Görüş Bildir
Haberler
Meral Velibeyoğlu Yazio: Uzaktan Haberler

etiket Meral Velibeyoğlu Yazio: Uzaktan Haberler

Meral Velibeyoğlu
10.09.2020 - 15:04 Son Güncelleme: 29.09.2020 - 15:22

Okul zilleri bu dönem uzaktan çaldı. Öğretmenler ve öğrenciler ekran karşısına geçtiler. Büyük bir heyecanla ilk buluşmalar, ilk dersler gerçekleşti.  

Ama size bir iyi, bir kötü haberim var.  

Kötü haber: Uzaktan eğitim başladı, ama dersler hiç verimli değil.  

İyi haber: Süper kahraman öğretmenler, aileler ve öğrenciler var. Uzaktan eğitimi nasıl verimli hale getiririz konusunda kafa yoruyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bizzat sahada çalışan biriyim. Eğitimde dönüşüm dönemine denk gelen, hem uzaktan hem yüz yüze eğitim veren değişimi iliklerine kadar his eden “öğrenen öğretmenlerdenim".

Bizzat sahada çalışan biriyim. Eğitimde dönüşüm dönemine denk gelen, hem uzaktan hem yüz yüze eğitim veren değişimi iliklerine kadar his eden “öğrenen öğretmenlerdenim".

Birinci haftanın sonunda bir durum değerlendirmesi yapmak için İlkokul, Ortaokul ve Lise’de görev yapan öğretmen arkadaşlarımdan ve öğrencilerden geri bildirimler topladım. Bunları kötü ve iyi haberler olarak derledim.

İşte kötü haberin detayları:

İşte kötü haberin detayları:

1- Hem öğretmen hem öğrenci baskı altında hissettiklerini belirttiler. 

2- Özel okullar ortalama günde 8 ders yapıyor. Ayrıca etkinlik ve etütler planlanıyor.  Öğrenciler ve öğretmenler bu kadar uzun ekran sürelerinden şikayetçi.  Öğrenciler dikkatlerini vermekte zorlandığını ifade etti. Her iki taraf da bu yoğunlukta derslerin verimli olmadığını dile getirdiler.  

3- Öğrenciler online derslerin genelde sıkıcı olduğunu vurguladı. Konu seçimleri, öğretmenlerin anlatıcı ve öğrencilerin dinleyici konumda olmaları onların dersten kopmalarına sebep olduğunu ifade ettiler. 

4- Öğretmenler öğrencilere ulaşmakta sorunlar yaşadıklarını ve öğrencileri takipte zorlandıklarını dile getirdiler. Bir grup öğretmen yetersizlik duygusu yaşadığını ifade ederken, bir grup öğretmen “olduğu kadar, olmadığı kader” söyleminden yola çıkarak boş verdiklerini söylediler.

İyi haberin detayına gelecek olursak,

İyi haberin detayına gelecek olursak,

1- Küçük adımlarla büyük değişimler yaratmak için çalışan bir kitle var. Bu kitle sadece öğretmenlerden değil, ebeveynler, uzmanlar ve öğrencilerden oluşuyor.  

2- Öğretmenler kendi aralarındaki iletişim, bilgi ve deneyim alışverişinin arttığını vurguladılar.  

3- Materyalin değil esas öğretim şeklimizin online’a dönüştürülmesi yönünde öğretmenler ve uzmanlar iş birliği yapıyor. İçerikler güncelleniyor ve yeniden tasarlanıyor. Öğrenci merkezli ve proje bazlı iyi örnekler paylaşılıyor.  

4- Uzaktan eğitimi iyileştirme üzerine Webinar’lar düzenleniyor. Öğretmenlere, öğrencilere ve ailelere açık olan bu Webinar’lara katılım rekor düzeyde.

5- Aileler, okullar, öğretmenler ve öğrenciler katı kurallarını esnettiler, birçoğu eğitime daha bütünsel yaklaşmaya başladılar. Uzaktan ama birbirlerine eskisinden daha insancıl yaklaşıyorlar.

Dönüşümün tam ortasındayız. Mevlana’nın dediği gibi: “Düne ait ne varsa dünde kaldı cancağızım. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”  

Şikâyet etmenin faydasız olduğunu gören ve mevcut durumu kabul eden, çözüm üretmeye çalışan güzel gönüllü insanlar günden güne çoğalıyor. Sonuçları görebilmemiz zaman alacak, lütfen biraz sabırlı olalım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
12
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Bu haberin parodisi.... .... ÇGHB 2 ekibi... Tuzaktan Eğitim skeci yapmıştı..... izleyebilirsiniz.... ....... 🤪🤪🤪