Görüş Bildir
Haberler
Biraz Hava Almanın Zamanı Gelmedi mi? İşte Ankara'dan Çok da Uzak Olmayan Günübirlik Kaçış Rotaları

etiket Biraz Hava Almanın Zamanı Gelmedi mi? İşte Ankara'dan Çok da Uzak Olmayan Günübirlik Kaçış Rotaları

Koronavirüs sebebiyle uzun süredir evdeyiz. Yeni normalleşmeyle birlikte şehirler arası yolculuk yasağı kaldırıldı ve biraz nefes almamız için öyle uzak rotalara da ihtiyacımız yok. Hemen yanı başımızda bizi doğasıyla hatta mimari yapılarıyla bile dinlendirecek yerler var. Pandemi sebebiyle gezip görebileceğimiz, ferahlayabileceğimiz açık hava mekanları, kamp alanlarını derledim. Gitmek istediğiniz yerlerin Kovid-19 güvenlik önlemlerini almış olduğundan emin olun. Kendi önlemlerinizi almayı da bırakmayın ❤.

Keyifli günler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aluçdağı Tabiat Parkı açık havada dolaşmak isteyenler ve kamp düşkünleri için harika bir konum.

Ankara'ya 115 km uzaklıkta olan tabiat parkı Ankara'nın Çamlıdere ilçesine bağlı ve ilçeye 5 km uzaklıkta. Ankara'dan eski Kızılcahamam yoluna girerseniz Kızılcahamam'ı geçtikten sonra Çamlıdere'ye dönüyorsunuz. Çamlıdere ilçe merkezinden Melih Gökçek Caddesi üzerinde ilerleyip tabiat parkına ulaşabilirsiiz.

Otoban kullanacaklar ise Çamlıdere gişelerinden sonra ilçe merkezine tabelaları takip ederek varabilir ve ardından Melik Gökçek caddesini takip ederek parka ulaşabilir.

Aluçdağı tabiat parkına isterseniz günübirlik girebilir; piknik, doğa yürüyüşü yapabilir ve fotoğraf çekebilirsiniz.

Aluçdağı tabiat parkına isterseniz günübirlik girebilir; piknik, doğa yürüyüşü yapabilir ve fotoğraf çekebilirsiniz.

Tabiat parkına giriş kişi başı 8, otomobil/kamyonetle giriş 24, otobüsle giriş 216 ve 1 ünite çadır (günlük) ücreti 30 TL. 

Diğer giriş ücretleri ve bilgiler için buraya tıklayabilirsiniz.

2. Çamlıdere'de hayatınıza biraz atraksiyon katmak isterseniz de Macera Park tam size göre.

2. Çamlıdere'de hayatınıza biraz atraksiyon katmak isterseniz de Macera Park tam size göre.

Burada isterseniz çadırda isterseniz otelde konaklayabilir, farklı turlara katılabilir ve yüksek ip parkuru, dev salıncak, atıcılık, dağ bisikleti gibi etkinliklere katılabilirsiniz. 

Macera Park'ta bulunan daha birçok farklı etkinlik, restoran ve genel bilgi için buraya; fiyat listesi için buraya tıklayın.

ATV'lerle tur atıp trekking yapabileceğiniz bu doğa parkına Ankara'dan ulaşım da oldukça kolay.

ATV'lerle tur atıp trekking yapabileceğiniz bu doğa parkına Ankara'dan ulaşım da oldukça kolay.

Ankara'dan özel arabanız ile İstanbul yönündeki otobandan Çamlıdere tabelalarını takip ederek 50 dakikada park alanına ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Kızılcahamam'da ayrıca Soğuk Su Milli Parkı'nın olduğunu da hatırlatayım.

3. Kızılcahamam'da ayrıca Soğuk Su Milli Parkı'nın olduğunu da hatırlatayım.

Burada da günübirlik piknik yapabilir, gününüzü Ankara'nın akciğerleri olarak bilinen ormanda geçirebilirsiniz.

Soğuk Su Milli Parkı'na kişi başı giriş 10, otomobille giriş 30 TL. Diğer ücretler ve genel bilgiler için buraya tıklayabilirsiniz.

Eğer yakın yerlerde konaklamak isterseniz Kızılcahamam'da bulunan Çam Termal Resort & Spa Convention Center bölgenin en popüler oteli. Ancak Kovid-19 nedeniyle bazı kullanım alanları sınırlı şu anda. Çam Otel'e rezervasyon yaptırmak isterseniz şu anda en uygun fiyatlı olan web sitesi için buraya tıklayın.

Daha uygun fiyatlı bir konaklama için Kaplıca Termal Otel'e göz atabilirsiniz.

4. Kamp falan değil de şöyle bir deniz havası alayım derseniz buyurun Amasra'ya

Amasra Ankara'dan yaklaşık 308 km uzaklıkta. Ankara'dan Anadolu Otoyolu’na bağlanarak Ankara Bolu yolu üzerinden geçiş sağlayabilirsiniz. Eğer zamanınız varsa Safranbolu'ya da uğrayabilirsiniz.

Amasra'da ne mi var?

Amasra'da ne mi var?

Deniz, kum, güneş, harika ürünler satan dükkanlar ve tarihi yapılar... Sıcacık; içinizi ısıtan bir sahil kasabası gibi Amasra. Zaten ilçeye girer girmez sokaklarında gezmek hatta kaybolmak istiyor insan.

Bir de öyle lezzetli balıkları var ki... Amasra'ya özel salatasıyla da harika menüler sizi bekliyor burada.

Bir de öyle lezzetli balıkları var ki... Amasra'ya özel salatasıyla da harika menüler sizi bekliyor burada.

Amasra'yı gezerken acıktığınızda güzel yapıların içinden sahile doğru yürüyün ve benim hizmetini ve lezzetini çok beğendiğim Mustafa Amca'nın Yeri'ne bir uğrayın. 

Hafta içi rezervasyon yapmak pek gerekmese de hafta sonları masaların da azaltılması sebebiyle deniz kenarında yer bulabilmek için önceden rezervasyon yaptırmanız iyi olur :).

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amasra'ya Ankara'dan günübirlik gidip gelebileceğiniz gibi burada güzel bir tatil için konaklayabilirsiniz de.

Amasra'ya Ankara'dan günübirlik gidip gelebileceğiniz gibi burada güzel bir tatil için konaklayabilirsiniz de.

Eğer kamp yapmayı tercih edenlerdenseniz Amasra'da denize sıfır konumdaki Akarsu Camping'de mutlu olabilirsiniz. 

Akarsu Camping'de, 1 adet çatı katı pansiyon dairenin yanı sıra, bungalov odalar ve geniş çim arazisine kuracağınız çadırınızda ya da karavanınızda kamp yapma olanağı var. Ancak buradaki herkesin ortak tuvaletlerden faydalandığını söylemekte yarar var. Ayrıca restoranttan faydalanmak istemezseniz yanınızda, mutfakta hazırlayabileceğiniz ürünler götürün.

Alternatif bir kamp alanı için Çeşmi Çakraz'a göz atabilirsiniz.

Ancak otelde kalmayı tercih edenlerdenseniz de birçok seçeneğiniz var.

Ancak otelde kalmayı tercih edenlerdenseniz de birçok seçeneğiniz var.

Amasra'da oldukça beğenilen Ceylin Otel'i konaklama için tercih edebilirsiniz. TripAdvisor mükemmellik sertifikası alan bu otelin şu andaki en uygun oda kahvaltı fiyatı Hotels.com'da 337 TL.

Ancak daha uygun fiyatlı bir pansiyon isterseniz çift kişilik odası 90 TL olan Kristal Butik Otel'e göz atabilirsiniz.

5. Ankara'dan günübirlik kaçamak yapabileceğiniz bir diğer yer Düzce Şelaleleri

Ankara'dan yaklaşık 250 km uzaklıkta olan Düzce Şelaleleri arasında en güzeli Güzeldere Şelalesi ve Samandere Şelalesi diyebilirim.

Samandere Şelalesi’nin de bulunduğu 500 metrelik dere boyunca, anıt ağaçlar, üç adet şelale ve bir de cadı kazanı adı verilen derin bölüm tescillenmiş ve oldukça ilginç görüntüye sahip. Samandere Şelalesi, koruma altına alınmış ve mesire ve piknik alanları, doğa yürüyüş parkurları, kamp alanları, orman içi dinlenme yerleriyle muhteşem bir doğa güzelliğine sahip.

Eğer yol ve temiz hava sizi acıktırırsa da Düzce'nin lezzetli alabalığını sunan Aydınpınar Alabalık Tesisleri'ne bir uğrayın derim.

6. Rotanızı Ankaradan Düzce şelalelerine zaten çevirdiyseniz 150’nin üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan bir kuş cenneti olan Efteni Gölüne de bir bakış atabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1992 yılında koruma altına alınmış ve avlanmanın yasaklandığı bu alanda eğer şanslıysanız göç yolunda olan kuşlarla karşılaşabilirsiniz. İskeleden, yüksekte bulunan kuleden ya da göl üzerinde bulunan işletmeden etrafı izleyebilirsiniz. Ancak burada kamp ve piknik yapmanın yasak olduğunu belirteyim.

Burada gölü seyretmekten farklı yapacak farklı bir aktivite olmadığından Şelalelerin yolu üzerindeyken uğramanızı, özel olarak gelmemenizi tavsiye ederim. Tabii kuşlara karşı ayrı bir ilginiz yoksa...

7. Düzce'nin bir diğer doğa harikası: Güzeldere Şelalesi

7. Düzce'nin bir diğer doğa harikası: Güzeldere Şelalesi

Güzeldere şelalesinde su, 120 m yükseklikten ve dev ağaçların arasından dökülüyor. Muazzam bir görüntüsü var. Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı'na giriş kişi başı 4 TL, otomobiille giriş ise 12 TL.

Burada kamp yapmak isterseniz de 4 kişilik çadır yeri 20, karavan yeri 25 TL ve ortak kullanım bedeli 74 TL. Restoranından yararlanmak ve diğer fiyat bilgilerini almak isterseniz buraya tıklayın.

Yollar hakkında endişesi olan varsa, şelale ve göl yollarının virajlı olduğunu ancak kilometrelerce uzunlukta bir toprak yol olmadığını da belirteyim.

8. Uzun bir rota oluşturmak isterseniz şelalelerden sonra Topuk Yaylası ve Göleti'nı ziyaret edebilirsiniz.

Fenerbahçe Tesisleri olarak da geçen topuk yaylası Düzce İli Kaynaşlı İlçesi Bıçkıyanı Köyü mevkinde bulunuyor ve Düzce’ye 38 kilometre mesafede. Birazı asfalt birazı toprak olan dik yokuşlu bir yoldan tepeye çıkıyorsunuz. Burada bulunan sarıçam, köknar, kayın gürgen ağaçlarının görüntüsü ile birlikte farklı birçok kuş çeşidini fotoğraflayabilir,  bisiklet, gölet çevresinde çadır kampı, trekkingi ve safari etkinliklerine katılabilirsiniz. Gölden balık avlayıp kendi ızgaranızda pişirebilirsiniz.

Otelde konaklamak isterseniz de FenerbahçeSK Serkan Acar Resort&Sport Topuk Yaylası buranın en güzel yeri tabii.

9. Ankara'dan yaklaşık 220 km uzaklıkta olan Abant Gölü de görülmeye değer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevresi 7 kilometre olan ve yılın her ayı ayrı güzelliklere sahip olan Abant Gölü'nde göl çevresinde piknik, sportif olta balıkçılığı, doğa yürüyüşü, bisikletle, faytonla, atla gezinti ve Çepni Yaylası'nda yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Bazı dönemlerde ücretli olta balıkçılığına da izin veriliyor.  Ayrıca göl çevresinde gezerken su samurları, bir çok yabani hayvan ve kızıl geyikleri görebilirsininiz.

Göl çevresinde çadır kamp alanı olmasıyla birlikte birçok restoran ve otel de bulunuyor.

Kamp alanı bakımsız olduğundan burada çadır kampı yapmanızı önermem ancak yine de yapacaklar için wc ve elektrik olduğunu belirteyim.

Abant'ta şirin bir otelde kalmak isterseniz de temiz ve ilgili bir işletmeye sahip olan Abant Dört Mevsim Konağı sizin için ideal olabilir. En uygun fiyattan rezervasyon yapmak isterseniz (Oda kahvaltı 416 TL) sizi şöyle alalım.

