Görüş Bildir
Haberler
Metaverse Yükleniyor: Instagram NFT'leri Daha Görünür Hale Getirmek İçin Var Gücüyle Çalışıyor!

etiket Metaverse Yükleniyor: Instagram NFT'leri Daha Görünür Hale Getirmek İçin Var Gücüyle Çalışıyor!

Ali Aydemir
23.01.2022 - 10:30

The Financial Times'ın bir raporuna göre, eski adı Facebook olan sosyal medya platformu Meta, kullanıcıların Facebook ve Instagram'da NFT'ler oluşturmasına, sergilemesine ve satmasına izin verme planlarını araştırıyor.

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

NFT'ler kalıcı hale gelmeye başladı!

NFT'ler kalıcı hale gelmeye başladı!

Meta, kullanıcıların Facebook ve Instagram'da NFT'ler oluşturmasına, sergilemesine ve satmasına izin verme planlarını incelediğini açıkladı.Şirket bu tür araçları piyasaya sürerse, NFT'ler için bugüne kadarki en büyük ana destek gösterisi olacak ve NFT'lerin dijital dünyadaki yerini sağlamlaştırmaya yardımcı olacak.

NFT'ler profil fotoğrafı yapılabilecek.

İnstagram tarafından açıklanan bu karar 'erken bir aşamada ve henüz değişebilir.' Habere göre, Facebook ve Instagram'daki ekipler, kullanıcıların NFT'leri profil resimleri olarak göstermesine izin verecek yeni bir özelliği hazırlığında. Kullanıcıların yeni NFT'leri basmasına izin verecek bir prototip üzerinde çalışıldığı da söylentiler arasında. Meta'daki diğer kişilerin 'kullanıcıların NFT'leri alıp satması için bir pazar yeri başlatmayı' tartıştığı da bildirildi.

Mosseri, NFT'lere olan ilgisini zaten duyurmuştu.

Mosseri, NFT'lere olan ilgisini zaten duyurmuştu.

Bu planların tam olarak ne kadar ilerlediğini söylemek imkansız, ancak Meta liderlerinin NFT'lere olan ilgisi yeni bir haber değil. Facebook'un eski yöneticilerinden, İnstagram'ın şimdiki başkanı olan Adam Mosseri geçen Aralık ayında şirketin 'aktif olarak NFT'leri araştırdığını ve onların daha geniş bir kitle için nasıl daha erişilebilir hale getirileceğinin düşünüldüğünün' müjdesini vermişti.

İşte o konuşma!

NFT'ler sosyal medya platformlarını peşinden koşturuyor!

NFT'ler sosyal medya platformlarını peşinden koşturuyor!

Benzersiz NFT'ler, son aylarda diğer yerleşik web platformlarıyla da destek kazanmaya devam ediyor. Twitter, bu tür blok zinciri destekli öğeleri sergilemenin yolları üzerinde çalışırken Reddit de kullanıcılar için kendi NFT avatar koleksiyonunu başlatmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Sandbox Meta tekelinden çekiniyor, NFT'ler değer kazanmaya devam edebilir.

Ancak, 'merkezi olmayan' sanal dünyaları hedefleyen The Sandbox gibi kripto odaklı şirketler, Meta gibi büyük teknoloji şirketlerinin, tıpkı sosyal medyaya hükmettiği gibi metaverse'e de hükmedebileceğinden korkuyor. Meta için NFT'leri benimsemek, şirketin metaverse olarak adlandırdığı dünyada daha büyük bir etkiye sahip olmasına yardımcı olabilir. Bu durum varlıklar üzerindeki kontrolü aynı anda merkezileştirirken NFT'lerin değerini ve önemini potansiyel olarak artırabilir.

Uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi, Instagram'ın NFT ile ilgili planlarının ayrıntılarını ilk kez Temmuz ayında Twitter'da ekran görüntüleriyle paylaşmıştı.

Teklif verilebileceğini de göstermişti!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın