Görüş Bildir
Haberler
Minnoş Evinizde Başa Bela Olan Kirlerden Kurtulmanın En Pratik 14 Yolu

Minnoş Evinizde Başa Bela Olan Kirlerden Kurtulmanın En Pratik 14 Yolu

mignon
12.10.2016 - 15:28

Evdeki baş belası kirlerden kurtulmak zordur. Bazılarını ne yaparsanız yapın çıkaramazsınız. Bazen kokular bazen kirler... İşte bu duruma çözüm olacak ipuçları burada!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Koltuğunuzu ne kadar silerseniz silin, kötü kokulardan kurtulamıyorsanız...

Bazen koltuğunuzu yumuşatıcı, oda kokusu ya da diğer bütün mis kokan deterjanlarla yıkamak istersiniz ama sonuç yine kötü kokudur. Bunun büyük nedeni nemdir. Bu nedenle nemden kurtulmaya çalışmalısınız. Koltuğunuza karbonat döküp 5 dakika kadar beklettikten sonra elektrik süpürgesi ile süpürürseniz istenmeyen kokulardan kurtulabilirsiniz.

2. Her seferinde yerleri temizlemek için beliniz çıkmasın!

Evden toz hiç eksik olmuyor süpürge ya da silme ile her seferinde belimiz çıkıyor. Belimiz ağrımasa da ürünlere bir sürü para veriyoruz. Bunun yerine uzunca bir sopaya plastik bir parça ekleyip polar çorap geçirerek evin bütün tozundan kolayca kurtulabilirsiniz.

3. Kararan yüzüklerinize oksijenli su çözümü!

3. Kararan yüzüklerinize oksijenli su çözümü!

Yüzükleriniz karardığında biraz oksijenli suyun içerisinde bekletip durularsanız eski parlaklılarına geri döneceklerdir.

4. Banyodaki sinir bozucu su lekelerine son verebilirsiniz!

Yarım limonla duşakabindeki ve musluklardaki su lekelerini engelleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken limonla lekeli bölgeleri ovup durulamak.

5. O leş gibi kokan şeyin çöp kovası olması çok üzücü!

Bu konu ile ilgili yapabileceğiniz iki şey var. İlki çöp kovanızın dibine bir gazete serip gazeteye birkaç damla çamaşır suyu damlatmak ya da sıkılmış limonların kabuklarını çöp kutusunun dibine koymak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mikrodalganın içindeki kurumuş kirler başa bela!

Mikrodalga hızlı ısıtıp birçok yemeğin sıçramasına neden olabiliyor. Eh o kadar açken de içini silmek aklımıza gelmiyor sonrası da tam bir felaket. İşte bu durumu da çözmeniz için size gereken biraz su dolu bir kasenin içine limonları sıkıp koymak ve mikrodalgayı çalıştırmak. Yarattığı buhar içindeki kirleri yumuşatacak ve kolayca silmenizi sağlayacak.

7. Yumuş yumuş havlulardan uzak mı kaldınız?

Bazen kireçli sular bazen kullanılan deterjan nedeniyle havlularınız zımpara gibi olabilir. Bu durumu düzeltmek için havlularınızı ilk olarak sıcak suda sadece 1 SB sirke ile yıkayın. Daha sonra sıcak suda 1/2 SB karbonat ile yıkayın ve kurutun. Bu işlem havlularınızın içine işlemiş olan deterjan kalıntılarını çözeceği için havlularınızı eski yumuşaklığına kavuşturacaktır.

*Bu işlemi yaparken sirke ve karbonatı birbirine karıştırmayın ve suyun sıcak derecede olduğundan emin olun.

8. Kirlenen bulaşık süngeriniz başa bela olmasın!

Her bir bulaşığı yıkadığımızda o bulaşık süngerini çöpe atmıyoruz ancak tam temizlendiğinden de emin olamıyoruz. Durum bu olunca süngeri temizlemek için değişik yollara başvuruyoruz. Bunlardan biri süngeriniz ıslakken 2 dakikalığına mikrodalgaya koyarsanız bakteri ve kirlerin çoğundan kurtulabilirsiniz.

9. Evdeki abajurların toz olması kadar sinir bozucu bir şey yok!

Abajur bu yastık kılıfı gibi çıkarıp makineye atamıyorsunuz ki! O tozlardan kurtulmanın en güzel yolu yapışkanlı bir rulo, ruloyu abajurun üzerinde gezdirerek tozlardan tamamen kurtulabilirsiniz.

10. Duş alırken yavaş yavaş azalan su sorunu diye bir şey var!

Duş başlığınız günden güne kireçleniyor olabilir ve o uzun saçlarınız çok zor durulanıyor olabilir. Bu sorunu çözmeniz için bir poşete sirke doldurun ve duş başlığınızı içerisine koyup 1 gece bekletin ve durulayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İnatçı bulaşıklar için çözümünüz var mı?

Özellikle fırında yaptığınız yemekler çok daha çabuk kurur ve kirler bir türlü çıkmaz. Bunun çözümü olarak alüminyum folyo ve bulaşık deterjanı ile ovalamanız yeterli olacaktır.

12. Tıkanan lavabolara pratik çözüm...

Lavabo açıcı yerine daha doğal bir çözüm isterseniz bol bol karbonat ve sirke ikilisini lavaboya dökmeniz yeterli olacaktır.

13. Zarar görecek tavalarınızın çözümü ise çok basit!

Teflon, demir döküm gibi tavalara alüminyum ile çözüm bulamazsınız bunun yerine bol bol tuz ve yarım patates ile ovarsanız temizlendiklerini görürsünüz.

14. Son olarak çizik içinde olan mobilyalarınız mı var?

14. Son olarak çizik içinde olan mobilyalarınız mı var?

1/4 ölçü sirke 3/4 ölçü zeytinyağı ile sildiğiniz mobilyanızdaki çiziklerin yok olduğunu göreceksiniz.

Onedio Yaşam'ı Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
38
14
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pineola

Başarılı!