Görüş Bildir
Haberler
MEB'in Yapamadığını Cami İmamı Yaptı: İnternet Bağlatıp Camiyi Sınıfa Çevirdi

etiket MEB'in Yapamadığını Cami İmamı Yaptı: İnternet Bağlatıp Camiyi Sınıfa Çevirdi

Muş'un Varto ilçesinde bir imam, evlerinden EBA'ya bağlanma imkanı olmayan öğrenciler için camiyi sınıfa dönüştürdü. Öğrenciler camiye bağlanan internet sayesinde namaz saatleri dışındaki zamanlarda eğitimlerini sürdürmeye çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Salgın sürecinde başlatılan uzaktan eğitim, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki köylerde yaşayan öğrenciler için dezavantajlı bir durum yaratmıştı.

Kırsaldaki öğrencilerin EBA'ya (Eğitim Bilişim Ağı) erişimde yaşadığı güçlükler sık sık basına da yansıyordu 👇

İmam camiye internet bağlattı, camiyi sınıfa dönüştürdü

İmam camiye internet bağlattı, camiyi sınıfa dönüştürdü

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Varto'daki Hz. Ömer Camisi'nin imamı Ertuğrul Kertil, EBA'ya erişimi olmayan öğrenciler için harekete geçti.  

Cami girişinde ateşlerini ölçüp maskelerini kontrol ederek, ellerini dezenfekte ettirdiği öğrencileri içeri alan imam, çocukların sosyal mesafe kurallarına uygun yerleştirilen rahlelerin üzerinden tablet ve telefonlarıyla derslerini takip etmelerine imkan tanıyor.

"Anlamadıkları konularda yardımcı oluyorum"

"Anlamadıkları konularda yardımcı oluyorum"

Kertil, yaptığı açıklamada, mahallede genellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerin oturduğunu, bu nedenle her öğrencinin internete ulaşma imkanının bulunmadığını söyledi.

Çocukların derslerinden geri kalmasına gönlünün razı olmadığını anlatan Kertil, 

'Uzaktan eğitim sürecinde çocukların büyük bölümünün internet imkanının bulunmadığını gördük. Onlara yardımcı olmak için camiye internet bağlattık. EBA TV'ye bağlanmaya gelen öğrencilerimizin ateşlerini ölçüp, ellerini dezenfekte ederek içeri alıyorum. Sosyal mesafe kurallarına göre camiye yerleştirdiğimiz öğrencilerimiz tabletlerden veya telefonlarından EBA TV'ye bağlanarak derslerini dinliyorlar. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunuyum. Sayısal ve sözel derslerim iyi olduğu için öğrencilere anlamadıkları konularda yardımcı oluyorum. Konuları daha iyi anlamalarını sağlamaya çalışıyorum. Ders sonunda camimizde bulunan bilgisayar ve yazıcıdan ödevlerinin çıktılarını alıyorum. Bu sayede çocuklar kırtasiyeye gitmek zorunda kalmıyor.' diye konuştu.

"Üniversiteye hazırlanan öğrencilere ders veriyordu"

"Üniversiteye hazırlanan öğrencilere ders veriyordu"

Öğrencilerden Kübra Nazlı Aydın ise evinde internet olmadığı için EBA TV'ye bağlanamadığını, her gün kardeşiyle camiye gelerek derslere katıldığını belirtti.

Kertil'in kendileriyle yakından ilgilendiğini, anlamadıkları konularda yardımcı olduğunu aktaran Aydın, 'Ertuğrul Hoca'mız camiye internet bağlatarak mahalledeki bütün öğrencileri çağırdığında çok mutlu olduk. Camiye gelip EBA TV'ye bağlanıyoruz. Her konuda bize yardımcı oluyor.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Hem rol model oluyor hem de eğitimlerine katkı sunuyor"

"Hem rol model oluyor hem de eğitimlerine katkı sunuyor"

Mahalle sakinlerinden Barış Çiçek de 'Ertuğrul Hoca'mızdan Allah razı olsun. Cemaat olarak ondan çok memnunuz. Hem mahallemizin çocuklarına rol model oluyor hem de eğitimlerine katkı sunuyor. Hocamız daha önce üniversiteye hazırlanan öğrencilere camide ders veriyordu şimdi ise EBA'ya bağlanamayan öğrenciler için camiye internet bağlatıp derslerinde yardımcı oluyor.' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
627
224
17
7
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adam Eva

İşte görmek istediğimiz manzaralar bunlar çocukların eğitimine ne güzel destek olmuş.Bazı imamlarda kızlı erkekli okulda bulunmak zina etmek gibidir diye vaa... Devamını Gör

asdsdf

Bazı imamlarda kızlı erkekli okulda bulunmak zina etmek gibidir diye vaaz veriyorlar. Eyer olurda bunlardan birine karşılaşırsan videoya çek DİB'e gönder o ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Allah razı olsun :) Gerçek din adamı böyle olur :)

Spook

Gözünüzü seveyim haber yapmayın bunları. Adamı şimdi sürecekler, yazık olacak. Kafası çalışan, iyilik peşinde insan sevmiyorlar.

bunedio.net

he he kesın oyle olur