Daha uygun fiyatlı bir konaklama mekanı da (Oda kahvaltı 275 TL) Bokesoylar Konağı otantik tarzıyla sizi bekliyor olacak.

Abant'ta acıkır, bir şeyler yemek isterseniz göle 1.2 km uzaklıktaki Cemil Piknik dere kenarındaki oturma alanlarıyla hizmet veriyor.

10. Abant'tan sonra yönünüzü Yedigöllere çevirerek neredeyse her rengi görebileceğiniz yapraklar arasına dalabilirsiniz.

Ankara'dan 227 km olan Yedigöller'e gitmediyseniz gitmenizi şiddetle öneririm. Yolu genel olarak rahat olsa da göllere yaklaştıkça çok fazla yokuş inilip çıkılıyor bu yüzden yola çıkmadan önce mutlaka arabanızı kontrol edin. Birçok farklı türde bitki ve ağaç türünü barındıran bu harika mekanda kamp yapabilir, göllerin çevresini dolaşabilirsiniz.Ancak tüm gölleri gezmek, şelaleyi görmek için bolca merdiven inilip çıkıldığını söylemeliyim. 

Göllerin etrafında kamp kurabilir, getirdiğiniz yemeklerden yiyebilir ya da civarda bulunan az sayıdaki büfeden bir şeyler satın alabilirsiniz. Kamp kurmayı düşünürseniz Nazlı Göl'ün etrafında bulunan kamp alanında tuvalet ve elektrik var ancak aydınlatma bulunmuyor. Ayrıca hafta sonları çok kalabalık olduğundan mümkünse hafta içi gitmenizi öneririm.

Yedigöller Milli Parkı'na giriş ücrei kişi başı 7 TL ve otomobille giriş 21 TL. 1 ünite çadır fiyatı ise günlük 40 TL. Yedigöller Mili Parkı hakkındaki diğer bilgiler ve giriş ücretlerine göz atmak için buraya tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yedigöller Milli Parkı çok kalabalık olsa da çevresinde huzur bulabileceğiniz harika dağ evleri var.

11. Yedigöller Milli Parkı çok kalabalık olsa da çevresinde huzur bulabileceğiniz harika dağ evleri var.

Yoga gibi etkinlikler de düzenleyen Hindiba Doğa evi mükemmel bir konuma sahip. Ancak burada konaklamak isterseniz haftalar öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Odaların konumlarına buradan, Müsaitlik durumlarına da buradan bakabilirsiniz.

Not: 

  • Tesislerin konsept dahilinde sunduğu hizmetler ve bazı hizmet alanlarının kullanımı, Covid-19 kapsamında çıkan genelgeler ve yasal düzenlemelere göre konaklama süresince sınırlandırılmış ya da kapatılmış olabilir. Bazı hizmetler ise kısmen veya tamamen sunulamayabilir.

  • Verilen fiyatlar değişmiş olabilir.

Sizlerin bildiği rotalar nereler?

Yorumlarda buluşalım 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
23
5
5
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tongue fu

ankara ya 300 km uzaklıkta kastaomnu pınarbaşı valla ( dünyanın en derin ikinci kanyonu) horma kanyonu var. valla kanyonunu gezmek biraz zahmetli rehber gere... Devamını Gör

Pelinsu

Bir an terasın olduğu yer mi diyecektim fakat orası Karabük’te kalıyordu. Mutlaka gideceğim, cok severim öyle yerleri. Bir de Amasra’yı severim, keske burda... Devamını Gör

Adam Eva

Bizim insanımıza gram bir şey göstermeye gelmiyor. Salsa gönlünü kimse bilmezdi birkaç kişi ınstagramina resim yükleyecek diye güzelim gölü harap edecekler. ... Devamını Gör

Halil Değerli

EVEEEET... ÇOK İYİ OLDU... YENİ VİRÜS ROTALARINIDA ÖĞRENMİŞ OLDUK... EKSİĞİMİZ KALMADI... 👨‍⚕️👨‍⚕️👨‍⚕️👨‍🔬👩‍🔬👨‍🔬👩‍🔬