Görüş Bildir
Haberler
Melinda Gates Kimdir? Bill Gates ve Eşi Melinda Gates Boşanıyor Mu?

Melinda Gates Kimdir? Bill Gates ve Eşi Melinda Gates Boşanıyor Mu?

Dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan Microsoft'un kurucusu Bill Gates ile eşi Melinda Gates boşanma kararı aldı. Dünyanın en zengin çiftlerinden olan Bill ve Melinda çifti kararı sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu. Bill & Melinda Gates Vakfı ile birçok hayır kuruluşuna yardımda bulunan Melinda Gates, karar sonrası internetin gündeminde oturdu. Peki, Melinda Gates kimdir, kaç yaşındadır? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Melinda Gates Kimdir?

Melinda Gates Kimdir?

Melinda French Gates 15 Ağustos 1964’de dünyaya gelmiştir. Bill & Melinda Gates Vakfı'nın kurucusu ve başkan yardımcısıdır. Microsoft'un eski ürün birim yönetimi görevlisiydi. Publisher, Microsoft Bob, Encarta ve Expedia gibi ürünlerin yönetiminde görev almıştır. 1994 yılında Bill Gates ile evlendi. Jennifer Katharine Gates, Rory John Gates ve Phoebe Adele Gates adlarında üç çocukları bulunmaktadır. Çift 3 Mayıs 2021 tarihinde Twitter'den boşanma kararı aldıklarını duyurdular.

Bill Gates Kimdir?

Bill Gates Kimdir?

Tam adıyla William Henry 'Bill' Gates III, 28 Ekim 1955 tarihinde Seattle'da dünyaya geldi.  Amerikalı girişimci, iki kişilik şirketini (Microsoft) başta gelen bir yazılım şirketine dönüştürdü. Seattle/Washington'da avukat bir babayla öğretmen bir annenin oğlu olarak dünyaya gelen Gates, henüz on iki yaşındayken özel bir okulda ilk informatik (bilişim) kurslarına gitti. Okul arkadaşı Paul Allen ile birlikte boş zamanlarını çoğunlukla bilgisayar yazılımları üzerinde çalışarak geçiriyordu.

Windows'un geliştirilmesi çalışmalarına Gates 1985 yılında başlamıştı. Windows'u piyasaya sürdükten (1987) üç yıl sonra bir pazarlama kampanyasıyla başarılı oldular. Microsoft bu sistemi sürekli olarak daha ileri yazılım elemanlarıyla genişletiyordu. Gates özellikle Windows'u daha basit ve daha kullanışlı bir biçime sokmaya önem veriyordu.

3 Mayıs 2021'de Bill Gates, Twitter üzerinden Melinda Gates ile evliliklerini sona erdirdiğini açıkladı. Çiftin Jennifer Katharine Gates (1996), Rory John Gates (1999), Phoebe Adele Gates (2002) adlarında üç de çocuğu vardır.

Bu Haberler De İlginizi Çekebebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın