Görüş Bildir
Haberler
Meva İsminin Anlamı Nedir? Meva Bebek: Enerjisiyle Hanenizin Birleştirici Gücü Olacak

Meva İsminin Anlamı Nedir? Meva Bebek: Enerjisiyle Hanenizin Birleştirici Gücü Olacak

Anne ve baba adaylarının karar verirken en çok zorlandığı ancak en çok da eğlendiği kararlardan biri bebeğin ismidir. Evladına yakışan en özel ismi bulma aşamasında rüyaları bile etkilenen anne ve baba adaylarının karar verirken dikkat ettiği bazı hususlar vardır. Önce isim soyad ile uyumlu mu kontrol edilir, sonra evladına yakışacak bir anlama geliyor mu diye ismin kökeni incelenir. Son karar ise genellikle geniş aile ile birlikte herkese büyük bir heyecanla duyurulur. Kız bebek isimleri arasında yer alan Meva ismi de anne ve baba adayları tarafından sevilen, anlamı güzel ve tınısı farklı bir isimdir. Peki, Meva ne demektir? Meva isminin kökeni nedir, anlamı nedir? Meva isminin analizi, özellikleri ve şanslı sayıları nelerdir? Çocuğa Meva ismi vermek dinen caiz midir? 

İşte, Meva ismi ile ilgili merak edilenler:

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Meva İsminin Kökeni Nedir? Meva Türkçe midir?

Meva İsminin Kökeni Nedir? Meva Türkçe midir?

Meva ismi Türkçe değildir. Türk Dil Kurumu sözlüğünde değil isim sözlüğünde yer almaktadır. 

Meva isminin kökeni ise Arapçadır.

Meva İsminin Anlamı Nedir?

Meva İsminin Anlamı Nedir?

Meva ismi 'sevilen, aranan' anlamına gelmektedir. Arapça kaynaklar ve dini çevirilerde Kur'an'da geçen cennet isimlerinden biri olarak da ifade edilmektedir. Meva, 'sığınacak yer, yurt ve mesken' anlamına da gelmektedir.

Meva İsmi Kur'an-ı Kerim'de Geçiyor mu? Meva İsmi Caiz mi?

Meva İsmi Kur'an-ı Kerim'de Geçiyor mu? Meva İsmi Caiz mi?

Meva ismi Arapça kökenli bir isimdir ve Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir. Meva ismi, Secde Suresi 19. Ayet ve Necm Suresi 15. Ayette yer almaktadır. Gelin birlikte Meva isminin geçtiği ayetlere ve anlamlarına göz atalım: 

Necm Suresi 15. Ayet: 

'İndeha cennetu-lme/va'

Necm Suresi 15. Ayetim Meali:

Ki Cennetü'lMe'va onun yanındadır. 

Secde Suresi 19. Ayet: 

'Emma-lleżine amenu ve’amilu-ssalihati felehum cennatu-lme/va nuzulen bima kanu ya’melun.'

Secde Suresi 19. Ayetin Meali:

'Evet, iman edip de salih amelleri işleyen kimselerin, yaptıklarına karşılık bir ağırlanma olarak me'va (barınak) cennetleri vardır.

Kur'an-ı Kerim'de geçen ve cennet ismimlerinden biri olan Meva, 'sığınacak yer, yurt ve mesken' anlamına gelmektedir. Dini kaynaklara göre çocuğa Meva ismi vermek caizdir.

Meva İsminin Harf Analizi

Meva İsminin Harf Analizi

Bir ismin harflerine göre karakter analizi yapmak çok önemlidir. Harf analizinde isimde yer alan her harfin anlamı incelenir. Ayrıca harflerin tınısı, ismin kişilere hissettirdikleri ve kelime anlamı da analizde kullanılır. 

  • M: Alfabenin 16 harfi olan 'M' ismin baş harfi ise kişinin anaç bir yapıya sahip olacağı düşünülür. İnsana güç veren bir harf olan 'm' üstün yetenekli kimseleri işaret eder. 

  • E: Alfabenin 6 harfi olan 'E' güçlü hayal gücü ve hayalperestliği temsil eder. İsminde E harfi geçen kişiler genellikle sanatsal yeteneği yüksek ve içe dönük kişiler olurlar. 

  • V: Alfabenin 27. harfi olan 'V' detaycılık ve mükemmeliyetçilik anlamına gelir. İsminde V harfi geçen kişiler zor beğenen, detaycı ve işinde her detayı özenle inceleyerek hareket eden kişilerdir. 

  • A: Alfabenin ilk harfi olan 'A' lider gücün temsilcisi olarak bilinir. İsminde A harfi geçen kişilerin liderlik özelliklerinin fazla olduğu ve otoriter karaktere sahip olduklarına inanılır.

Meva İsminin Özellikleri Nelerdir?

Meva İsminin Özellikleri Nelerdir?

Harf analizine ve anlamına göre Meva ismini incelediğimizde: Meva ismini taşıyan kişilerin prensipli, dürüst ve güvenilir olduklarını görüyoruz. Çevreleri için her zaman iyi bir dost, sığınacak bir liman ve huzur kaynağı olna bu kişiler yüksek enerjiye sahiptirler. 

Meva isimli kişilerin yerinde duramayan, eğlenceyi, gezmeyi, çalışmayı ve yaşamayı sevdiklerine inanılır. Monotonluktan hoşlanmadıkları, girdikleri her ortamda fark edildikleri ve lider özelliklerinin fazla olduğu da söylenebilir. 

Sanata yatkın ve hayal gücü yüksek olan bu kişilerin iyi konuşmacılar olacakları da düşünülür. Hitabeti güçlü eğitmenler, konuşmacılar veya yöneticiler olabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Meva İsminin Numerolojik İncelemesi

Meva İsminin Numerolojik İncelemesi

Meva isminin numerolojik yapısını incelerken M, E, A ve V harflerinin alfabede kaçıncı harf olduğunu bilmek ve bu harflerin rakamsal anlamını keşfetmek gerekmektedir. 

  • M: Alfabenin 16. harfi

  • E: Alfabenin 6. harfi

  • V: Alfabenin 27. harfi

  • A: Alfabenin 1. harfidir. 

16, 6, 27 ve 1'i toplayarak 50 sayısını elde ederiz. Meva isminin numerolojik incelemesini tamamlamak için öncelikli olarak 5 ve 50 sayısının anlamını bilmeliyiz. 

Numerolojide 5 rakamı; enerji akışlarının aynısı, altın ortalama ve simetri noktası olarak bilinir. Bu yüzden Meva ismini taşıyan kişilerin enerjilerini dışarıya yansıttıkları, evlerinin aileyi toparlayıcı bir araya getiren nokta olduğu ve zeki kimseler oldukları düşünülür.

Meva İsminin Şanslı Sayıları ve Rengi

Meva İsminin Şanslı Sayıları ve Rengi

Meva isminin şanslı sayıları arasında ismin analizinde de yer alan bazı sayılar bulunmaktadır. Meva'nın uğurlu sayıları arasında en çok dikkat çekenler: 1, 5, 6, 10, 16, 32, 50 ve 72'dir. 

Meva'nın şanslı rengi turuncudur. Turuncu, merak, mutluluk, yaratıcılık, başarı ve enerjiyi temsil eder. Meva ismini taşıyan kişi üzerinde yeşil bulundurduğunda enerjisini etrafına daha fazla yansıtabilme gücüne sahip olur. Önemli görüşmelere giderken üzerinde küçük de olsa turuncu renkli aksesuar taşımaları tavsiye edilir. Özgürlüklerine düşkün ve bağımsız kimliklerini temsil eden sayı ise 50'dir.

Meva İsmi ile Uyumlu İsimler

Meva İsmi ile Uyumlu İsimler

Meva ismine yakışan isimler genellikle M ve E ile başlayan isimler olabilir. Meva'ya uyumlu bir kız ismi arayanlar son iki harfi '-va' veya '-ra' olan isimleri tercih edilebilirler.  

  • Meva ismi ile uyumlu kız bebek isimleri: Arya, Eva, Erva, Seva, Reva, Neva, Meliha, Vera

  • Meva ismi ile uyumlu erkek bebek isimleri ise: Ala, Deva, Vahe olabilir.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın