Görüş Bildir
Haberler
Macron'dan Türkiye'ye Akdeniz ve Libya Çıkışı: 'Artık Erdoğan Hükümetine Karşı Daha Açık Olmalıyız'

Macron'dan Türkiye'ye Akdeniz ve Libya Çıkışı: 'Artık Erdoğan Hükümetine Karşı Daha Açık Olmalıyız'

Ulaş
10.09.2020 - 16:11

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Güney Avrupa Ülkeleri Birliği Forumu'na üye ülkelerin devlet başkanları ile bir araya geldi. Macron burada yaptığı konuşmada Akdeniz ve Libya'da yaşanan gelişmeleri hatırlatarak 'Türk halkı büyük bir halk. Ancak biz Avrupalılar artık Erdoğan hükümetine karşı daha açık olmalıyız' ifadesini kullandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

**

Euronews'in aktardığı bilgiye göre,
 **Doğu Akdeniz'de Libya'ya giden Türk kargo gemisini aramak isteyen Fransız fırkateynin Türk savaş gemilerinin engeline takılması olayını hatırlatan Macron, Türkiye'nin bölgedeki davranışlarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Macron ayrıca, kamuya yaptığı açıklamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da yüz yüze görüşmelerinde söylediğini belirterek Avrupa Birliği'nin de Türkiye'ye karşı açık olması gerektiğini dile getirdi.

Macron sözlerine şöyle devam etti:

'Türkiye, Yunanistan'ın meşru haklarını görmezden gelerek Libya hükümetiyle de kabul edilemez bir anlaşma imzaladı. Türkiye'nin Kıbrıs açıklarındaki faaliyetleri de kabul edilemez. Aynı zamanda büyük bir devlete yakışmayacak provokasyonlar söz konusu. Türk halkı büyük bir halk. Ancak biz Avrupalılar artık Erdoğan hükümetine karşı daha açık olmalıyız.'

Türk Dışişleri Bakanlığı: 'Deniz yetki alanı belirlemek Macron'un haddine değil.'

Türk Dışişleri Bakanlığı: 'Deniz yetki alanı belirlemek Macron'un haddine değil.'

Dışişleri Bakanlığı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Doğu Akdeniz'deki gerginlik ile ilgili Türkiye hakkındaki açıklamlarına cevap verdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 'Dış politikadaki tüm sinsi planlarını suya düşürdüğümüz, oyunlarını bozduğumuz Macron, iç acısıyla Türkiye’ye saldırmaktadır. Fransa Cumhurbaşkanı, ferdi ve milliyetçi tutumuyla gerginliği teşvik etmekte, Avrupa ve AB’nin çıkarlarını riske atmaktadır' denildi.

Açıklamada, 'Akdeniz’de veya başka bir coğrafyada herhangi bir ülkenin deniz yetki alanını belirlemek Macron’un haddine değildir' ifadeleri yer aldı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Macron'un Doğu Akdeniz'deki gerilime ilişkin yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
29
23
12
5
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Türk halkıyla değil de Erdoğanla bizim işimiz demiş. Hayırdır aslan parçası erdoğanla kişisel ne husumetin var ? akp nin çoğunlukta hiç bir şeyini beğenmemek... Devamını Gör

evetnedirdurum

Vallahi Erdoğan hükümetine biz de karşıyız gülüm ama Doğu Akdeniz' de bu konuda geri vites yok. Bizim de Fransız halkıyla sorunumuz yok, Makron ile sorunumuz... Devamını Gör

Ahmet Sevindi

yalnız konuşmasını okudum ,tekrar okudum rte ye karşı herhangi bir şey söylemiyor . hükümetin tutumuna söylüyor . kim s ...... rte yi . lakin macron olara... Devamını Gör