin aux Nymphéas" 80,4 milyon dolara alıcı bulmuştu

"Le Bassin aux Nymphéas" 80,4 milyon dolara alıcı bulmuştu

Tablo, Fransız sanatçının şimdiye kadar en yüksek fiyata satılan eseri oldu. Monet'nin “Le Bassin aux Nymphéas” adlı eseri, 2008'deki açık artırmada 80,4 milyon dolara alıcı bulmuştu.

Monet, Paris'e yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan Giverny köyündeki evinin yakınında bir tarlada mavi, pembe, sarı ve kırmızı renklerle boyadığı eserinde tepecik şeklindeki bir tahıl yığınını betimlemişti

Bir rekor da Kandinsky'den

Bir rekor da Kandinsky'den
İçeriğin Devamı Aşağıda

Christie's Müzayede Evi'nin düzenlediği 'İzlenimci ve Çağdaş Sanat' başlıklı açık artırmada Rus ressam Vassily Kandinsky'nin 1934 tarihli 'Rigid and Curved (Sert ve Eğri)' adlı tablosu 23,3 milyon dolarla gecenin en yüksek fiyata satılan ikinci eseri oldu.

Yaklaşık 50 yıldır sanat piyasasında yer almayan tablo, Kandinsky'nin şimdiye kadar en yüksek fiyata satılan eseri oldu. Kandinsky'nin bir başka eseri, 2012'de 23 milyon dolara satılmıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın