Görüş Bildir
Haberler
Mobil ve PC İçin En İyi VPN Uygulamaları: İnternette Erişim Kısıtı Olmadan Gezinin

Mobil ve PC İçin En İyi VPN Uygulamaları: İnternette Erişim Kısıtı Olmadan Gezinin

Elif
14.05.2023 - 12:18

VPN kullanmak, internet bağlantınızın güvenliğini artırarak, internet trafiğinizi şifreler ve güvence altına alır. Ayrıca, VPN kullanarak internete anonim olarak bağlanabilir, Wi-Fi ağlarında güvenliği sağlayabilir, yurt dışındaki içeriklere erişim sağlayabilir ve online gizliliğinizi koruyabilirsiniz. VPN, internet bağlantınızı güvenli hale getirerek birçok farklı avantaj sağlar. Bu içeriğimizde sizler için en kullanışlı VPN servislerini derledik Peki, en iyi VPN uygulamaları hangileri? Nasıl çalışır? İşte detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

VPN nedir?

VPN nedir?

VPN, Virtual Private Network'ün kısaltmasıdır. Bir VPN, internet bağlantınızı güvenli ve özel hale getirmek için kullanılan bir teknolojidir. İnternete bağlanmak için kullanılan cihazınız (bilgisayar, telefon, tablet vb.) ile internete erişim sağlayan bir sunucu arasında şifreli bir bağlantı oluşturur. Bu şifreli bağlantı, internet trafiğinizin üçüncü şahıslar veya kötü niyetli kişiler tarafından takip edilmesini ve erişilmesini önler.

VPN ayrıca, internet bağlantınızın kaynağı olan yerel ağınızdan farklı bir IP adresi kullanarak, internete anonim olarak bağlanmanızı da sağlar. Bu, coğrafi engellemeleri aşmanıza ve yasaklı sitelere erişmenize yardımcı olabilir.

VPN nasıl çalışır?

VPN nasıl çalışır?

VPN'ler, internet bağlantınızı güvenli hale getirmek için şifreleme teknolojileri kullanırlar. Bu teknolojiler sayesinde, internet trafiğiniz şifrelenir ve sizinle VPN sunucusu arasındaki bağlantı güvence altına alınır.

Bir VPN kullanmak için öncelikle bir VPN sağlayıcısı seçmeniz gerekir. Bu sağlayıcının sunucusuna bağlanarak internete erişim sağlarsınız. VPN sunucusuna bağlandığınızda, internet trafiğiniz bu sunucu üzerinden geçer ve şifrelenir. Bu sayede internet trafiğinizin üçüncü şahıslar tarafından takip edilmesi engellenir.

VPN ayrıca, internet trafiğinizi güvenli bir tünel olarak adlandırılan bir bağlantı üzerinden yönlendirir. Bu tünel, internet trafiğinizin güvence altına alınması için özel olarak tasarlanmıştır. VPN sunucusu ile aranızdaki bağlantı, öncelikle bağlandığınız cihazınız ve sunucu arasında bir şifreleme protokolü belirler. Bu protokol, internet trafiğinizin şifrelenmesi ve güvence altına alınması için kullanılır.

Bilgisayar ve mobil için en iyi VPN uygulamaları

Bilgisayar ve mobil için en iyi VPN uygulamaları

VPN, cihazınızın internet trafiğini şifreleyerek, güvenli hale getirir ve sizi online tehditlerden korur. VPN, halka açık Wi-Fi ağlarında bağlantı kurarken kullanışlıdır. Çünkü halka açık Wi-Fi ağları genellikle güvenli değildir ve kötü niyetli kişilerin verilerinizi çalması için bir fırsat sunar. VPN kullanarak, Wi-Fi ağlarında güvenliği artırabilirsiniz.

Mobil VPN

  • The Fast VPN

  • Express VPN

  • Hapi VPN

  • Opera VPN

  • Hideme

PC VPN

  • Proton VPN

  • 1.1.1.1

  • Hotspot Shield

  • Nord VPN

  • TunnelBear

  • Speedify

  • Windscrible

Hotspot Shield

Hotspot Shield

Ücretsiz VPN uygulamalarından biri olan Hotspot Shield, kullanıcılara 15 GB bir veri sunuyor. 15 GB ile kullanıcılar, her gün 500 MB veri kullanarak istedikleri sitelere erişim sağlayabiliyorlar.

TunnelBear

TunnelBear

Hem ücretli hem de ücretsiz olarak bulunan TunnelBear isimli VPN uygulaması, kullanıcılara aylık 500 MB veri sunuyor. Uygulama hem masaüstü bilgisayarda hem de mobillerde rahatlıkla kullanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Speedify

Speedify

Hem ücretli hem de ücretsiz olarak bulunan Speedify uygulamasında ücretsiz kullanıldığında aylık 5 GB veri hakkı sunuyor. Ancak ABD merkezli bir uygulama olduğu herhangi federal aramalarda kullanıcıların bilgileri ortaya çıkabiliyor.

Express VPN

Express VPN

Express VPN, ilk üç ay kullanıcılarına ücretsiz bir hizmet sunuyor. Sınırsız bant genişliği ve birinci sınıf şifreleme dikkat çeken uygulama, hizmeti beğenmediğiniz takdirde 30 gün içerisinde para iadesi de yapıyor.

Windscribe VPN

Windscribe VPN

Ücretsiz sürümü de bulunan Windscribe VPN, her kullanıcıya aylık 10 GB veri hakkı tanıyor. Bu veri hakkı trafik için yeterli gelmediği durumlarda Twitter sosyal medya hesabından freeVPN linki paylaşarak veri miktarı yükseltilebiliyor.

Opera VPN

Opera VPN

Google Chrome gibi hem mobil cihazlar hem de masaüstü bilgisayarlar için tarayıcı olarak karşımızı çıkan Opera, mobil sürümünde ücretsiz VPN servisi ile birlikte geliyor.

Hapi VPN

Hapi VPN

Hapi VPN, tamamen ücretsiz bir hizmet sunuyor. Uygulama, kullanıcıları sınırsız süre ve hız seçenekleriyle birlikte güvenli bağlantı kurma imkanı sunuyor. Hapi VPN'e mobil uygulama marketlerinden erişmek mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Proton VPN

Proton VPN

İşletim sistemlerinde en çok kullanılan Proton VPN uygulaması, kullanıcılar sınırsız hizmet sunuyor. Ancak sayılı cihazlarda kullanım sağlıyor. Ayrıca ücretsiz sürünüm üzerinden video izlenemiyor.

Hideme VPN

Hideme VPN

Diğer ücretsiz VPN uygulamalarından biri olan Hideme, aylık 2 GB veri hizmeti sunuyor. Ayrıca uygulamanın ücretsiz sürünüm sadece bir bağlı cihaza ve 5 sunucu konuma izin veriyor.

Nord VPN

Nord VPN

Nord VPN, oldukça basit ve kolay kullanımıyla birlikte yüksek güvenlik önlemleriyle yine en çok tercih edilen servisler arasında yer alıyor. En iyi VPN servislerinden biri olarak gösterilen uygulamaya 7 günlük ücretsiz deneme sürümü ile erişim sağlayabilirsiniz.

1.1.1.1

1.1.1.1

1.1.1.1 VPN uygulaması, Windows PC'ler ve mobiller için ücretsiz hizmet veren uygulamalardan biri. Ancak bazı kullanıcılar bağlantı hızında bazı sorunlarla karşılaşabiliyor.

UYARI: Ücretsiz VPN uygulamaları, kişisel verilerinizi tehlikeye düşürme riskini barındırabilir. Onedio, VPN kullanımında güvenlik kaynağı ve meydana gelebilecek ücretlendirmelerden sorumlu değildir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
6
5
4
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın