Görüş Bildir
Haberler
Merkez Bankası Aralık Ayı Faiz Karar Ne Zaman Açıklanacak? Faizler Düşecek mi?

Merkez Bankası Aralık Ayı Faiz Karar Ne Zaman Açıklanacak? Faizler Düşecek mi?

Türkiye’de ekonomi piyasaları Merkez Bankası’nın alacağı faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası, eylül ayından bu yana mevduat faizlerini indirmeye başladı. Faizlerin indirilmesiyle dolar hızla yükselmeye başladı tüm zamanların rekorunu kırarak 14 lira sınırına yaklaştı. Doların yükselmesi, başta market fiyatları olmak üzere hemen hemen her ürüne zam olarak yansımaya devam ediyor. Peki, Merkez Bankası aralık ayı faiz kararı ne olacak? Faizler yine düşecek mi? İşte Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklayacağı tarih…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Piyasalar Merkez Bankası’nın kararını bekliyor. Yatırımcılar, Merkez Bankası’nın faizleri indirip indirmeyeceğini merak ediyor. Eylül ayından bu yana faizler 400 puan indirilerek yüzde 15’e çekilmişti. Peki, aralık ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası Aralık Ayı Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Merkez Bankası Aralık Ayı Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Aralık ayı toplantısı 16 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek. Toplantının ardından Aralık ayı faiz kararının saat 14:00'te açıklanacak.

Faizler Düşecek mi?

Faizler Düşecek mi?

Merkez Bankası Kasım ayının 18'inde gerçekleştirilen PPK toplantısının ardından şu ifadelere yer verildi; Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 16’dan yüzde 15’e indirilmesine karar vermiştir.

Uzmanlar, aralık ayında da faiz indiriminin devam etmesini bekliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın