Görüş Bildir
Haberler
Merkez Bankası Bunu Başardı? Söylem Aynı Karar Farklı...

Merkez Bankası Bunu Başardı? Söylem Aynı Karar Farklı...

Merkez Bankası'nın geçen aylarda yaptığı faiz indirimlerine yönelik söylemlerinde çok büyük değişimler olmadan bu ay faizlerin neden değiştirilmediği ekonomistlerin tartışma konusu olmaya devam ediyor. 

Uzun süredir dünya ekonomisinin gidişatına uygun olarak faizlerin indirilmesi bir yana artırılması gerektiğini savunan uzmanlar ekonomi yönetiminin nasıl bir yol izlendiğini anlamaya çalışıyor.  

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aynı cümleler iki farklı karar

Aynı cümleler iki farklı karar

Dünya Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, Merkez Bankası'nın dün faizi sabit bıraktığı kararın ardından PPK metnine dikkat çekerek 'Faiz, aynı cümlelerle geçen ay indirildi, bu ay sabit tutuldu' dedi.

Aktaş yazısında 'Hemen hemen aynı yaklaşımı sergileyip, neredeyse aynı görüşü dile getirip bir ay faizi indirmek, sonraki ay aynı oranla yola devam etmek... Merkez Bankası bunu başardı. Özünde birbirinden pek de farkı olmayan görüşler yer alan açıklama metinlerinden aralık ayında faiz indirimi çıkmıştı, dün ise faiz sabit bırakıldı.' dedi.

Ekonomist Özlem Derici geçen ay ve bu ay faiz kararı sonrasında PPK tarafından yayınlanan metin üzerinde farklıkları, değişenleri gösterdiği bir çalışma yayınladı.

Metinler arası farklılık şu şekilde görülüyor

Metinler arası farklılık şu şekilde görülüyor

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
demet s.

Ne desek boş...göklerden gelen bir karar vardır...o karar "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı" dır.... Not: bu faiz değeldir, faiz ceHapenin işidir... ben... Devamını Gör

Halil Değerli

Nas'tir gitsin.... ... 😠🤪😡