Görüş Bildir
Haberler
TV
Milyonların Tutkusu Olan Sherlock Dizisinin, Romanından Ayrılan 8 İlginç Özelliği

Milyonların Tutkusu Olan Sherlock Dizisinin, Romanından Ayrılan 8 İlginç Özelliği

15.01.2017 - 13:46

Sherlock Holmes: TV serisi olarak bugün dahi her bölümüyle hayranlarını merakta bırakan 150 yıllık bir şaheser.

Sherlock Holmes: TV serisi olarak bugün dahi her bölümüyle hayranlarını merakta bırakan 150 yıllık bir şaheser.

BBC tarafından her yıl Sherlock adı altında 3 bölüm olarak televizyonlarda yayınlanan meşhur seri Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle’ın 4 roman ve 56 hikayeden oluşan eserinden, Mark Gatiss tarafından televizyona uyarlandı.  Öte yandan, yapımcıları dahi dizinin bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmemişti. Dizinin 90 dakikalık ilk bölümü 25 Temmuz 2010’da BBC One kanalında yayınlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sherlock Holmes'un evi, Baker Street Metrosu'nun tam karşısında

Sherlock Holmes'un evi, Baker Street Metrosu'nun tam karşısında. Baker Street metrosu Londra'nın en eski metro istasyonu. Holmes ile Dr. Watson'ın sık sık İngiliz kırsalına seyahat ettikleri trenlerin kalktığı Paddinton İstasyonu da buraya çok yakın.

21. yy insanı Sherlock

Halen yayında olan dizide Sherlock, modern hayatın sunduklarından faydalanıyor. Dizi 19. yy’da geçen asıl hikayeden farklı olarak 21. yy’da geçiyor. Sherlock Holmes’ün artık kredi kartları, cep telefonu ve bir dizüstü bilgisayarı var. Sherlock, dizide artık otomobil ve metroyu kullanıyor.

Blog yazarı John Watson

Sherlock'un en yakın arkadaşı olan, orjinal seride Sherlock günlüklerinin yazarı John Watson artık bir blog yazarı. Dr. Watson, alışılagelmiş şekilde kağıt ve kalem kullanarak hatıra yazmıyor, bir blog adresi var ve düzenli olarak web adresinde maceralarını yayınlıyor.

Reicenbach şelaleri ve Sherlock’un ölümü

Orijinal seride, Son Soruşturma adlı hikâye Holmes'ün en büyük düşmanı Profesör Moriarity tarafından, Reicenbach Şelalerinde öldürülmesini konu alır. Ancak, hikayenin takipçilerinin buna tepkisi büyük olunca Holmes, yazarı tarafından uygun bir şekilde diriltilmiştir.

Gerçekle kurgu arasında duran bir kahraman

Sherlock Holmes maceralarının geçtiği bazı yerler, Holmes hayranları tarafından konulan heykellere ve plaketlere ev sahipliği yapıyor. Reicenbach Şelalerinde bulunan plaket bunlardan biri. En meşhur olanıysa Londra’da, 221B Baker Street üzerinde bulunan Sherlock Holmes Müzesi. Sherlock Holmes hayranlarının kurmuş oldukları en büyük ve en eski oluşum ise Baker Street Irregulars derneği.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Emekliliği

Orjinal seride Sherlock Holmes, 20. yüzyılın başlarında artık emekliye ayrılıyor. Aslan Yelesi macerası gibi nadir durumlar dışında eski yaşamını geride bırakan Holmes, arıcılıkla ilgileniyor.

Yaklaşan savaş ve Sherlock

Yayınlanan son hikayesinde (Son Görev) Sherlock, yaklaşan Dünya Savaşı'nı kastederek, Watson'a şunları söyler: 'Bir şark rüzgarı geliyor, Watson. Öyle bir rüzgar ki İngiltere'de böylesi esmedi. Soğuk ve acı bir rüzgar bu ve bir çoğumuz karşısında çürüyüp gideceğiz. Fakat yine de Tanrı'nın rüzgarı bu ve fırtına dindiğinde, güneşin altında daha temiz, daha güzel ve daha güçlü bir toprak yatacak.'

BONUS: Meraklıları için Sherlock Holmes konseptli defter ve 2017 takvimi shop.ersamobilya.com'da…

BONUS: Meraklıları için Sherlock Holmes konseptli defter ve 2017 takvimi shop.ersamobilya.com'da…

12 farklı illüstrasyon sanatçısı tarafından 2017 Sherlock Holmes defter ve takvim shop.ersamobilya.com' da Sherlock hayranlarını bekliyor. 

 “İmkânsızı çıkardığında elinde kalan şey gerçeklerdir”

Ersa Mobilya, hikâyelere hayat veren defter ve takvim projesine, Küçük Prens ve Alice Harikalar Diyarında serilerinden sonra, Sherlock Holmes ile devam ediyor. Farklı Holmes hikâyelerinden kotasyonlar ile romandaki ikonik karakterlerin 12 farklı illüstrasyon sanatçısı tarafından hazırlanan çizimlerini bir araya getiren özel deftere, 2017 takvimi eşlik ediyor. 

shop.ersamobilya.com adresinde satışa sunulan Sherlock Holmes konseptli defter ve takvim, yeni yılda hayatlarından imkânsızı çıkarıp, yola gerçeklerle devam etmek isteyenlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
30
5
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
portside

ne oluyor arkadaş? lezzetli bir pilav yerken içinden taş çıkarmışcasına dandik bir reklamın en sonda olması

Pasif Kullanıcı

4. sezon mükemmel...