Görüş Bildir
Haberler
Meğer Ne Çok Fayda Sığdırmışsın Kendine: Karbonatın Bilinmeyen Kullanım Alanları ile Hayatınızı Kolaylaştırın

Meğer Ne Çok Fayda Sığdırmışsın Kendine: Karbonatın Bilinmeyen Kullanım Alanları ile Hayatınızı Kolaylaştırın

10.07.2022 - 08:17

Zengin mineraller içeren karbonat, her evde mutlaka bulunan malzemeler arasında yer alır. Yemeklerimizden kozmetik ürünlerine ve hatta ev temizliğine kadar pek çok alanda kullandığımız karbonatın sağlığa da faydası bulunur. Vücudun pH seviyesini dengeleme konusunda oldukça başarılı olan karbonat, üst solunum yolu rahatsızlıklarını gidermede de yardımcı olur. Bunların dışında mucizevi özellikleri olan karbonatın daha birçok bilinmeyen kullanım alanı var. İşte, merak edenler için karbonatın bilinmeyen kullanım alanları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karbonatın ateş düşürücü özelliği bulunur.

1. Karbonatın ateş düşürücü özelliği bulunur.

Karbonat, yüksek ateşe sebebiyet veren hastalıklarda ateşin şiddetlenmesini önlemek için kullanılabilir. Karbonat kullanarak ateşi dindirmek için 1 kova ılık suyun içine 2 çorba kaşığı karbonat ilave edin. Daha sonra temiz bir havluyu, hazırladığınız karbonatlı suda ıslatın. Karbonatlı suda ıslatılmış havluyu ense, koltuk altı gibi bölgelerde gezdirerek ateşin şiddetlenmesinin önüne geçebilirsiniz.

2. Hazımsızlığı gidermeye yardımcı olur.

2. Hazımsızlığı gidermeye yardımcı olur.

Yemeğin fazla kaçırıldığı zamanlarda mide, besinleri sindirmekte zorlanır ve hazımsızlık sorunu yaşarız. Hazımsızlık sonucu oluşan karın ağrısı krampları, oldukça rahatsız edici olur. Böyle durumlarda 1 bardak suyun içine 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek bu karışımı tüketebilirsiniz. Eğer içmekte zorlanırsanız bu karışıma bal ekleyerek onu tatlandırabilirsiniz. Hazımsızlığınıza iyi gelen bu karışım, aynı zamanda vücudunuzdaki toksinleri atma konusunda da oldukça etkili.

3. Kansere karşı koruyucu özellikler taşır.

3. Kansere karşı koruyucu özellikler taşır.

Kas ve kemiklerde bulunan asit miktarının gereğinden fazla arttığı durumlarda vücut, ödem oluşturur. Yararlı asitler, ödemden dolayı zararlı hâle gelebilir. Düzenli olarak karbonatlı su tüketmek, vücudun dengesini korur. Karbonatlı su tüketmek aynı zamanda hücre deformasyonunu önlediği için kanser hastalıklarını önleme konusunda yardımcı olur.

4. Dişleri beyazlatma konusunda oldukça başarılı.

4. Dişleri beyazlatma konusunda oldukça başarılı.

Dişler, yenilen yiyeceklerden dolayı zamanla sararır. Bazen günlük kullanılan diş macunları, dişleri eski beyazlığına döndürme konusunda yeterli olmayabilir. Karbonatın en bilinen özellikleri arasında harika bir diş beyazlatıcı olması bulunur. Karbonatın beyazlatıcı özelliğinden yararlanmak için bir tutam karbonatı 5 adet çilekle karıştırın. Daha sonra çilekleri püre hâline getirene kadar ezin. Üzerine biraz karbonat tozu ekleyerek karışımı homojen hâle getirin. Ardından bu karışımı diş fırçanıza sürerek dişlerinizi fırçalayın. Diş beyazlatmada oldukça başarılı olan bu yöntemi 1 ayda 2 kere uygulamanız tavsiye edilir.

5. Hamur kabartmak için kabartma tozu yerine kullanılabilir.

5. Hamur kabartmak için kabartma tozu yerine kullanılabilir.

Canınız hamur işi yiyecekler çektiğinde evde kabartma tozunun kalmadığını görüp üzülmenize gerek yok! Kabartma tozu yerine aynı vazifeyi gören karbonatı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Karbonatla hamur işi yiyeceklerinizi kabartmak için hamura 1 kaşık karbonat eklemeniz yeterli olur. 1 paket kabartma tozuna, 1 veya 2 çay kaşığı karbonat denk gelir. Üzerine sıkacağınız birkaç damla limon sayesinde karbonatın tepkimeye girmesi kolaylaşır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Antibakteriyel özelliği sayesinde harika bir dezenfektan görevi görür.

6. Antibakteriyel özelliği sayesinde harika bir dezenfektan görevi görür.

Antibakteriyel özelliği sayesinde dezenfektan görevi gören karbonat, ev temizliğinde rahatlıkla kullanılabilir. Temizlik yaptığınız suyun içerisine bir miktar karbonat ekleyerek sildiğiniz yerlerin kirden daha kolay arındığını ve ışıl ışıl parladığını fark edebilirsiniz. Ayrıca küvet, lavabo, mutfak tezgâhı gibi zorlayıcı kirlere sahip zeminler de karbonatla rahatça ovulabilir.

7. Kötü kokuları engeller.

7. Kötü kokuları engeller.

Bazen yemek kokuları buzdolabına sinerek rahatsız edici olabilir. Karbonatın faydaları arasında kötü kokuları gidermesi de bulunur. Buzdolabındaki kötü kokuların önüne geçmek için kâseye koyduğunuz karbonatı, buzdolabının bir rafında bekletin. Aynı şekilde elbise dolabınızdaki kötü kokular için de 1 kâse karbonatı giysilerinizin arasına koyabilirsiniz. Bu sayede kötü kokuların azaldığını fark edebilirsiniz.

8. Leke çıkarma konusunda da başarılı.

8. Leke çıkarma konusunda da başarılı.

Mutfaktaki tava, tencere gibi sıklıkla kullanılan aparatları temizlemek bazen zorlayıcı olabilir. İnatçı yemek lekelerini çıkarmak için epeyce mücadele vermek gerekebilir. Mutfak aparatlarındaki istenmeyen lekeleri gidermek için karbonat kullanabilirsiniz. Tepsi, tencere, tava, tabak gibi malzemelerin üzerinde bulunan ve sizi zorlayan inatçı lekeleri, karbonatla ovalayarak kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

9. Harika ve doğal bir lavabo açıcı görevi görür.

9. Harika ve doğal bir lavabo açıcı görevi görür.

Tıkalı lavabolarınızı açmak, karbonatın başarılı olduğu diğer bir alan. Tıkanan lavabolarınızı karbonat yardımıyla açmak için lavaboya 1 çay bardağı sirke ve 1 çay bardağı karbonat dökün. Ardından kaynattığınız 2 litre kadar suyu lavaboya boşaltın. Bu karışım sayesinde lavabonuzun gideri pisliklerden arınarak açılır ve tertemiz olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın