Görüş Bildir
Haberler
Meclis'in Hayalet Vekilleri: 79 Milletvekili Bir Yıl Hiç Çalışmadı

Meclis'in Hayalet Vekilleri: 79 Milletvekili Bir Yıl Hiç Çalışmadı

Ulaş
07.12.2021 - 10:50

Bir yılda 300 bin TL’den fazla maaş alan 69’u AKP’li 79 milletvekili, TBMM çalışmalarına hiç katılmadı. Milletvekilleri, kanun teklifi ve önerge hazırlamadı, Genel Kurul’da ya da komisyonlarda tek kelime etmedi. Bu isimlerin 21’i ise en son 2018’de Meclis çalışmalarına katkıda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Sistemi’ne geçişle birlikte yasama yetkisini tamamen Saray'a devreden, denetim yetkisini ise kullanamaz hale gelen çoğunluğu iktidar partisinden onlarca milletvekili bir yılı hiçbir şey yapmadan tamamladı.

İstifa ve ölüm gibi nedenlerle 600’den 582’ye gerileyen 27’nci dönem milletvekillerinin önemli bir bölümü senelerdir yasama faaliyetlerine katılmıyor. AKP’lilerin çoğunlukta olduğu 79 milletvekili, 2021’de hiç kanun teklifi hazırlamadı. Araştırma, soruşturma, genel görüşme, soru önergesi gibi yürütmeyi denetleme yöntemlerine de başvurmayan milletvekilleri, TBMM Genel Kurulu ve komisyonlarda da hiç söz almadı. Bu süreçte 300 bin TL’den fazla maaş alan milletvekilleri arasında, Bayburt’un tek milletvekili olan AKP’li Fetani Battal da bulunuyor. Ayrıca AKP’nin Elazığ’daki dört milletvekilinin dördü de bir seneyi çalışmadan geçirdi. Son üç yıldır yasama faaliyetine katılmayan milletvekillerinin de büyük bir bölümünü AKP’li isimler oluşturdu.

Çalışmayan milletvekilleri kimler?

Çalışmayan milletvekilleri kimler?

AKP Milletvekilleri:

  • Ahmet Zenbilci, Fatih Şahin, Hacı Turan, Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş, Mustafa Köse, Seda Nur Çelik, Adil Çelik, Fetani Battal, Selim Yağcı, Ferdi Berdibek, Osman Mesten, Ebubekir Bal, Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, Tolga Ağar, Selami Altınok, Emine Nur Günay, Hacı Osman Akgül, Husret Dinç, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Uğur Gözgöz, Recep Özel, Ahmet Mücahit Arınç, Canan Kalsın, Mehmet Doğan Kubat, Nurettin Canikli, Binali Yıldırım, Alpay Özalan, Hamza Dağ, Recep Şeker, Hakkı Köylü, Taner Yıldız, Gülay Samancı, İsmail Bilen, Mehmet Ali Özkan, Tamer Akkal, Cengiz Demirkaya, Mehmet Yavuz Demir, Mehmet Emin Şimşek, Şenel Yediyıldız, Hayati Yazıcı, Osman Ören, Ahmet Akay, Halil Özcan, İbrahim Halil Yıldız, Mehmet Ali Cevheri, Rizgin Birlik, Adnan Günnar, Meliha Akyol, Bekir Bozdağ.

CHP

  • İlhan Kesici

MHP

Yenilik Partisi

  • Öztürk Yılmaz

Bağımsız

  • Mensur Işık

Son üç yıldır Meclis çalışmalarına katılmayanlar kimler?

Son üç yıldır Meclis çalışmalarına katılmayanlar kimler?

AKP

  • Jülide Sarıeroğlu, İlknur İnceöz, Ali İhsan Arslan, Barış Aydın, Ahmet Sami Ceylan, Harun Karacan, Alev Dedegil, Aziz Babuşcu, Mehmet Özhaseki, Cemil Yaman, Murat Baybatur, Ergün Taşcı, Muhammed Avcı, Ali İhsan Yavuz, Kenan Sofuoğlu, Eşref Fakıbaba, Mehmet Altay

MHP

CHP

Bağımsız

  • Fatih Mehmet Şeker
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
16
13
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?