Görüş Bildir
Haberler
Michelin yıldızı alan Singapur'lu tavuk standı sahibi Chen'in başarı hikayesi

Michelin yıldızı alan Singapur'lu tavuk standı sahibi Chen'in başarı hikayesi

Hikayemize geçmeden evvel Michelin'in derecelendirme sistemi ile ilgili küçük bir bilgi verelim;

19. yüzyılın başında, lastik üreticisi olarak bildiğimiz Michelin, 100 yıl sonrasına etki edeceğini kesinlikle düşünmediği bir pazarlama stratejisi uygular. Michelin müşterilerine fayda sağlamak için bir rehber yapmaya karar verir. Bu rehber, başta yolcular, daha sonraki yıllarda şoförler olmak üzere Michelin'in tüm müşterilerine konaklayabileceği, yemek yiyebilecekleri, araçlarını tamir ettirebilecekleri ve benzin alabilecekleri lokasyonları sıralar. İlk olarak Fransa'da 3000'e yakın araca bu rehberi ulaştırmayı başaran Michelin kardeşler, 1904 yılında aynı rehberi Belçika'da yayınlar ve bugün yemek sektöründe bir otorite olarak kabul edilen yıldız sistemini hayata geçirmiş olur.

Dünya üzerinde Michelin yıldızına sahip 480 restorant bulunmakta. Michelin Rehberi Türkiye için basılmadığından, rehberde ülkemizden bir restorant bulunmamaktadır.

Kaynak: http://peneplen.com/michelin-yildizli...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Chan Hon Meng Çin asıllı bir Malezyalı, çiftçi bir ailenin çocuğu olan Chan, çocukluğunu köyde geçirmiş. Ailesine yardımcı olabilmek amacıyla 15 yaşında eğitim hayatını bırakmış. O dönemlerde ailesi için yemek de hazırlayan Chan'in hayalı, ileride bir şef olmakmış.

Chen Singapurdaki küçük dükkanında 35 yıldır Hong Kong usulü soya soslu tavuk noodle satmakta. Chen'in yemek standı yerel olarak ünlü sayılabilir, öyle ki sabahları o daha dükkanını açmadan insanlar dükkanın önünde beklemeye başlıyorlar.

Chen geçtiğimiz ay Michelin'in singapurda düzenlenecek ödül töreni için bir davet alır. Gelen davete anlam veremez, inanmaz. 'Michelin benim dükkanıma neden gelsin ki? benimki gibi küçük stantlar aday olabiliyor mu?' diye sorar. Michelin derecendirmesinde ödüller yemeklere verilir, mekanlara değil cevabını alır.

Aldığı ödül ile ilgili görüş ve duyguları sorulduğunda ise Chen, 'Sanki bir üniversite okuyormuşumda, şu an mezun oluyorum.' yorumunu yapar.

Chen, kendi ile aynı kulvarda yer alan lokantalar içinde bu ünvana sahip olan tek işletme sahibi. Aynı zamanda bir öğün yemeğin yüzlerce dolar tuttuğu lokantaların arasında, rehberde bulunan en ucuz fiyatlı yemeği de sunmakta. 1,5 dolarlık soya soslu tavuk noodle. Ödülünü Singapurda bulunan tüm yemek stantları için alan Chen, ülkesinin mutfağını tüm dünyada tanıtmak istiyor. Bir yemek standı için ütopik görünen böyle bir başarıyı gerçekleştirmesini, diğer yiyecek satıcılarına da örnek olmasını diliyor.

!!Chen’in başarı hikayesi!!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın