Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Ali Deniz Yazio: İlkel İnsanın Egzersizi Hayattır!

etiket Mehmet Ali Deniz Yazio: İlkel İnsanın Egzersizi Hayattır!

Mehmet Ali Deniz
20.12.2020 - 18:28 Son Güncelleme: 21.12.2020 - 13:33

Hayır bu bir slogan değil. Gerçekten öyle! Egzersiz konusunda yeni bir bakış açısına sahip olabilmeniz için egzersizin insan hayatındaki işlevini anlamanız çok önemlidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun yıllardır bu dünyada yaşam süren atalarımızın fiziksel özelliklerini birebir taşıyoruz. Şimdi biz bu bedende salonlarda egzersiz yapıyoruz. Peki atalarımız da egzersiz yapar mıydı?

Hayır yapmazdı. Egzersiz dediğimiz şey sadece modern hayatın içine yerleşmiş, atalarının yaşam ortamı ile bağını koparmış insanların bi tarafından uydurduğu bir kavramdır. Bu kavram sadece modern insana lazımdır.

Atalarımız sadece yaşardı. Koşmak, ağırlıklar taşımak, fırlatmak, sürünmek, sürüklemek, ikili fiziksel mücadelelerde bulunmak zaten hayatın kaotik yapısında yaşamak için gerekli şeylerdi. Bunları yapmayan bir insanın hayatta kalma ihtimali yoktu. Teknik olarak da bizim atamız olma ihtimali yoktu. Çünkü yaşamayan üreyemez!

Öyleyse hayat zaten son derece yüksek oranda hareketi sadece yaşamak için barındırıyordu bile. Bu durumda insanın bütün kasları, karmaşık işlerde çok yönlü olarak çalışıyordu. Üstelik bu hareketler doğanın yapısı gereğince birbirine benzemediği için kas bölgeleri arasında asimetriler de oluşturmuyordu.

Doğada hayatta kalmak için çok yapılan hareketler vardır bu hareketler yaşanılan ortamın özelliklerine göre değişir.

Doğada hayatta kalmak için çok yapılan hareketler vardır bu hareketler yaşanılan ortamın özelliklerine göre değişir.

Bazen dağlık alanlarda yaşardı eski insanlar, buna göre tırmanma kasları gelişirdi. Bazen ovada yaşarlardı düz koşu kasları gelişirdi. İşte bunu belirleyen şey hareketlerin tekrarlama sıklığıydı. Çok sık yapılan hareketleri daha iyi yapmak doğrudan hayatta kalma ihtimalimizi güçlendirdiği için vücut ona adapte olurdu.

Aynı ayarlar bizde de var dedik. Peki siz şimdi neyi çok sık yapıyorsunuz? Masa başında oturmak mı? Öyleyse kambur duruşunuzun çok normal bir adaptasyon olduğunu artık biliyorsunuz! Diğer modern şeyler mi? Say say bitmez içten içe bir sorun olduğunun farkındasınız.

Bakın şunu netleştirelim. Doğal hayatta yaşamını sürdüren insanların egzersizi hayattır ve onların başka egzersize ihtiyaçları yoktur.

Egzersizi hayat olmayan modern insanlarınsa doğal yaşamı birebir taklit eden yeni bir egzersiz modeline ihtiyacı vardır. İnsanın biyolojik alt yapısına uygun yeni bir model… Peki o ne?

Devamı gelecek yazıda…

Web

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
17
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın