Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Şimşek'ten Twitter'da 'Rahat Olun' Açıklaması

Mehmet Şimşek'ten Twitter'da 'Rahat Olun' Açıklaması

FreiGeist
21.07.2016 - 09:42 Son Güncelleme: 21.07.2016 - 12:32

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, OHAL kararının ilan edilmesinin ardından Twitter hesabından açıklamalarda bulundu ve 'Rahat olun' mesajı verdi.  Şimşek konuya ilişkin yaptığı ilk açıklamada Türkiye'de ilan edilen OHAL'in temel hak ve özgürlükler, basın özgürlüğü gibi konularda kısıtlamalar içermediğini vurguladı ve 'OHAL, 1990'lardaki sıkı yönetim demek değildir' dedi. Amacı 'darbecilerin hızla tespiti ve adalete teslim edilmesi' olarak ifade eden Şimşek şöyle devam etti: 'Fransa, Almanya ve Belçika'dan farklı olmayacak'.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimşek'ten 10 paylaşım ile Twitter'dan OHAL açıklaması

Bakan Şimşek konuya ilişkin ilk açıklamasını Twitter üzerinden ve İngilizce yaptı: 

  • Bugün her ikisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, MGK ile başlayan ve Bakanlar Kurulu ile devam eden, 10 saat süren toplantılar gerçekleştirdik. 

  • Ana başlık, başarısız olan darbe girişimi ve akabinde düzeni yeniden sağlamak için alınacak önlemler, yargıya verilen sorumluluk ve başka olayların ortaya çıkmasının önüne geçmekti.

  • Geniş kapsamlı tartışmalar sonucunda, 3 aylık OHAL ilan edilmesine karar verdik. Bu önlem, darbecilerin hızla tespiti ve adalete teslim edilmesini amaçlamaktadır.

'OHAL, 1990'lardaki sıkı yönetim demek değildir...'

  • Türkiye'de ilan edilen OHAL kararı, temel hak ve özgürlükler, basın özgürlüğü gibi konularda kısıtlamalar içermemektedir. OHAL, 1990'lardaki sıkı yönetim demek değildir.

  • Sıradan vatandaşın hayatı ve işletmeler karardan etkilenmeyecek, kesintiye uğramayacaktır. İş hayatı her zamanki gibi olacaktır.

  • Bu geçici OHAL süresince, nihai otorite hükümette ve valilerde olmaya devam edecektir, silahlı kuvvetlerde değil.

'Fransa, Almanya ve Belçika'dan farklı olmayacak'

İçeriğin Devamı Aşağıda
  • Durum, Avrupa'dan, daha küçüklü çaplı tehditler yaşayan Fransa, Almanya ve Belçika'dan farklı olmayacaktır.

  • Türkiye'nin bu durumdan güçlenen bir demokrasi, daha iyi işleyen bir piyasa ekonomisi ve yatırım iklimiyle çıkacağına inanıyorum.

  • Ve son olarak, Türkiye IŞİD'in de dahil olduğu uluslararası teröre karşı mücadelesini sürdürmeye kararlıdır. OHAL, terörle mücadeleyi engellemeyecektir.

Ardından Aslı Aydıntaşbaş şu soruyu yöneltti: 'Tam olarak bizim hayatımızda ne değişecek?'

Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, OHAL ilan edilmesi ardından Twitter'da 'Bakanlar Kurulu boyutunu anladım. Kanunu okudum. Ama OHAL olunca Tam olarak bizim hayatımızda ne değişecek? Bir anlatın...' diye sordu.

Yanıt Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten geldi: 'Rahat olun'

Şimşek, 'Hayatınızda değişen bir şey olmayacak. Lütfen rahat olun, ülkemizin bekası için uzun vadeli riskleri azaltacağız' açıklamasında bulundu.

Dünya, Onedio ve Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
49
26
11
4
3
2