Görüş Bildir
Haberler
Modern Toplumdan Olabildiğince Uzak Duran Dünyanın En İzole ve Tehlikeli 10 Kabilesi

Modern Toplumdan Olabildiğince Uzak Duran Dünyanın En İzole ve Tehlikeli 10 Kabilesi

Rinascita
21.06.2018 - 09:58

Dünya üzerinde modern dünya ile iletişimde olan 100'ün üzerinde kabile var. Birçoğu izole hayatından memnunken, diğerleri daha modern bir toplumun olduğunu bilmiyor. Bu kabileler arasında bazıları yabancılara karşı hiç de misafirperver değil. Mızrakları, zehirli okları kullanarak kendilerine yaklaşan yabancıları öldürmeye kalkıyorlar. Sizler için Slappedham'den derlediğimiz bu içerikte bu tehlikeli kabileler hakkında bilgi vereceğiz.

Kaynak: http://slappedham.com/10-most-isolate...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sentinelli Kabilesi

1. Sentinelli Kabilesi

Dünya üzerindeki en tehlikeli kabilelerden biridir. Kuzey Sentinel Adası'nda yaşıyorlar. Ada neredeyse Manhattan ile aynı büyüklükte. 

Yalnızca mızrak, yay ve oklara sahip olan avcı-toplayıcı bir kabile olmalarına rağmen, bölgeyi kontrol eden Hindistan devleti fazlasıyla vahşi olduklarını ve adaya belli bir mesafeden fazla yaklaşmanın yasaklandığını belirtti. 

Hindistan deniz helikopteri adaya 2004'te meydana gelen tsunamiden sonra yiyecek ve malzeme atmaya kalkıştı ama pilot kabile üyelerinin mızrak saldırısıyla uzaklaştırıldı. 

Kimse kaç kişi olduklarını bilmiyor ama 40 kişi olduklarını söyleyenler var. Uzmanların büyük bir kısmı 250 ile 500 kişi arasında olduklarını söylüyor. Dahası kabilenin 60.000 yıldır bu adada olduğuna inanılıyor.

2. Yaifo Kabilesi

2. Yaifo Kabilesi

Bu kabile Papua Yeni Gine'de bulunan Doğu Sepik'te yaşıyor. 

İngiliz maceracı Benedict Allen 1988 yılında kabile ile temas kurduğunda, ok ve yaylar eşliğinde vahşi bir dansla selamlandı. Sonrasında altı hafta süren bir kabul törenine maruz kaldı. Bu süreçte dayak yedi ve her gün zorla beslendi. 

Kabile iki çeşit ok kullanıyor. Balık yakalamak için kullandıkları çoklu ok ile birçok barbar gibi domuzları ve insanları öldürmek için kullandıkları tek bıçaklı ok. 

Kabile ile temasa geçmeye çalışan yabancılardan biri olan Allen, bu kabile üyelerinin küçük ağaç dallarında yürüme yeteneklerinden çok etkilenmişti. Kabile üyelerinin muhteşem bir denge yeteneği var ve herhangi bir yardım almadan ağaç tepelerinde yürüyebiliyorlar. Genellikle ajan olarak kadınlarını kullanıyorlar. Yapısal olarak küçük oldukları için ağaçların arasında ve çalılıklarda kolaylıkla saklanabiliyorlar. 

Kabileye ulaşmak da bir o kadar zor. Yaklaşık bir, bir buçuk ay kadar zaman alıyor kabilenin yaşadığı yere ulaşmak.

3. Korowai Kabilesi

3. Korowai Kabilesi

1974 yılına kadar keşfedilmeyen bu kabile, dünya üzerindeki en vahşi kabilelerden biri olarak biliniyor. Bu kabilede yaşayanların dünya üzerinde başkalarının olduğuna dair bir fikirleri bile olmadığı düşünülüyor. İnsanları kendilerini korumak amacıyla yerden bir hayli yüksekte ağaç evlerde yaşıyorlar. Dış dünya ile çok az bağlantıları olmasına rağmen, 'beyaz insanların' şeytan tarafından ele geçirildiğine inanıyorlar. Kabile üyelerinin, yaşadıkları bölgeyi korumak için şeytani varlıklar olarak gördüğü beyaz insanları öldürdüğü biliniyor. Genellikle dışarıdan gelenlere barış sağlanana dek pek de hoş davranmıyorlar. 

Kabile üyelerinden biri öldüğünde şeytan tarafından ele geçirildiğine inandıkları bedeni törenle yedikleri ileri sürülüyor. 

Michael Rochefeller bu kabile ile temasa geçtikten bir süre sonra kaderine yenik düştü. 1961 yılı Kasım ayında Rockefeller ve Hollandalı bir antropolog bölgeye keşfe gittiler. İkili bölgeyi araştırıp, kalıntıları ve eserleri toplarken bir yandan da bölgedeki sanat ve geleneğin belgeselini çekiyorlardı. 

17 Kasım 1961 sabahı iki kaşifin kanosu alabora oldu. Bölgedekiler yardım için gittiler ama çok uzun zaman aldı. Amaçsızca saatler boyu sürüklendikten sonra Rockefeller kıyıya yüzebileceğini düşünerek harekete geçti. En son o gün canlı görüldü.

Suya daldıktan sonra başına ne geldiğine dair birçok teori var. Bu teorilerden biri de kabile üyeleri tarafından yakalanıp, yendiği yönünde.

4. Surma veya Suri Kabilesi

4. Surma veya Suri Kabilesi

Bu kabile dışarıdan gelenlere karşı en tehlikeli kabile olarak biliniyor. Sudan Savaşı sırasında ele geçirdikleri otomatik silahları kullanarak kabilelerini ve besi hayvanlarını koruyorlar. Bir çeşit sopa ile kavga etmede fazlasıyla yetenekli oldukları gözlemlendi. Ayrıca bu sopayı erkekliğe geçiş ve düellolarda da kullanıyorlar. 

Genellikle her 25 yılda bir düzenlenen erkekliğe geçiş töreninde erkekler topluma kabul edilene dek ölesiye dövülüyor. Rus doktorlar kabileyi 1980'li yıllarda ziyaret ettiklerinde doktorların ten renginden ötürü zombi olduklarını düşünmüşlerdi.

5. Korubo veya Dslala Kabilesi

5. Korubo veya Dslala Kabilesi

Amazon'un batı kısmında yaşıyor bu kabile. Bölgede kabileler arasında ciddi savaşlar oluyor. Kabile üyeleri kendilerini korumak için kendilerinden uzun sopalar kullanırlar. Brezilya devleti bu kabile ile barışçıl bir temas kurmaya çalıştı ama kabile görevlilerden 7 tanesini öldüresiye dövdü. Devlet en sonunda bu kabilenin çok tehlikeli olduğuna karar vererek, bölgeye girişi yasakladı. 

Kabilenin net bir dini inanışı olduğuna inanılmıyor. Genellikle yeni doğan bebekleri öldürdükleri biliniyor. Birçok kabilenin aksine, anaerkil bir toplum olduklarına ve toplumu kadınların yönettiğine inanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mashco-Piro veya Cujareño Kabilesi

6. Mashco-Piro veya Cujareño Kabilesi

Bu kabile Peru'da yaşıyor. 2012 yılında kabile ile temas kurulmak istendiğinde bir kaşif kalbinde bir okla bulundu. Kabile genellikle gelen yabancılardan yiyecek istiyor. Kurak mevsimlerde Las Piedras Nehri'ne yakın yaşıyorlar, diğer zamanlarda Amazon ormanlarında yaşıyorlar. 2015 yılında Peru hükümeti ilk temaslarını kurmaya çalıştılar çünkü son zamanlarda bölgelerinin dışında daha fazla görülmüşlerdi.

7. Totobiegosode Kabilesi

7. Totobiegosode Kabilesi

Birleşmiş Milletler Paraguay hükümetinin bu kabileyi korumasını istedi. Çünkü 2011 yılında ormansızlaşma tehlikesi yaşıyorlardı. Yabancılarla olan ilk temasları 1940-1950 yıllarına dayanıyor. Kabilenin bazı üyeleri modern topluma katıldı ama diğerleri Chaco ormanı derinliklerinde yaşamaya devam etmeyi seçti. 

Ormansızlaşma kabileyi daha da göçebe olmaya zorladı. Küçük topluluklar halinde beraber yaşamayı seçen 4-5 aile bir araya gelerek ahşap platformlarda yaşıyorlar. Kulübelerde yalnızca yağmurlu havalarda uyuyorlar. Her ailenin küçük bir ocağı bulunuyor. Kabile üyelerinden bile ölmek üzere olduğunda, derin bir yer delik açılıyor ve kişi canlı canlı gömülüyor.

8. Mursi Kabilesi

8. Mursi Kabilesi

Mursi Kabilesi'nin erkek bebeklerinin güçlü savaşçılar olmak için doğduklarına inanılıyor. Dinleri ölen insanların ruhlarına tapmayı esas alıyor. Bu nedenle savaşta ölmek demek sonsuza kadar tapılacak olmak demektir. Erkekliğe geçiş için erkekler çubukları kullanarak savaşma konusunda uzman olduklarını kanıtlamak zorundalar.

Yine bir erkek evlenmeye hazır olduğunda, aynı kadınla ilgilenen diğer erkeklerle savaşmak zorunda. Evlendikten sonra da yakın kasabalara ineklerini çalmak için akın etmek zorundalar. Birçok erkek hala geleneksel savaş sopaları kullansa da, bazıları inekleri otomatik silahlar karşılığında satıyor. Eski model silahlar yaklaşık 20 ineğe karşılık geliyorken, yenileri 60 ineğe karşılık geliyor.

9. Fleicheros Kabilesi

9. Fleicheros Kabilesi

Fleicheros Kabilesi Jandiatuba Nehri kıyısında yaşıyor. Kabile zehirli dart oklarıyla biliniyor. Son dönemlere kadar yaklaşık 30 üyesi olan kabilenin dışarıyla herhangi bir bağlantısı olmadığına inanılıyordu. Altın keşfedildikten sonra insanlar bu bölgeye geçmeye başladılar. 

2017 yılında iki altın madencisi kabile üyelerinin saldırısına uğradı. Madencilerin kabile üyelerinden 10 tanesini katlettiğine ve nehre attığına inanılıyor. Ama kabile üyeleri tamamen farklı bir dil konuştuğu için katilleri bulmanın zor olduğu açıklandı. Kabilenin dışarı ile bağlantı kurmak istemediği belirtildi.

10. Moken Kabilesi

10. Moken Kabilesi

Moken Kabilesi zamanlarının çoğununu ahşap botlarda geçiren üyelerden oluşuyor. Bölge Tayland ile Birmanya arasında yer alıyor. Göçebe yaşıyorlar ve balık gibi deniz canlılarını avlıyorlar. 

 Botlarında genellikle mutfak, oturma odası ve yatak odası bulunuyor. Kabile var oluşlarını tehdit eden iki durumla karşı karşıya. Yiyecek sıkıntısı ve modern toplumda asimile olmaları için devletlerin savaşı. Bütün bunlara rağmen bu kabile dışarı ile bağlantı kurmak veya modern toplumun bir parçası olmak istemiyor. Barışçıl kalmaya gayret ediyorlar ama herhangi bir sıkıntı olduğunda kendilerini korumak için savaşıyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
155
78
24
11
9
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?