Görüş Bildir
Haberler
Milyarder Olmayı Sonuna Kadar Hak Eden ve Bulundukları Yere Tırnaklarıyla Kazıyarak Gelen 14 Oyuncu

Milyarder Olmayı Sonuna Kadar Hak Eden ve Bulundukları Yere Tırnaklarıyla Kazıyarak Gelen 14 Oyuncu

İlayda
26.08.2021 - 12:14

Birçok insan, aktörlerin ve aktrislerin sonsuz lüks içinde yaşadığını ve çalışmaları için büyük miktarda para kazandığını düşünüyor. Ancak bazen, en yetenekli oyuncular bile çok az miktarda para için çalıştıkları olmuştur. Bazı oyuncular hayatlarının bir döneminde sırf senaryosunu sevdikleri için bir projede yer almak isterken bazıları ise daha sonra multi milyon dolarlık projeler alabilmek için az parayla çalışmayı kabul etmek zorunda kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jim Carrey / Ace Ventura: Pet Detective

1. Jim Carrey / Ace Ventura: Pet Detective

Eğer Jim Carrey'i bir filmde gördüyseniz bu önümüzdeki 2 saat boyunca çok güleceğiniz ve eğleneceğiniz anlamına gelir. Kariyerinin başında ünlü komedyen çok az para kazanıyordu. Örneğin, Ace Ventura: Pet Detective için sadece 350.000 dolar aldı. Ama film gişede tonlarca para kazandı ve Carrey o filmden sonra çok popüler oldu. Dumb and Dumber ve The Cable Guy gibi projeleri için ise sırasıyla 7 milyon dolar ve 20 milyon dolar kazandı.

2. Julia Roberts / Mystic Pizza

2. Julia Roberts / Mystic Pizza

Bir kafedeki 3 garsonun hayalleri ve hayatlarını anlatan Mystic Pizza filmi, Julia Roberts'ın filmografisindeki üçüncü filmdir. Film sektörüne damgasını vuran Pretty Woman filminden 2 yıl önce çıktı ve ona çok da para kazandırmadı. Bu romantik komedi filmindeki rolü için Roberts, 50.000 dolar gibi gülünç bir para aldı ve ayrıca film için açık renk saçlarını koyu renge boyamak zorunda kaldı.

3. Jennifer Lopez / Hustlers

3. Jennifer Lopez / Hustlers

Şimdiye kadar kariyerlerinin başındaki rolleri için çok az para kazanan oyuncuları gördük ama Jennifer Lopez çok ayrı bir vaka. Jennifer Lopez, ünlü bir oyuncu ve şarkıcıyı canlandırdığı rol için hiçbir şey kazanmadı. 2019'da Hustlers filminde para almadan yer aldı. Lopez, hikayeye gerçekten ilgi duyduğu için bu filmin yapımcısıydı. Ayrıca kadınların iyi filmler yapabileceğini ve çoğunlukla kadınlardan oluşan bir ekibi olduğunu göstermek istedi.

4. Jennifer Aniston / Friends (1.sezon)

4. Jennifer Aniston / Friends (1.sezon)

Jennifer Aniston, birçok kez en çok kazanan aktrisler listesinde yer aldı. Friends'in final bölümü için aldığı 1 milyon dolarla Guinness Rekorlar Kitabı'na bile girdi. Ancak ilk sezonun prodüksiyonu sırasında bölüm başına sadece 22.500 dolar aldı.

5. Oprah Winfrey / The Color Purple

5. Oprah Winfrey / The Color Purple

Ünlü oyuncu Oprah Winfrey, Steven Spielberg'in The Color Purple filminde Sophia rolüyle yer aldı. Oprah, bir röportajı sırasında kovulabileceği için endişeli olduğunu bile söylemişti ancak film ona En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığı ve sadece 35.000 dolar kazandırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gal Gadot / Wonder Woman

6. Gal Gadot / Wonder Woman

İsrailli model ve oyuncu Gal Gadot, 2009'dan beri oyuncu ama artık birçok kişi onu Wonder Woman olarak tanıyor. Film 800 milyon dolar gibi yüksek bir meblağ kazansa da Gadot, Wonder Woman rolü için sadece 300.000 dolar aldı.

7. Chris Evans / Captain America: The First Avenger

7. Chris Evans / Captain America: The First Avenger

Süper kahraman filmlerinde düşük maaşlar pek nadir bir durum değildir. Chris Evans, Captain America: The First Avenger'daki başrol için Gal Gadot'un Wonder Woman'da kazandığı miktarda para kazandı. Bu tür projelerde markanın herhangi bir aktörün yüzünden daha önemli olduğuna inanılıyor ama tabii ki filmin başarısından sonra oyuncunun geliri artmaya başladı. Örneğin, Avengers: Endgame'deki aynı rol için Evans, 15 milyon dolar kazandı.

8. Daisy Ridley / Star Wars: Episode VII The Force Awakens

8. Daisy Ridley / Star Wars: Episode VII  The Force Awakens

Star Wars: Episode VII  The Force Awakens'ın ana karakterlerinden birini canlandıran Daisy Ridley de çok para kazanmadı. The Force Awakens üzerinde çalışırken, daha önce bir korku filmi olan Scrawl'da ve bazı kısa filmlerde oynamıştı. Star Wars için kazandığı tam miktarı bilmiyoruz, ancak kesinlikle 100.000 ila 300.000 ABD Doları aralığında bir yerde.

9. John Boyega / Star Wars: Episode VII The Force Awakens

9. John Boyega / Star Wars: Episode VII The Force Awakens

Star Wars filmlerinde Daisy Ridley ile çalışan John Boyega, rol için Ridley ile aynı parayı aldı. Ancak çok daha ünlü ve deneyimli bir aktör olan Harrison Ford, yaklaşık 10 milyon ila 20 milyon dolar arasında bir para aldı.

10. Lindsay Lohan / The Canyons

10. Lindsay Lohan / The Canyons

Lindsay Lohan, 90'ların sonunda 2000'lere kadar The Parent Trap ve Mean Girls gibi komedi filmlerinde büyük roller üstlenen büyük bir yıldızdı. Bu roller onu oldukça ünlü ve zengin yaptı ancak birkaç yıl sonra kariyeri büyük darbeler aldı ve ara verdi. 2013'te Lohan, bağımsız bir film olan The Canyons'da rol aldı ve sadece 6.000 dolar kazandı. Film 23 günde çekildi. Aynı yıl, Korkunç Film 5'teki bir sahne için 200.000 dolar aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ethan Hawke / The Purge

11. Ethan Hawke / The Purge

2013 yılında aktör, düşük bütçeli bir korku filmi The Purge'de neredeyse yok denilecek bir miktarda para alarak yer almayı kabul etti. Verdiği röportaj sırasında film hakkında sadece harika bir rolün ve yönetmenin olduğu bir filmde oynamak istediğini söylemişti. Film, maliyetinden çok daha fazlasını kazandı ve sonunda oyuncu kendi payını alabildi.

12. Jon Voight / Midnight Cowboy

12. Jon Voight / Midnight Cowboy

John Voight sadece Angelina Jolie'nin babası değil, aynı zamanda oldukça köklü bir aktör. 1969'da Midnight Cowboy'da ücretsiz olarak görünmeye hazırdı. Oyuncu, filmin oyunculuk yeteneğini ortaya çıkaracağını umdu ve tam olarak olan buydu. Parlak bir gelecekle birlikte rol için sadece 17.000 dolar kazandı.

13. Casey Affleck / Manchester by the Sea

13. Casey Affleck / Manchester by the Sea

Ben Affleck'in küçük kardeşi, Manchester by the Sea'deki rolüyle 2016'da En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazandı. Affleck rol için sadece 400.000 dolar kazandı, ancak film 79 milyon dolar ve birçok olumlu eleştiri aldı.

14. Kerry Washington / Scandal

14. Kerry Washington / Scandal

Hepimiz Kerry Washington'ın Scandal dizisindeki rolü için çok yüksek bir miktarda para almadığını tahmin etmişizdir. Bölüm başına 250.000 dolar ve bir sezon için 4.5 milyon dolar kazandı. Ancak gelirini meslektaşlarıyla karşılaştırırsanız, o kadar etkileyici görünmüyor. Örneğin, Gilmore Girls'teki aktrisler bölüm başına 750.000 dolar kazandılar.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
12
7
5
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deniz Defne

Bizde de burak özçivit salak salak bağırıp haftada 325bin kazanıyor biz de niye gereksizler ünlü