Görüş Bildir
Haberler
Mide Yanması Sorunu Yaşayanlar Toplanın: Mide Yanmasına İyi Gelecek Birbirinden Etkili Doğal Yöntemler

Mide Yanması Sorunu Yaşayanlar Toplanın: Mide Yanmasına İyi Gelecek Birbirinden Etkili Doğal Yöntemler

Özlem Taner
09.12.2022 - 13:02

Genellikle yemeklerden 1-2 saat sonra ortaya çıkan mide yanması sorununu bazen de yemeklerden önce yaşayabiliriz. Mide yanması hayat kalitemizi de oldukça etkiler. Mide yanması neden olur? Mide yanmasına doğal yollarla nasıl çözüm bulunur? Mide yanmasını ne geçirir? gibi sorulara cevap arıyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Mide yanması neden olur?

Mide yanması neden olur?

Mide yanmasına neden olan faktörler;

  • Bol baharatlı yemekler yemek,

  • Domates, portakal gibi asidik yiyeceklerle, asidik içecekler ve alkolün aşırı tüketimi,

  • Karın bölgesinde oluşan yağlanma ve fazla kilolar,

  • Çok sık cips, gazlı içecek tüketmek,

  • Sosis, sucuk veya salam gibi şarküteri besinleri tüketmek,

  • Bol miktarda soğan ve sarımsak yemek,

  • Kafeinli içecek ve yiyecekler,

  • Bazı ilaçlar özellikle de ağrı kesiciler.

Zencefil

Zencefil

Mide yanmasına zencefil ile çözüm bulabilirsiniz. Dilerseniz toz halinde olan zencefili salta ve yemeklere kullanabilirsiniz. Taze zencefil tercih edersiniz de taze zencefili demleyerek tüketebilirsiniz.

Kefir

Kefir

Faydası saymakla bitmeyen kefiri mide yanması sorunu yaşamaya başladığınız zaman da tüketebilirsiniz. Mide yanması sorunu olduğu zaman küçük bir fincan içerisinde yavaş yavaş tüketebilirsiniz.

Muz

Muz

Yemekten önce mide yanması sorunu yaşıyorsanız o zaman küçük bir boy muz yemenizi öneririz. Muz hem sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar.

Meyan kökü

Meyan kökü

Meyan kökünü demleyip içerseniz mide yanmanızı evinizde doğal yöntemle tedavi etmiş olursunuz.

Yulaf ezmesi

Yulaf ezmesi

Yulaf ezmesini haşlayarak içerisine az miktarda muz da ilave ederek yiyebilirsiniz.

Pirinç lapası

Pirinç lapası

Pirinç lapası mide bulantısı, ishal ve mide yanması sorununa iyi gelen doğal yöntemler arasındadır. Pirinci sadece suda haşlayarak pirinç lapası yapabilirsiniz.

Süt

Süt

Süt ve süt ürünleri tüketme konusunda herhangi bir sorunu olmayanlar için süt de tam bir mide ferahlatıcı isim aslında. Midenizde yanma hissettiğinizde birkaç yudum ılık süt içerek midenizi rahatlatabilirsiniz.

Patates püresi

Patates püresi

Patates de pirinç gibi nişastalı bir besin olduğu için mide yanması sorununa iyi geliyor. Patatesi suda haşlayın haşlanan patatesi ezerek püre halinde tüketin.

Yoğurt

Yoğurt

Mümkünse ev yoğurdunu bir kase içerisine 3-4 kaşık olacak şekilde ekleyin ve yavaş yavaş tüketin. Yoğurt midenizi rahatlatacaktır.

Bal

Bal

Mide yanması sorununa en etkili çözümlerden biride baldır. Sıcak suyun içerisine 1 tatlı kaşığı bal ilave ederek tüketebilir ya da 1 yemek kaşığı balı direkt tüketebilirsiniz.

Elma

Elma

Mide asitini nötrleştiren bir diğer besin olan elma mide ekşimesine birebir. Bunun için bir bütün elma yiyebileceğiniz gibi evde sıktığınız elmanın suyunu da içebilirsiniz.

Sakız

Sakız

Yemeklerden sonra yarım saat sakız çiğnenmesi mide asidinin etkisini azaltır ve sindirimi rahatlatır, böylece mide yanmalarınız önlenecektir.

Karbonatlı su

Karbonatlı su

Karbonat mide asitlerini nötralize ederek, bazı mide yanması ataklarını yatıştırabilir. Bunu yapmak için, bir çay kaşığı karbonatı bir bardak su içinde çözün ve yavaşça için.

Elma sirkesi

Elma sirkesi

Elma sirkesi yine bazı insanlarda mide yanması ve ekşimesine iyi gelebilir. Bununla beraber elma sirkesi su ile seyreltilerek yavaş yavaş içilmelidir.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın