Görüş Bildir
Haberler
Mersin'den Başlayıp Fethiye'ye Kadar Uzanan Doğa İçinde Tatil Yapabileceğiniz Akdeniz Kamp ve Gezi Rotası

etiket Mersin'den Başlayıp Fethiye'ye Kadar Uzanan Doğa İçinde Tatil Yapabileceğiniz Akdeniz Kamp ve Gezi Rotası

Akdeniz'in birbirinden güzel koylarına gitmeyi, antik kentlerin denizle buluştuğu harika kıyılarda yüzmeyi kim istemez? Bu yıl pandemi ve pahalılık sebebiyle otellerde tatile sıcak bakmıyor ya da kamp yapmayı seviyorsanız, sizin için hazırladığım bu rotaya bir göz atın. Ben Akdeniz'in her kıyısına bayılıyorum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mersin'den başlayalım....

Lamos Kanyonu olarak da bilinen Kayacı Vadisi Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunuyor. Limonlu kasabasından ilerleyip Limonlu Çayı'na ulaştığınızda kendinize kalacak bir kamp alanı bulabilirsiniz.

İsterseniz 16 km ilerideki Talat Göktepe Tabiat Parkı'nı da ziyaret edebilir, deniz kenarında konaklayabilirsiniz.

İsterseniz 16 km ilerideki Talat Göktepe Tabiat Parkı'nı da ziyaret edebilir, deniz kenarında konaklayabilirsiniz.

Burada piknik, yürüyüş yapabilir, kamp kurabilirsiniz. Tabiat parkı ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Biraz daha ileride bulunan Akyar Koyu'nu da isterseniz ziyaret edebilirsiniz.

2. Ardından Akyar Koyu'na yaklaşık yarım saat uzaklıkta olan Barbaros Koyu'nun serin sularına kendinizi bırakabilirsiniz.

3. Ve Barbaros Koyu'ndan yarım saat uzaklıkta bulunan Tisan Plajı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tisan Plajı Silifke'nin gizli bir cenneti. Yolu biraz virajlı ancak gördüğünüz manzara zor koşullarda geçtiğiniz tepeye değiyor. Gününüzü burada geçirdikten sonra araçla yaklaşık 1 buçuk saat uzaklıktaki Draon Mocamp kamp alanına yönelebilir, çadırınızı burada kurarak yeni bir gün için dinlenebilirsiniz. Bir başka seçenek, Pullu Camping'de de konaklayabilirsiniz.

4. Dragon Mocamp'ta gece deniz kaplumbağalarının yumurta bırakışını ve yumurtadan çıkışlarını izleyebilirsiniz. Duşu ve tuvaleti bulunan kamp alanında ahşap evler de bulunuyor.

4. Dragon Mocamp'ta gece deniz kaplumbağalarının yumurta bırakışını ve yumurtadan çıkışlarını izleyebilirsiniz. Duşu ve tuvaleti bulunan kamp alanında ahşap evler de bulunuyor.

Bu kamp alanının 5 dakika yürüme mesafesinde bulunan Mamure Kalesi'ni, Softa Kalesi'ni ve Dikilitaş tabiat Parkı'nı ziyaret edebilirsiniz.

5. İster bir gece ister beş gece kalın, dinlendikten sonra tekrar yola çıkın ve yaklaşık 1 buçuk saat uzaklıktaki Delikdeniz Kral Koyu'nu mutlaka ziyaret edin.

Buraya ulaşmak için Gazipaşa Anamur karayolunda ilerleyip içeri girmeniz gerekiyor. Muz bahçelerinin arasından geçerek yolun sonunda arabanıza veda ediyorsunuz ve 600 metre kadar dik bir yamaçtan iniyorsunuz. Görüntü muazzam!

6. Ardından yolunuz Aytap Antik Kenti'ne düşer...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İotape Antik Kenti Alanya, Gazipaşa eski (sahil) karayolu üzerinde yer alıyor. Bu yol antik kentin içinden, ortasından geçiyor. Alanya'ya uzaklığı 34 km, Gazipaşa'ya uzaklığı ise 10 km. Burada kamp yapabilir, kendi yaptığınız yemeklerin keyfini sürerken çevredeki antik yapıya hayran kalabilirsiniz.

7. Köprülü Kanyona gitmeden önce Dimçayı'nı bir ziyaret edin.

Zorluk derecesi 1–2 olmak üzere, göl üzerindeki Ak Köprü mevkiinden başlayıp 5,5 km’ilk bir parkurda tamamlanan raftingin yanı sıra, bölgede düzenlenen jeep safari,  atv safari, bisiklet ve doğa yürüyüşü turlarıyla Toroslar'ın eteklerindeki doğal güzellikleri keşfetmek, vadinin doğu yamacında bulunan Dim Mağarası’nı ziyaret ederek buradan yeşille bütünleşik, eşsiz vadi manzarasını seyretmek mümkün. Dim Çayı yılın her döneminde, giriş ücreti ödenmeksizin ziyaret edilebilir; kış aylarında, bölgede bulunan özel tesislerin açık olanlarından hizmet alınabilir.

Dim Çayı ile ilgili diğer bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

8. Köprülü Kanyon Milli Parkı

Yaban hayatı için çok zengin yaşama ortamına sahip olan milli parkta ülkemizin en popüler rafting alanlarından biri olan, alabalıkları ile ünlü Köprüçay, Selge Antik Kenti kalıntıları, Manavgat Şelalesi, taş yollar vb. bulunuyor.

Milli Park sınırlarında yer alan Büğrüm Köprü, Roma İmparatorluğu zamanından bu yana ayakta kalmayı başarmış tek kemerli bir yapı. Köprü Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminden de izler taşıyor.

Milli Parkın içerisinde yer yer paralel giden stabilize köy ve orman yollarında trekking ve Jeep safari turları düzenleniyor.

Bu Milli Park içinde bulunan Tazı Kanyonu da görülmeye değer.

Köprülü kanyon hakkında bilgiler için buraya tıklayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Gökçesu Camping

Alabalık çiftliği, restoran, çadır ve karavan parkı, nehir üzerinde yüzen çardakları bünyesinde barındıran, yeşillikler içerisinde 500 kişilik açık alanı, 150 kişilik kapalı salonu ve terası ile bölgenin en gözde kamp alanı. Yaz sezonunda köprülü kanyon ırmağının serin suyu kenarında bulunan işletmenin sunmuş olduğu olanaklar arasında dubalar üzerinde, turkuaz mavi akan nehir kenarında ve yemyeşil ormanın ortasında hoş sohbetler edebilir, lezzetli yemeklerin tadına bakma fırsatını yakalabilirsiniz.

Gökçesu kamp alanı ile ilgili daha fazla bilgi ve iletişim adresleri için tıklayın.

10. Dim Çayı ile Köprülü Kanyon arasında bulunan Altınbeşik Mağarası'nı söylemeden geçmeyeyim.

Bu doğa harikası mağaranın etrafında bir çay bahçesi-büfe bulunuyor ancak Milli Park içerisinde kamp yapmanın serbest olmadığını hatırlatayım. Eğer zamanınız ve mağaralara merakınız varsa yol üzerinde bu harika yere de uğrayabilirsiniz.

Altınbeşik Mağarası ile ilgili diğer bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

11. Göynük Kanyonu kamp alanından yaklaşık 2 saat uzaklıkta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğer sabahın erken saatlerinde yola çıkabilirseniz arada bulunan Kurşunlu ve Düden Şelalelerini de ziyaret etme şansı yakalayabilirsiniz. Ancak şunu söylemeliyim ki Göynük Kanyonu'na direkt araçla ulaşım yok. Uzunca bir müddet yürümeniz gerekiyor. Bu yüzden şelaleler ve kanyon arasında tercih yapabilirsiniz.

Göynük Kanyonu ise Likya yolu üzerinde bulunan Dünyanın en güzel ilk 10 yürüyüş parkuru arasında. Yaklaşık 8.5 km boyunca rafting yapabileceğiniz 2.5 km yürüyüş alanı olan turkuaz rengiyle insani mest eden dağların arasında soluklanıp yüzebileceğiniz enfes bir sit alanı.

12. Hisarçandır Yaylası'nda kamp yaparak dinlenebilir, daha sonra Göynük'e inebilirsiniz...

Bu arada manzaralı bir restorana uğramak isterseniz de Sekiz Bahçe, hoş bir alan olabilir sizin için.

13. Göynük'den yaklaşık yarım saat uzaklıktaki Phaselis Antik Kenti'ne çeviriyoruz rotamızı.

Denize en yakın tarihi yapıları burada görebilmeniz mümkün. Antik şehrin ve denizin buluştuğu bir yer diyebiliriz. Buradaki plajlarda denize girebilir, kültürel gezi yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Artık dinlenme zamanı!

14. Artık dinlenme zamanı!

Buraya kadar oldukça güzel yerler var, e doğa içinde olunca ve oksijenle birleşince de yorucu oluyor haliyle. Dinlenmek için Çıralı Pansiyon'da ya da Sahil Pansiyon'da kamp yapabilir, odalarında konaklayabilirsiniz.

Bunun dışında Olimpos Hala'nın Yeri Kamp alanı da size kucak açabilir. Bu alan hakkındaki bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

15. Ve yolumuz Adrasan'a düşer...

Adrasan'da gezip görebileceğiniz o kadar harika yerler var ki...Denizi ayrı güzel, doğası ayrı güzel bir yer burası. Size burada önerebileceğim birkaç koy var. 

  • Olimpos

  • Porto Ceneviz Koyu 

  • Sazak Koyu

  • Akseki Koyu

  • Adrasan Koyu

  • Suluada

  • Gelidonya Feneri

  • Korsan Adası

16. Saydığım tüm bu koylar gerçekten içinizi açacak, huzur verecek ve unutamayacağınız yerler.

Bu yüzden bu civarda birkaç gün konaklayacak bir yer bulmanız iyi olabilir. İsterseniz Adrasan Gündüz Camping'de, isterseniz Korsan Camping'de ya da Ren Camping'de konaklamayı tercih edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Adrasan'dan çıkıp Finike'ye geçelim...

17. Adrasan'dan çıkıp Finike'ye geçelim...

Burada bulunan Suluin Mağarası görenleri büyülüyor. 

Suluin mağarası, Antalya'nın Finike İlçesi'nde bulunan ve 80 metrelik giriş ağzıyla Asya Kıtası'nın bilinen en derin mağarası. 27 Ağustos 1995 tarihinde bir su altı araştırma ekibinin mağaraya yaptıkları dalışta 122 metreye kadar inmişler, fakat mağara sonuna ulaşamamışlar. Finike'de ilçe merkezine 1 kilometre mesafede bulunan ve esrarengiz görünümüyle dikkati çeken Suluin, halk arasındaki adıyla 'İncirli' Mağarası, tarihten günümüze kadar gerçek anlamda keşfedilmemiş bir sır olarak gizemini koruyor.

18. Gökbük Kanyonu gerçekten görülmeye değer bir yer!

Üstelik burada Kamp yaparak civarın keyfine de varabilirsiniz.

19. Finike'den Fethiye'ye kadar da görebileceğiniz o kadar çok koy var ki!

Bu koyları gezerken birkaç gün kalabileceğiniz Kaş Evren Camping size harika bir manzara sunabilir.

Buradan;

  • Taş Dibi Plajı

  • Sülüklü Plajı

  • Çayağzı Plajı

  • Kekova Adası

  • Kale Üçağız

  • Büyükçakıl Plajı 

  • Kaputaj Plajı'na rahatlıkla gidebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizin Akdeniz Rota'sında "kesin görün" diyebileceğiniz yerler var mı?

Yorumlarda buluşalım 👇

Çöplerimizi toplamayı, yaktığımız ateşi söndürmeyi unutmayalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
22
3
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın