Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Nuri Ersoy Kimdir? Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Nereli, Kaç Yaşında?

Mehmet Nuri Ersoy Kimdir? Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Nereli, Kaç Yaşında?

Vaveyla
04.06.2023 - 11:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni bakanlar kurulunu açıklamasıyla birlikte bakanlar kurulundaki isimler araştırılmaya başlandı. Yeni bakanlar kurulunda hem yeni isimler hem de önceki kurulda bakanlık yapan isimler bulunuyor. Bu isimlerden bir tanesi de Mehmet Nuri Ersoy oldu. Ersoy, 2018 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev almaktadır. Peki Mehmet Nuri Ersoy kimdir, kaç yaşında, nereli?

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mehmet Nuri Ersoy Kimdir?

Mehmet Nuri Ersoy Kimdir?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, lise eğitimini İstanbul'da bulunan Özel Alman Lisesinde almıştır.

Sonrasında İstanbul Üniversitesi İngilizce işletme bölümü lisans öğrenimi gördükten sonra babası gibi ticarete atılmıştır.

Murat Ersoy adında ikiz kardeşi bulunan Mehmet Nuri Ersoy, ikiziyle birlikte 1991 yılında kurduğu Ersoy Turistik Severleri (ETS) şirketini halen işlemektedir.

Mehmet Nuri Ersoy, Pervin Ersoy'la evlidir ve bu evlilikten iki tane çocukları bulunmaktadır.

Mehmet Nuri Ersoy'un Siyasi Hayatı

Mehmet Nuri Ersoy'un Siyasi Hayatı

Mehmet Nuri Ersoy, ETS'yi kurduktan sonra sırasıyla Voyage Hotels Group, Didim tur ve AtlasGlobal'li kendi şirketine dahil etmiştir. Bugün ETS Tur ve MaxxRoyal hotellerinin sahibi konumundadır.

Turizm ve seyahat hizmetleri alanında kariyerini inşa eden Mehmet Nuri Ersoy, 10 Temmuz 2018 yılında Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirilmiştir. 2023 yılı seçimlerinden sonra açıklanan bakanlar kurulunda ise görevine devam edeceği öğrenilmiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın