Görüş Bildir
Haberler
Merkez Bankası Duyurdu: Kredi Kartı Nakit Avans Kararı Kaldırıldı

Merkez Bankası Duyurdu: Kredi Kartı Nakit Avans Kararı Kaldırıldı

Kübra Köklü
19.05.2023 - 09:18 Son Güncelleme: 19.05.2023 - 13:04

Merkez Bankası'nın (TCMB) kredi kartı nakit avans düzenlemesi tartışma yaratmıştı. Merkez Bankası bugün tarihli yeni bir talimatı bankalara gönderdi. Bu talimatla bireysel ve kurumsal kredi kartı kullanımlarında bir sıkıntı bulunmadığı ifade edildi. Kredi kartlarında makro ihtiyati tedbir uygulaması kaldırıldı. Nakit avans çekiminde menkul kıymet tesisi şartı da kaldırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hiçbir sınırlama uygulanmayacak

Hiçbir sınırlama uygulanmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nakit avans ve kredili mevduat hesaplarında yaptığı düzenlemeden geri adım attı.

Atılan son adım ile birlikte Merkez Bankası, kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde hiçbir sınırlama uygulanmayacağını duyurdu.

Ne olmuştu

Ne olmuştu

Merkez Bankası, 16 Mayıs’ta yayımladığı yeni regülasyonla ihtiyaç kredilerinde menkul kıymet zorunluluğu getirmişti. Bu kapsamda Merkez Bankası, kredi kartı belirli bir limitin üzerinde olanlar için kredi kartı vasıtasıyla yapılan nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasını kararlaştırmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
10
10
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rasen Maher

nasilsa secimden sonra geri gelecek, siz akpye vermeye devam edin, hep diyorum, daha donunuzu alacaklar, onu da almadan rahatlamaz bu hirsizlar.

Gaddar Kerim

Anladılar tabii taşıma suyla dönen milletin ulan harbi ekonomi kötüymüş diyeceğini

Bozkurt

AKP'ye bağlı bir yerin seçim arefesi böyle bir karar almak zorunda olup sonra kaldırması, olası tiranlığın devamındaki karanlık günlerin bilmem kaçıncı haber... Devamını Gör

Bozkurt

Otokrasiye bağlı olmayan yer kalmadığı gibi işgal edilen kurumlar çöküyor.