Görüş Bildir
Haberler
Mısırlı Milyarderden 'Aylan Adası' Projesi

Mısırlı Milyarderden 'Aylan Adası' Projesi

ATKN
15.09.2015 - 12:47 Son Güncelleme: 15.09.2015 - 17:16

Mısırlı milyarder Naguib Sawiris, Suriye ve diğer çatışma alanlarından kaçan binlerce mülteci için Yunanistan'da iki ada satın almak için görüşmeler yaptığını söyledi. Sawiris adalardan birinin adının 'Aylan Adası' olmasını istediğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zengin işadamı göçmenleri yerleştirmek amacıyla Yunanistan ve ya  İtalya'da adalardan birini satın almayı eylül ayı başında önermiş, 'Ben onlara yeni ülkenin inşası yoluyla iş sağlayacağım'demişti.

'Ben Yunanistan'da iki adayı belirledim ve onların sahipleri ile temas halindeyim. Biz Yunan hükümetiyle olası en büyük mülteci kabul sayısını karşılamak koşuluyla görüşmeye hazırız' diyen Sawiris Twitter'da yaptığı açıklamada  'Biz mültecilerin gelişi için idari prosedürleri başlatmak için Yunanistan'dan yeşil ışık bekliyoruz' dedi.

Sawiris mülteciler için olası işbirliği yolları görüşmek üzere BM Mülteciler Yüksek Komiserliği temsilcileri ile bir araya gelerek görüşeceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sawiris, bir adanın isminin küçük Suriyeli çocuğa atfen Aylan adını taşımasını istediğini belirtti. Suriyeli küçük Aylan Bodrum’da hayatını kaybetmiş, sahile vuran küçük bedenini gösteren fotoğraf tüm dünyada mültecilere bakışı değiştirmişti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0