Görüş Bildir
Haberler
Mesut Doğan Kimdir? Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan'ın Siyasi Kariyeri

Mesut Doğan Kimdir? Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan'ın Siyasi Kariyeri

Nur YILMAZ
13.05.2023 - 13:31

Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan, CHP Ankara 3. bölge 3. sıra milletvekili adayı oldu. Millet İttifakı'nda yer alan Saadet Partisi'nin Ankara vekili olarak listede yerini alan Doğan, 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde isminden söz ettiren isimlerden birisi oldu. Peki, Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan kimdir, aslen nerelidir?

İşte, Mesut Doğan'ın eğitim hayatı ve siyasi kariyeri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mesut Doğan Kimdir?

Mesut Doğan Kimdir?

Mesut Doğan, 1972 yılında Tokat'ın Niksar ilçesinde dünyaya gelmiştir. Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan, evli ve dört çocuk babasıdır.

Mesut Doğan'ın Eğitim Hayatı

Mesut Doğan'ın Eğitim Hayatı

Mesut Doğan, ilk ve ortaöğretimini Tokat'ın Erbaa ilçesinde tamamlamıştır. Daha sonra 1997 senesinde Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesinde lisans eğitimini tamamlamıştır. 

Başta, Milli Gençlik Vakfı olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşunda çeşitli görevlerde yer almıştır.

Mesut Doğan'ın Siyasi Yaşamı

Mesut Doğan'ın Siyasi Yaşamı

Mesut Doğan, 2002 senesinden beri aktif olarak siyasetin içerisinde yer almaktadır. 23. Türkiye Başbakanı Necmettin Erbakan'ın yakın çalışma ekibinde görev almıştır. 

2014 senesinden itibaren ise Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak görev alan Mesut Doğan, 31 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı da olmuştur. 

7 Haziran 2015 genel seçiminde Saadet Partisi 25. dönem milletvekili adayı olmuştur. Bunların yanı sıra Mesut Doğan, siyasi kariyeri boyunca Refah, Fazilet ve Saadet partilerinde de görev almıştır.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde 28. Dönem Milletvekili Adayı olarak CHP listelerinde yer alan Mesut Doğan, Saadet Partisi'ni temsil ettiği listede Ankara 3. bölge 2. sıra adayı olarak bulunmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın