Görüş Bildir
Haberler
MED7’den Türkiye’ye Uyarı Mesajı Çıktı; Macron Sosyal Medyada Gündem Oldu

MED7’den Türkiye’ye Uyarı Mesajı Çıktı; Macron Sosyal Medyada Gündem Oldu

Akdeniz’e kıyısı olan AB ülkelerinin liderleri, bugün Fransa’nın öncülüğünde Korsika adasında bir araya geldi.  Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel MacronMED7 olarak adlandırılan zirvenin ardından yaptığı açıklamada 'Türkiye ile iyi niyetle yeniden diyalog kurmak istiyoruz' dedi ve Twitter hesabından 'Pax Mediterranea!' paylaşımı yaptı.

Zirvenin sonuç bildirgesinden ise 'Türkiye’yle diyalogda ilerleme sağlanamaması halinde Avrupa Birliği ilave kısıtlayıcı tedbirler listesi geliştirmeye hazırdır' mesajı çıktı.

Macron'un açıklaması sonrası #HaddiniBilMacron ve #JamaisSansLaTurquie etiketleri sosyal medyada gündem oldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Macron'un evsahipliğinde yapılan zirveye Türkiye ile gerilim yaşayan AB üyeleri Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın yanı sıra İtalya, İspanya, Portekiz ve Malta'nın liderleri katıldı.

Zirveden sonra yayımlanan ortak bildiride, zirveye katılan ülkeler, Güney Kıbrıs ve Yunanistan'a tam destek verdiklerini açıkladı. 

Ortak açıklamada diyalog konusunda ilerleme sağlanamaması ve Ankara'nın tek taraflı eylemlerine devam etmesi halinde Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanlarının 24-25 Eylül tarihlerinde buluşacağı zirvede Türkiye'ye yönelik yaptırım kararının görüşüleceği belirtildi.

"Yeniden diyalog kurmak istiyoruz"

"Yeniden diyalog kurmak istiyoruz"

Zirvenin ardından konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, “Diyaloğa tekrar girmek istiyoruz... Naif değiliz ancak iyi niyetle yeniden diyalog kurmak istiyoruz” ifadelerini kullanarak bu şekilde Türkiye'nin 'tek taraflı” eylemlerine son vermek istediklerini kaydetti.

Fransız lider ayrıca Twitter hesabından "Pax Mediterranea!" (Akdeniz Barışı) paylaşımında bulundu.

Macron, bir önceki açıklamasında Erdoğan'ı hedef almış ve çok tartışılmıştı. 👇

Macron'un açıklamasıyla birlikte #HaddiniBilMacron ve #JamaisSansLaTurquie (Türkiye olmadan asla) etiketleri Twitter gündeminin ilk sıralarına çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter hesabından da eski bir görüntüsü paylaşıldı: 'Biz size büyük geliriz' 👇

VOABBCDW

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
153
85
32
23
12
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
DreadKnight

Biz napmısiz ki akdenizde barış diyolar. Kendi sularımızda mavi vatanımızda sondaj yapmak enerji aramak suç mu?

Koray

Öncelikle Erdoğan'ın yanında kesinlikle değiliz, Erdoğan da milletin kendisi kesinlikle değil. Onun artistlik, ikiyüzlülük ve ülke yerine kendi çıkarlarını k... Devamını Gör

Hashirama Senju

"Artık karşınızda ya olacağız, ya öleceğiz diyen millet var" bu yeni sizle olan birsey değil. Bu millet her zaman öyleydi! kutlamaya erindiğiniz 30 ağustos z... Devamını Gör